14 Септември, 2020 12:50 4 273 11

Германски вирусолог: Не можем да спрем да живеем

  • хендрик щреек-
  • германия-
  • коронавирус-
  • вирусолог-
  • пандемия-
  • живот-
  • мерки-
  • европа

Известният германски вирусолог Хендрик Щреек настоява за преосмисляне на стратегията в битката срещу коронавируса

Германски вирусолог: Не можем да спрем да живеем - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Пледирам за промяна в стратегията", заяви пред вестник "Велт ам Зонтаг" известният германски вирусолог Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Медицинския факултет на университета в Бон.

"Не бива да се концентрираме единствено върху броя на заразените", смята 43-годишният учен. Според него, макар броят на новозаразените да се покачва сериозно, при смъртните случаи не се наблюдава почти никакво увеличение. По данни на германския институт "Роберт Кох", до момента в Германия са регистрирани 9350 смъртни случаи в резултат от зараза с коронавируса.

"Имаме право да допускаме грешки"

Германският вирусолог не отрича, че разпространението на заразата трябва да бъде ограничено. "Но инфекциите без симптоми не са непременно нещо лошо. Колкото повече хора се заразяват, без да развият симптоми, толкова повече, поне за определен период от време, ще са хората с имунитет", пояснява вирусологът.

Според Щреек, много важно е да се осъзнае, че никой - нито политиците, нито медиците, нито учените - не може да очертае единствения правилен път в битката срещу пандемията. Затова би трябвало да имаме право да допускаме грешки, а и не можем да спрем да живеем, казва вирусологът.

Рекорден брой нови инфекции

В същото време по света бяха регистрирани рекорден брой нови инфекции - близо 308 000 са новозаразените в рамките на едно денонощие, което е най-високата стойност от началото на пандемията, съобщиха от Световната здравна организация. Ръстът на новите случаи е най-силен в Индия, САЩ и Бразилия, а в Израел дори въвеждат нова строга карантина с драстични ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германския

    44 4 Отговор
    Мангъров от мен подкрепа:)
  • 2 483

    44 1 Отговор
    Точно каквото казваше и проф Michael Osterholm още през м. март, както и Мангъров не спира да говори вече месеци.
  • 3 да де

    41 1 Отговор
    Вируса е като манна небесна за властите особенно, ако има протести. Манипулират, зомбират, въвеждат карантини, извънредни положения и да не си помислите, че пазят себе всичко е заради нас пазят ни та две не видят.
  • 4 Д-р Менгеме

    25 2 Отговор
    Ясно е, че силата (смъртността) на вируса отслабва, въпреки че заразността остава висока.... Както ураганът отслабва до обикновена буря.... Конспираторите обача поддържат психоза та, защото имат да продават още ваксини за милиарди....

    Коментиран от #11

  • 5 Абсолютно

    27 2 Отговор
    ясно и обективно е казано всичко , както при Мангъров !
  • 6 3.14К

    19 5 Отговор
    Мангъров го казваше още през март, но голият охлюв ни плашеше, че яко ще измрем.
  • 7 Хайде пак

    5 0 Отговор
    Ей, изморих се да пиша едно и също. Короназаговора е катализатор за определени събития, които предстои да се случат тази зима. Ако позволим да ни карантинират пак, край с нас. Този път затварят и банките и доставката на храна спира. Действат като по учебник навсякъде. Като не вярвате почакайте още малко. Аз вече заредих склада и пушките.

    Коментиран от #8

  • 8 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хайде пак":

    Това ясно, и аз съм заредил русенско варено и повечко патрони, но и другия вариант - всички да се заразим, пък кой оцелее нещо не ме кефи. Още повече в бг някакси няма толкова вирус и с малко дисциплина може да се избегне и едното и другото. Ама то ако бяхме толкова умни нямаше да сме на това дередже.

    Коментиран от #10

  • 9 Е дин

    1 1 Отговор
    Дойче веле и особено българската му секция са рупор на юдо-американската соросоидна дийп стейт. Подлагам на съмнение всичко, което публикуват.
  • 10 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Починалите в Германия са 0,16 на 1000 човека, т.е. 1,6 на 10 000. Това е много добър резултат за все още неизследван вирус и за държава, в която негерманците са около 10%.
  • 11 Уточняващ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Менгеме":

    Ваксини ОЩЕ НЯМА!! Ама по складовете отлежават маски,скафандри,ръкавици,дезинфектанти и всякакви " предпазни " боклуци за милиарди,които трябва да се " усвоят", т.е. ОТКРАДНАТ!!