Last news in Fakti

9 Септември, 2020 08:18 2 740 7

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса

  • испания-
  • ковид-19-
  • училище-
  • пандемия

Правителството е дало правомощия на отделните региони сами да взимат решения относно ограничаването на епидемията

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази седмица започна поетапното завръщане на учениците в класните стаи. Правителството е дало правомощия на отделните региони сами да взимат решения относно ограничаването на епидемията, а те от своя страна са оставили редица въпроси на ръководствата на училищата.

2 милиарда евро получиха от правителството автономните региони, за да подсигурят безопасното започване на новата учебна година. Само в Мадрид, който е един от най-засегнатите от пандемията градове над 400 000 деца тръгват на училище тази седмица. В повечето училища децата в класовете са разделени на по-малки групи, които учат в различни стаи. За целта са построени допълнителни сглобяеми помещения, които да осигурят достатъчно пространство.

На входа на училището се мери температурата на всяко дете, дезинфекцират се обувките и ръцете, а класните стаи се почистват след всеки час. Забранено е събирането на деца от различни класове в междучасията, а за да се следи дали спазват забраните всяко дете има различна по цвят гривна или маска, която показва в кой клас е.

Целта е ако има болно дете, да се карантинират само съучениците му, а не да се затваря цялото училище.

Въпреки положените усилия обаче част от родителите се страхуват да пуснат децата си и настояват за онлайн обучение. От своя страна преподавателите също недоволстват с аргумента, че няма достатъчно учители за подобен вид смесено обучение.

Учителските синдикати в Мадрид дори обявиха , че на 22 и 23 септември ще има стачка с искане регионалното правителство да осигури безопасни условия на труд.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Бил Геноцидис

    15 4 Отговор
    Селекцията да започне, малките калпазани, като теленца сортирани. Испания - фалирала кочина.
  • 2 Родител 1

    11 2 Отговор
    Май и без Стамбулската конвенция ще ни вземат дечурлигата..
  • 3 ИСПАНИЯ ГЕНОЦИД

    12 3 Отговор
    МАСОВ ТЕРОР И ГЕНОЦИД НАД НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРОПИРОВКА.БЕЛЯЖАНИ КАТО ДОБИТЪК ДЕЦА!СКОРО ВСИЧКИНИ ЩЕ БЕЛЕЖАТ ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В ИСПАНИЯ ТАКА ЩЕ Е И В БЪЛГАРИЯ НАЛИ СТЕ ЕВРОГЕИ!ПОЛИЦИЯТА НА ИСПАНИЯ ИЗВЪРШВА МАСОВ ГЕНОЦИД И ТЕРОР НАД НАСЕЛЕНИЕТО БИЕ ДО УБИВАНЕ С ЛЪЖАТА ЧЕ ГИ СПАСЯВАЛИ !КОЙТО Е БЕЗ МАСКА АРЕСТ И БОЙ!

    Коментиран от #5

  • 4 Кака Наска Байконурова

    8 4 Отговор
    Образованието е за баламите. Накрая всички ще работите като сервитьори/таксиджии.
  • 5 hahahah

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ИСПАНИЯ ГЕНОЦИД":

    Споко, тука няма как да стане такъв батак.

    Господин ББ е заинтересоваан да остане на власт и гавра с деца и учители като на запад ще му костваа доста протестиращи, та ще сме в що-годе нормално положение.

    Коментиран от #7

  • 6 Якоо!

    5 2 Отговор
    Нали това е модерния възглас? Или още по якото: Уаууу! Ще ви направят бръмбарчетата да мучат,и да преминават все по масово на комуникационна шлъокавица през телефон ,или таблет.На " Владетелите" им трябва стадо.Стадо от функционално неграмотни,което да живее със фалшиво самочувствие на знаещи и можещи.Стадо,от милиардни единици,превърнати в егоистични единаци- консуматори...." Няма нищо по страшно и жалко,от роб,който не признава,че е такъв!"( древноримска поговорка)
  • 7 ъхъ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "hahahah":

    Да, то батакът го очакваме в болниците. То вече се вижда от 4000 теста колко заразени има. Върнаха се от почивка, завряха се в панелките и очакваме включване. да не си мислите обаче че лекарите са длъжни да ви спасяват задниците. Който оцелее, оцелее, да няма после рев, ама що така. Има аспирин и разни треволяци и билки, лекувайте се.