Last news in Fakti

10 Септември, 2020 07:38 2 237 2

Детската смъртност в Италия е намаляла с 68% през последните 30 години

  • sir-
  • смъртност-
  • детска смъртност-
  • италия-
  • уницеф-
  • деца

Напредъкът в намаляването на детската смъртност по света е забележителен

Детската смъртност в Италия е намаляла с 68% през последните 30 години - 1
Снимка: Shutterstock

В Италия смъртността сред децата и юношите е спаднала рязко през последните три десетилетия, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на данни на УНИЦЕФ.

Данните на Детския фонд на обединените нации показват изключително положителна тенденция не само в Италия, но и в света. През 1990 година на всеки 1000 деца в Италия броят на смъртните случаи е бил средно 9,7, докато към днешна дата е 3,1.

От УНИЦЕФ посочват, че напредъкът в намаляването на детската смъртност по света е забележителен. В глобален мащаб за последните тридесет години смъртността е намаляла с почти 60%. Докладът констатира, че напредъкът продължава всяка година, но въпреки това има райони в света (като някои части на Африка), в които здравните системи не са на необходимото ниво, което подлага на риск децата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    3 2 Отговор
    По добре пишете с колко се е увеличила детската смъртност в България за последните 30г.За Италия малко се интересувам!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Африка и здравна система ! Това не го разбирам . Хората живеят в колиби, без образование, за каква здравна система се говори ?
Новини по държави: