Last news in Fakti

14 Септември, 2020 15:59 2 876 6

Кралица Елизабет Втора: Браво на нашите фотографи!

  • кралица елизабет втора-
  • фотографи-
  • ковид-19-
  • великобритания

Проектът започна през май с покана към всички, живеещи във Великобритания, независимо от възрастта им, да участват със заснет от тях портрет по време на карантината

Кралица Елизабет Втора: Браво на нашите фотографи! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската кралица Елизабет Втора поздрави участниците във фотографския проект, организиран под егидата на херцогинята на Кембридж Кейт, с идеята да се документира живота на британците по време на пандемията, съобщи Ройтерс.

Повече от 30 000 снимки бяха изпратени за участие в конкурса. Сред тях Кейт и останалите четирима членове на журито подбраха 100 кадъра, които ще бъдат публикувани от Националната галерия за портрети, предава БТА.

"Херцогинята на Кембридж и аз бяхме вдъхновени да видим как фотографиите са уловили решителността на британския народ в тези трудни времена, независимо дали става дума за почит към усилията на работещите на първа линия, към духа на общностите или показват усилията в подкрепа на нуждаещите се", казва кралицата в писмо до участниците в конкурса.

Проектът започна през май с покана към всички, живеещи във Великобритания, независимо от възрастта им, да участват със заснет от тях портрет по време на карантината.

Съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън, която е запален фотограф, и останалите членове на журито подчертаха, че в конкурса ще се оценява не толкова техническото качество на снимките, колкото чувствата и опита, който показват. Част от снимките, изпратени за проекта, ще бъдат показвани на изложби на различни места във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    2 13 Отговор
    Чудесна дама, не като Гумен Радев.

    Коментиран от #2

  • 2 Диоген

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Румен Радев е истински Президент.Виж,ако беше Роско спокойно можеше да кажеш,че са две чудесни дами. дами
  • 3 Анатема

    6 1 Отговор
    Този демон всички ни ще надживее.
  • 4 миш

    10 1 Отговор
    Новините за кралицата са много важни за майка България,особено за стринка ми от село.
  • 5 Историк

    2 5 Отговор
    Румен Радев е най-власто любививият, деспотичен, злобен, алчен да управлява от всички президенти до сега. Допълнено с липсата интелект и опит, даже 100 пъти е по зле от агента Гоце, Георги Първанов

    Коментиран от #6

  • 6 Додо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Ти да не цитираш мнението на европейските ръководители за нашия Барба Ганис?