Last news in Fakti

14 Септември, 2020 10:36 1 757 2

Среща на върха между ЕС и Китай

  • китай-
  • среща-
  • ес

Договаря се ново споразумение

Среща на върха между ЕС и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Евролидерите ще проведат разговори с китайския президент Си Дзинпин, съобщи France 24.

Планирано е провеждането на видео среща. Участие са заявили председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския парламент Шарл Мишел.

Така се замества отменената преди среща в пълен формат. Китай обяви, че очаква споразумение за инвестиции да бъде гласувано още през тази година.

Европейски представители обявиха, че няма да правят компромиси, само за да договорят споразумението. Проучват се различните варианти на договора.

Очаква се договарянето на пътна карта за сключването на споразумението. Френският представител Бруно льо Мер призова групата да отстоява своите интереси и независимост.

Европейските представители се надяват да убедят китайското правителство да даде широка свобода на преговарящите за реален напредък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 решено е

    3 2 Отговор
    На тази среща Меркелица ще ни хариза на Китай.
  • 2 Каква

    6 2 Отговор
    независимост ще защитава Европа, тя отдавна е протекторат на Кравария и от там идват всичките им беди. Европа трябва да защитава единствено и само свойте интереси, като в повечето случаи те са противоположност на говеждите.
Новини по държави: