Last news in Fakti

10 Септември, 2020 19:18 4 236 8

Отлагат се санкциите на ЕС срещу Беларус

  • ес-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Това е поредният знак за парализа на общоевропейската външна политика

Отлагат се санкциите на ЕС срещу Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейските санкции срещу Беларус се отлагат заради спора между Кипър и Турция за енергийните ресурси в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на четирима европейски дипломати, пожелали анонимност.

Това е поредният знак за парализа на общоевропейската външна политика, посочи агенцията.

Въпреки договореното от външните министри на страните членки на Евросъюза налагане на санкции срещу високопоставени беларуски държавни служители, Кипър бави одобрението си за набелязаните замразявания на авоари и забрани за влизане в съюза с обяснението, че тъй като е една от най-малките еврочленки, няма административен капацитет да прегледа бързо всички документи.

От министерството на външните работи на Кипър отричат категорично за опити за обвързване на санкциите срещу Беларус с искането на Никозия да бъдат наложени санкции и срещу Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    18 1 Отговор
    Лукашенко расекрети прехванат разговор между немските и полските спецслужби относно отравянето на Навални .И ,о чудо,Навални се събуди.Спящата красавица си спомнила всичко.А за немците—втори Сталинград.
  • 2 Бах

    10 4 Отговор
    Даа... Дългата ръка на Москва винаги има козове за да спаси когото си поиска . Преди 12 години по време на рецесията , Русия даде доста милиарди нисколихвен заем на Кипър и те не разбраха от рецесия . НЕ ВИЖДАМ КОЙ ЩЕ СЕ ЗАСТЪПИ ЗА НАШАТА ТИКВА В ПОДОБЕН СМИСЪЛ . ТОЙ ВЕЧЕ Е ГОСПОДИН НИКОЙ И ЗА МАФИЯТА !
  • 3 Сандо

    10 0 Отговор
    Нашите управляващи,бивши,сегашни и бъдещи,главанаци да се поучат от микроскопичния Кипър как се войва за национални интереси!
  • 4 888

    8 0 Отговор
    Браво на Кипър!Така се защитават интереси!
    А нашите дупедайци ако бяха - Захариева и другите подобни калинки щяха да кажат: Ама как, ние сме европейци и сме за евроатлантическите ценности и сме ъъъ за демокрация и...ъъъъ,,дрън, дрън. ъъъъ и сме съгалсни. ъъъ!
    Ония там в Брюксел като пръднат, тука нашите се нассират!
  • 5 Бай Манчо

    3 0 Отговор
    Лукашенко май го на....чука на щляхтите и хохлите :))) , а нашите ид...иоти в праветелството само може да се учат от дипломатите на Кипър

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Ху (By Who)

    0 0 Отговор
    АХАХАХААААААААААА
  • 7 Какви дипломати

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Манчо":

    Всяка страна членка може да блокира всяко решение.
  • 8 Човек който трябва да има бъдеще

    0 0 Отговор
    Санкции ?!
    Какви санкции ?
    Беларус може и трябва да върви с Русия, няма друга, няма и за какво !
Новини по държави: