Last news in Fakti

8 Септември, 2020 08:37 1 995 8

€135 за PCR тест на летището в Брюксел

  • тест-
  • pcr тест-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • брюксел-
  • белгия-
  • летище

Заминаващите пътници също ще могат да бъдат тествани

€135 за PCR тест на летището в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мобилна лаборатория за тестване на коронавирус на летище Брюксел ще предлага на пътниците стандартни и експресни тестове за COVID-19 на цени, вариращи от 67 до над 100 евро.

Лабораторията ще предложи два вида PCR тестове, редовен тест за 67 евро и бърз тест за 135 евро, се казва в прессъобщение на летището. Резултатите от бързия тест ще бъдат готови в рамките на три часа, докато за стандартния ще трябва да се чака около девет часа, предаде агенция БГНЕС.

Пътниците, пристигащи от дестинация, определени от Белгия като високорискова или червена , ще се ползват от таксата за социално осигуряване в размер на 46,81 евро, съобщава новинарският сайт “The Brussels Times”. Пътниците, връщащи се от червена зона, могат да бъдат тествани веднага след пристигането си на летището в Брюксел. Заминаващите пътници също ще могат да бъдат тествани, като резултатите от бързия тест ще са готови в рамките на три часа, съобщават от летището.

Мобилната лаборатория ще бъде достъпна за всички пътници, връщащи се от червената зона, за заминаващи пътници, желаещи да се тестват, и за всеки, който е получил QR код за тестване след процедура за проследяване на контактите. В мобилната лаборатория ще имат право да се тестват само пътниците без симптоми на COVID-19. На пътниците ще бъде дадена възможност да резервират предварително онлайн слот за тестване, на линк, чието публикуване се очаква, или да се регистрират за тест на място. Пътниците, които имат положителен тест за вирус, ще бъдат помолени да напуснат летището и могат да получат отказ за качване на борда на самолета от съответната авиокомпания. От летището подчертаха, че мобилната лаборатория ще уведомява и компетентните здравни органи, дори в случаите, когато пациентът не е белгийски гражданин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    5 2 Отговор
    Ще плащате и хоро ще играете като сте най-болните в Европа, или ще си седите дома при Баце и ще му се радвате и пълните шкафчето.
  • 2 Бойку шкафа

    8 1 Отговор
    Ей ква хубава идея,и на нашето летище ще направя същото за да стрижа с пари 🐑....Да има за чехмеджетата....
  • 3 медицински фашизъм

    8 0 Отговор
    Ковид патакламата ще доведе до създаването на единна здравна система на ЕС и на Ганьо мижавата вноска ще стига само умирга до вратата на спешното отделение.
  • 4 МАСОВ ФАШИЗЪМ ВДЕЙСТВИЕ

    9 0 Отговор
    НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ВЕЧЕ ЖИВЯ В ТАКЪВ ФАШИЗЪМ И ГЕНОЦИД!И ТОВА УЖ ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА.КОРОНА ЛЪЖАТА ИМАЩА ЗА ЦЕЛ РОБСТВО НАД МАСИТЕ!СЪБУЖДАЙ СЕ!
  • 5 Реално

    3 0 Отговор
    Короната е само средство да ни дерат за пари-тестове,ваксини,лекарства...-милиарди ще направят фармацефтичните корпорации....То затова е и толкова яко плюването срещу руската ваксина-че е по 10$ и изгаря възможността да ни свалят корпорациите по десет кожи...
  • 6 Факт

    4 0 Отговор
    Мутрите от ЕС измислиха паниката с ковид и рекетират всички граждани посредсвом скъпи тестове.
  • 7 Маки

    2 0 Отговор
    ЕС ке падне
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.