13 Септември, 2020 17:48 3 095 87

Бунтът продължава! 250 протестиращи са задържани в Минск (ВИДЕО)

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Утре президентът Алекандър Лукашенко трябва да посети Русия за разговори с колегата си Владимир Путин

Бунтът продължава! 250 протестиращи са задържани в Минск (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларуската полиция е задържала 250 участници в днешните протести в столицата Минск. Задържаните са използвали знамена и други символи, които не са били регистрирани по установения ред, както и плакати с различно съдържание, включително оскърбително.

Според очевидци 10 000 демонстранти са се включили в днешните протести срещу президента Александър Лукашенко.

Масовите протести в Беларус започнаха след президентските избори на 9 август. За тях опозицията твърди, че са фалшифицирани, докато президентът Лукашенко, който е на власт от 26 години, отрича това и твърди, че зад протестите стоят чужди сили.

Утре Лукашенко трябва да посети Русия за разговори с колегата си Владимир Путин, а двете страни започват съвместни военни учения на 14 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    22 19 Отговор
    250 задържали, тук ако арестуват толково то протеста ще остане без ора.😁😁😁😁😁

    Коментиран от #6

  • 2 Fen

    29 6 Отговор
    Който не вярва във коронавируса му спретват демонстрация. Ако беше се съгласил , че е опасна болест и много яко се мре щеше да си управлява спокойно.
  • 3 Анализаторр

    11 5 Отговор
    Нашето е като пионерско събрание. Търпелив народ сме. Жандармерията на 10 ти беше повече от достатъчна за справяне със всякакви ситуации. Но както казват шубето е голям страх :)
  • 4 Иванов

    9 27 Отговор
    Крайно време е ,тоя диктатор и народо-убиец да си върви.
    Накрая ще стане като в Румъния с Чаушеско. И той претендираше, че прави всичко в името на народа си и го обича, ама му теглиха куршума.
  • 5 Иво

    12 11 Отговор
    Ами то като гледам какво става в Минск много ми напомня какво беше тук на 2 септември.Така е защото и двамата са диктатори и не обичат народа си а само себе си.
  • 6 Тъпо тролче

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    То е ясно, че мнозинството от електората на ГЕРБ могат да броят най-много до 10. Тези числа, които са над 2 символа не са за вас.

    Коментиран от #77

  • 7 бай ставри

    1 2 Отговор
    ето тази полиция т/а на Б-я

    Коментиран от #8

  • 8 Тъпо тролче

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "бай ставри":

    Нали, имаме си същия вожд като Лукашенко и само такава полиция и армият ни липсват, за да го държат на власт над двадесет години

    Коментиран от #12

  • 9 Барчо

    27 4 Отговор
    Мдааааааа! Видях клипа, а съм гледал и доста повече клипове. Забелязвате ли в тълпата след като погледате хората по-подробно, че няма нито един клошар, лошо или бедно облечен. Много интересно за какво точно протестират??? Статистически погледнато в момента в Беларус получават двойно по-големи възнаграждения от украинците, а и е двойно по-евтино по магазините от там. Сигурно искат да станат като укрите??? Да си затворят и продадат заводите и да изгубят руските пазари, както направихме ние и украинците. Сигурно искат да заприличат на една държава от третия свят по икономическо и социално отношение??? Тези демонстрации, които нямат зад себе си никаква алтернативна програма за развитие, а само имат една едничка цел - свалянето на властта със сигурност са платени, без значение от кого.

    Коментиран от #78

  • 10 Националния

    21 1 Отговор
    Димитър Бербатов при гостуване на националния отбор на България по футбол в Минск имаха един ден за разходка: Не съм виждал по чист и уреден град от този! Направо съм потресен! Трябва да вземем пример и да изчистим и оправим държавата защото сме светлинни години назад от тази никому неизвестна страна Беларус!
  • 11 Националния

    19 0 Отговор
    целия национален отбор както и персонала който го обслужва барабар с журналистите които пътуваха за срещата между България и Беларус в Минск преди 7-8години бяха шокирани и цяла седмица говореха вместо за футбол за изключително чистата и уредена държава сравнена с нашата! Бербатов тогава играеше в Манчестър Юнайтед и дойде от Великобритания!

    Коментиран от #14

  • 12 Барчо

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тъпо тролче":

    Все едно да кажеш, че Цветелин Кънчев и проф. Александър Чирков са еднакви, щото са римляни. Лукашенко запази всички производствени предприятия, които руснаците построиха и запази всички руски пазари, както и армия, полиция и въоръжение. Нямат нито един затворен завод, който да не произвежда, а селското и стопанство работи с пълна пара. Нашите след 1989 г унищожиха армия, промишленост, селско стопанство, здравеопазване, образование и да не изброявам какво още. Населението ни се храни с боклуците изхвърлени от военновременните резерви за западните армии, преработени естествено във вид грабващ окото, но вредни. Да не се заблуждаваме, че цените са различни. Скъпите са същите ментета и нямат нищо общо с това да са истински. ГМО и химия с пълнежи. По тази и много други причини в БГ от сърдечно съдови заболявания умират най-много в целия ЕС. Някъде четох че са около 3000 на месец, като сравнение с 10-20 човека от кови19. Не виждам от изброеното до тук какво имат общо нашите ръководители след 1989 г до сега с Лукашенко.

    Коментиран от #17, #79

  • 13 Българин

    3 16 Отговор
    Идва краят на фашистките режими на Лукашенко и Путин.

    Коментиран от #15

  • 14 Барчо

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Националния":

    Мой приятел беше преди десетина години в Англия и работи като готвач в няколко ресторанта там. Върна се след 3 месеца от там поради причината, че не е виждал по-мръсни кухни никъде другаде и беше отвратен. София и България по онова "мракобесно време", наречено сега "тоталитаризъм" , просто защото така и е удобно на управляващите ни престъпници беше по същия начин като сега в Беларус. По градовете не можеше да се види помияр ей така дори за снимка. Улиците се миеха посред нощ всяка седмица. Боклуци по улиците не можеше да видиш, дори да ги търсиш да се заядеш, че има. Всяка педя земя се обработваше и всеки български гражданин имаше справедливо платена работа, да не говорим, че имаше недостиг на работна ръка. Имаше ред и дисциплина, както и в по-голямата част от населението - самосъзнание. Едно от най-важните положителни черти беше плановостта във времето. 5-10-15 години напред. Мога да изброявам положителни точки до към хиляда. Не отричам, че е имало и отрицателни точки, но те така или иначе се чистеха във времето.

    Коментиран от #16, #23, #80

  • 15 Барчо

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    По твоята логика щом се протестира, значи това е краят. Трябва да изброиш и още колко краища на правителства "идват". Изброявай, не се стеснявай, щом искаш да си с реални коментари!!! Макарони, Перчеми - два броя, Мекерета, Тиквета и т.н. Само че не забравяй, че тези, които ще дойдат са много, много, много гладни, а и жадни. Те няма да се спрат пред нищо, за да надминат богатствата на предните.
  • 16 Ех Барчо

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Барчо, ти тези работи да не си ги прочел в учебника по марксизъм-сталинизъм

    Коментиран от #19, #83

  • 17 Тъпо тролче

    1 8 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    По какво ли си приличат Лукашенко и Борисов? Ами и срещу двамата има протести, които са уж спонсорирани отвън, и двамата след претестите щели да правят нови конституции, и двамата са си напълнили шкафчетата, и двамата стояли на власт "за благото на държавата" и т.н. Разбира се че има разлика в управлението на двамата и в "развитието" на България и Беларус последните години, но и Сталин и Хитлер са били различни, но това не означава, че не са били диктатори.

    Коментиран от #21

  • 18 7596

    4 1 Отговор
    Не ни пука, какво става в Белорусия! Интересува ни, кога си отиват крадците заедно с Борисов!
  • 19 Българин

    0 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ех Барчо":

    Барчо не се ли сещаш че хората се борят за човешки права и не искат да живеят във фашистка държава
  • 20 другарят

    13 1 Отговор
    Гьобелсовата нацистка пропагандна машина -дойче веле продължава с гнусната си пропаганда!!!! Защо тези лицемерни манипулатори не покажат кадри от Германи, където полицаи повалят като животоно жена на асфалта, единиат и покрива главата и започва да я налага с юмрук?? В друго видео се вижда как насъскват кучета срещу вече арестувани демонстранти с белезници и тн.. Все познати картинки от концлагерите на тези изроди!
  • 21 тсоГ

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпо тролче":

    Сталин и Хитлер са били ЕДНАКВИ тъпако, но това не означава, че ти като не си го разбрал и осъзнал, Не означава, че и другите са в твоето умствено
    състояние на изоставане!

    Коментиран от #22, #87

  • 22 Тъпо тролче

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "тсоГ":

    Умнико, би ли споделил на какво се дължи "твоето умствено състояние" на "извисяване"? Може би на яка тревичка, на големи количества алкохол, или нещо по-сериозно? Защото със сигурност не е следствие от мисловна дейност, базирана на прочетена литература и анализ на научените факти!
  • 23 Така де

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Така е - отрицателните точки, най- вече хора, се чистеха регулярно! Затова си имаше цял отдел! Да се грижи да няма недоволни! За недоволните и тези с различно мнение се грижеха особенно старателно!
    А всъщност - нещо не забелязвам наплив на жераещи да учат, живеят и работят в Русия или КитайлЗащо ли?
  • 24 Хмм

    2 0 Отговор
    Я познайте кой е принц в Беларус...пак са жабите Саксобурготски... тия къде са минала държава никога не става там
  • 25 Nike

    4 0 Отговор
    Да се държи Лукашенко, че ако ги демократизират тия жени ще ги онождат англосаксонски свине
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 В.В.П.

    2 0 Отговор
    С Референдум ще се присъединят към Русия..И Сашо е за смяна,омръзна на хората.....Имат изход...
  • 77 кретени

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тъпо тролче":

    ауу,а ти сигурно може да броиш и до 11

    Коментиран от #81

  • 78 Иванов

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Не бе колега, за доста хора по света, свободата е по-важна от качеството на салама. Ама ти явно тва нема ка да го проумееш, като ти гледам писанията.
  • 79 Иванов

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Колега, мога да разбера до някъде ,носталгията ти по социализма.
    Но няма да се върне- няма как просто. На много хора в Беларус им омръзна бащицата на народа да им казва,че без него ,страната ще катастрофира. Нали знаеш, че няма незаменими хора? Нямало кой друг да управлява ,ти да видиш. Проблема е, че новото управление може да не изпълнява заповеди на Москва. Това им е големия страх.
    Полша,Чехия,Унгария,Словения и дори България ,като напуснаха съветското и руско влияние и диктат - да не би да катастрофираха? Сигурно им спря развитието? Глупости пишеш.

    Коментиран от #85

  • 80 Иванов

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    А ,отчиташ ли,че за да си купиш кола се чакаше по 10 години? Че за телевизори или перални ставаше бой по магазините? Даже и за Кока Кола. Че твойте любимци комунистите, избиха хиляди българи в лагерите и затворите? И в крайна сметка ,след десетилетия чакане , загниващия запад да фалира и да се разпадне, взе че се разпадна рая на земята -СССР и заедно с него социализма или комунизма-както и да се нарича този уродлив строй. И тия работи за тва колко чисто е у нас , а колко мръсно на запад -смешен ставаш, даже на Тодор Живков пропагандата не беше толкова смешна , колкото твоята.

    Коментиран от #86

  • 81 Тъпо тролче

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "кретени":

    Елементарно е, ще ти обясня като на гербер. След като свършиш с пръстите на ръцете (обикновено са 10, освен ако не си дърводелец любител на алкохола), прибавиш един пръст от краката и стават 11 😂
  • 82 Куку

    3 0 Отговор
    Тези ще си съсипят държавата, както ние през 89-та г. Не виждат ли, че Сащ нарочно правят и там Майдан. Ще бъдат като наси Украйна.
  • 83 барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ех Барчо":

    Не съм ги сънувал, а съм живял и по онова време. До 1989 г завърших висшето си образование, служих в армията като срочнослужещ, ожених се и т.н. Така че всичко това съм го видял и живял за разлика от някои пишещи тук на които явно или се плаща да лъжат или просто не са живяли по онова време и знаят за него само от днешните медии.
  • 84 барчо

    4 0 Отговор
    За съвсем други точки говорех. Що се отнася до висшето образование, то сега е модерно да се завършва или в БГ в Нов български, където може да се запишеш направо в трети курс, стига да имаш съответните пари или на запад. Ма да ти кажа, че повечето от завършилите на запад студенти остават да работят там не това за което са учили, а миячи в кухня, готвачи, хигиенисти, гледачи на дъртаци и т.н. Тези, които в "мракобесното" тоталитарно време завършваха висшето си образование, на момента бяха назначавани на работа според него. Първите две години аз учих редовно, но ми направиха покана да започна работа в предприятие еН, като се прехвърля задочно. Работих в него 3 години. След като си взех дипломата за завършено висше образование по специалността, още на другия ден ми беше подписана заповедта за назначаванне на позицията зам. директор на същото предприятие. Тогава всички, които завършваха си работиха според образованието, поради причината, че висшите учебни заведения подготвяха толкова кадри, колкото са необходими, а не като сега да ги печатат дипломите според това кой колко плати. На практика днешните вишистчета дори не могат да четат гладко, да не говорим за знания.
  • 85 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "Иванов":

    Колега! Лукашенко е избран и толкова. Тези, които са излезнали на улицата им плащат и ги използват, за да задействат там цветна революция, като в последствие ще стане същото като в Украйна. Пълен разпад на държавността и на самата държава. Това се случи и в Ирак и в Либия и т.н. Тези, които протестират там нямат абсолютно никаква идея какво ще правят ако им дадът властта. Все едно да пресушиш кладенец на който водата не ти харесва, но друг да не подсигуриш. Резултата ще е плачевен.
  • 86 барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Иванов":

    Никога не съм казвал, че онова време е било перфектно и по тази причина е хубаво да се сложат плюсовете и минусите на кантар. Само да поговорим за твоя пример за чакането 10 г за нов автомобил от Мототохника. Да кажем, че човека Х е решил на 1.1.2020 г да си купи новичък автомобил. Ма без пари не става и започва да спестява. Колко е минималната работна заплата??? 560.00 лв. Да кажем, че получава 900.00 лв. Да сложим месечни разходи за ток, вода, парно, топла вода, храна, лекарства, дрехи, годишни почивки и т.н. Няма да са по-малко от 500 лв, гаранция. Със сигурност ще са и повече. Остават едни 400 лв за автомобила на месец. Средната цена на закупените автомобили са 27400 евраци, а в нашенските пари е горе долу 54 000 левчета. А сега ти да изчислиш след колко години ще има парички гражданина Х, за да си купи мечтания нов автомобил??? Дали не са повече от 10 годинки???? А си представи че му се случи през тези над 10 години да си счупи краче и да му шибнат някой и друг пирон. Ще трябва да плати не по-малко от 2 500 левчета. Май към тези над 10 годинки се добавя още една половинка. Нови автомобили в БГ се купуват, но ги купуват няколко фирми за служебни, а не гражданите Х.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: