Last news in Fakti

14 Септември, 2020 18:21 7 086 99

Палатите на Ердоган: с по 300 стаи, за стотици милиони

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Все повече турци не знаят как да изкарат месеца, а Ердоган си строи пищни палати и резиденции за стотици милиони - с пари на данъкоплатците, разбира се

Палатите на Ердоган: с по 300 стаи, за стотици милиони - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Все повече турци не знаят как да изкарат месеца, а Ердоган си строи пищни палати и резиденции за стотици милиони - с пари на данъкоплатците, разбира се. И трите му нови двореца приличат на султански палати.

Турция е обхваната от тежка криза, курсът на лирата бележи срив след срив, безработицата, особено сред младите, не спира да расте, а пандемията удари един от най-печелившите браншове в Турция - туризма. В тези тежки времена турците са принудени да затягат коланите, а много от тях, особено сред по-младите, потеглиха към чужбина, за да се отърват от безизходицата. И какво прави Ердоган? Вместо да търси изход от кризата, той си строи пищни дворци за стотици милиони. Един от тях е луксозният дворец на брега на езерото Ван, който много прилича на някогашния дворец на селджукския султан Кай Кубадх Първи.

Разточителство на гърба на турците

Както съобщи турското правителство, палатът се строи точно на мястото, където навремето се е издигала шатрата на султан Алп Арслан, известен с военния си успех срещу византийците. Според информации в турските медии, строежът на двореца вече е погълнал над 14 милиона евро, макар правителството първоначално да твърдеше, че палатът ще струва не повече от 3,5 милиона евро. А за строителния предприемач се твърди, че бил стар приятел на Ердоган още от ученическите му години.

Да не забравяме и това: през юли 2019 турският Конституционен съд всъщност спря строежа, тъй като възпрепятства достъпа до брега и околностите на езерото. Но правителството на Ердоган прокара поправка в закона, с което забраната на съда беше на практика заобиколена.

„И на главите си да застанат, този дворец ще бъде построен" - така Ердоган отговаря на критиките. А в края на август добави и нова провокация: след тържествена реч на брега на езерото Ван, той пристигна в намиращия се наблизо нов дворец, откри го съвсем официално и дори преспа там една нощ.

"Заради алчността на един човек се жертват бреговете на езерото Ван. Докато милиони наши съграждани страдат от икономическата криза, този човек си строи все нови и нови дворци", заяви политикът от опозиционната Републиканска народна партия Гюлизар Караджа. Управляващата ПСР обаче изобщо не се вълнува от подобни критики.

Лятна резиденция с 300 стаи

Освен двореца край езерото Ван, Ердоган строи и пищна лятна резиденция край средиземноморския град Мармарис. Турският печат твърди, че този проект е не само много скъп, но и вреден за околната среда. Строежът на двореца с 300 стаи струва до момента над 37 милиона евро. Цели 50 000 дървета са били изкоренени, за да отстъпят място на президентската лятна резиденция.

Това е третият пищен дворец, който турският президент строи с парите на данъкоплатците. През 2014 той се нанесе в новия гигантски президентски дворец в Анкара. Заради невероятните разходи в размер на почти половин милиард евро, както и поради факта, че дворецът се намира насред природен резерват, опозицията поде протестни действия, които обаче не доведоха до успех.

Опозицията критикува разточителните проекти на Ердоган не само защото тежат на бюджета. Тя го обвинява и за това, че все по-решително извежда на преден план османското минало на Турция, загърбвайки идеалите на Турската република и на нейния основател Ататюрк. И трите нови двореца на Ердоган, както и редица други строежи от последните години, ползват архитектурни образци от времето на Османската империя и съществено се различават от характерния монументален стил след 1923 година, когато е основана Турската република.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симулант изпечен лъжец

    26 2 Отговор
    И тоя футболист като наш централен нападател.
  • 2 Манафа

    12 8 Отговор
    Искам да ме върти на хурката си във всичките 300 стаи.....Ооо...Паша ! Накажи ме !
  • 3 Враца Баце

    39 5 Отговор
    Бре то и Саддам имаше десетки дворци, по няколко на сезон. Както бе казал Айнщайн: две неща са безкрайни, космоса и човешката глупост. За първото не съм сигурен. Очаквайте бисерите на Хасан как Ердоган не строи за себе си а за идните поколения турски президенти. Турция затъва, той ми строи пирамиди все едно е фараон. А може и да се мисли за такъв.

    Коментиран от #73

  • 4 Горо

    26 7 Отговор
    А в България управлява ибрикчията на падишаха Ердоган - Бойко Методиев Борисов. Той предава на господаря си даже политически бегълци от Турция. Явно диктаторската жилка в характерите им ги превръща в големи приятели.
  • 5 Враца Баце

    22 3 Отговор
    И най - добре описва човешката лакомия и ненаситност, книгата от Библията наречена Еклисиаст. Хасан от форума да я прочете на Ердоган от Турция на турски. Дано нещо му трепне у душата самозабравила се. Да я прочета и на Бойко Разбойко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Отровното трио

    18 0 Отговор
    Шпигел го разкри този за връзка с #хунтата. Незабавна оставка на Ердоган!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Behemoth

    13 0 Отговор
    Е кой ще чисти паяжините из тия 300стаи!?Завалията как се е минал...
  • 10 И аз се чудя

    17 2 Отговор
    как да изкарам месеца, а шкафчето на бойко милиони евра, колко ли има по банкови сметки?

    Коментиран от #98

  • 11 Омръзна ни от DW

    20 3 Отговор
    DW защо не пишеш за арабските лидери , май не ви стиска , защото са назначени от САЩ нали .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шпек Салам Народен

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Я,модераторчето пак прописа!
  • 14 последен

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    ЧИТАК заминавай за турция веднага,и забрави българския език

    Коментиран от #87

  • 15 Бойко Чекмеджиев

    22 12 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Боклуци сте българите където се турчеете. Нито турския ви е правилен, нито сте турци, нито един турчин в Турция не ви бръсне за равен на него турчин. И в двете държави, България и Турция сте утайка.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошко

    5 3 Отговор
    Оплю ердоган пак дойче зеле, а оня там от ататюрската партия му дай само паметници да строи
  • 18 Fenasi Kerim

    13 4 Отговор
    За съжаление написаното в статията е вярно.

    Коментиран от #29

  • 19 Митко

    6 10 Отговор
    Колкото по вече пишете срещу него толкова по вече ви личи,че бая ви заболяло от неговите действия които са срещу вашите интереси но в инерес на Турция.
  • 20 Fenasi Kerim

    15 5 Отговор
    Валутните резерви се топят. Фискалния резерв се напомпва с кредити от Китай и Сингапур. И се показва една фалшива стабилност уж има пари във фиска. Печатат се лири и се продава валута за да се намали скоростта на обезценката на лирата. В ТВ предаване водещия пита зетя на Ердоган който е министър на икономиката какво ще стане с курса на лирата а той му отговоря "вие в долари ли получавате заплата? За да е конкурентноспособна една икономика трябва да има евтина валута за да стимулира износа".

    Разбира се понеже Турция е на 157-о място по свобода на печата водещия не се осмелил да го попита защо аджаба щом им трябва евтина лира стопиха 500 млрд.долара като ги разпродадоха за да спасят лирата от свободно падане.

    Коментиран от #40

  • 21 Гост

    3 5 Отговор
    ДойчЯ веле, дали излезе с такъв обширен АНАЛиз и за българският премиер, или ги е страх, или чакат превода на пачки, защото щом се излезе с критика срещу някого, това не е обективна критика, а ПЛАТЕНА такава?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Петър

    8 0 Отговор
    Значи разликата между Доган и Ердоган си е едно Ер.
  • 28 Fenasi Kerim

    11 4 Отговор
    Винаги кота Турция я управляват брадати с чалми тя потъва. Ататюрк воюва с Гърция, Султан Вахдеттин се жени за поредната си жена в харема. В Истанбул сновят английски войници а султана се жени. Даже праща войници против Ататюрк да водят сражения с него в помощ на гръцкото управление. Днес е същото, плюят по Ататюрк, обиждат го. Ходжи карат мерцедеси, близки до властта фирми богатеят. А обикновените хора страдат. Как се живее с минимална заплата 2400 лири като най евтината квартира е 800 лири а тока е 400 лири. Кутия цигари 15 лири а килограм домати 10 лири? Литър олио е 10 лири. 2 лева. Мин.заплата 2400 лири - 440 лева.

    Коментиран от #31, #34, #37, #42, #63

  • 29 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Fenasi Kerim":

    но не си продължил че е едно към едно с българия.

    Коментиран от #30

  • 30 Fenasi Kerim

    14 4 Отговор

    До коментар #29 от "Така е":

    Бългдрия е член на ЕС и има валутен борд. И всеки може да отиде в ЕС да работи съвсем законно. Относно управлението няма голяма разлика. И в България има диктатура и цензура но все още не се затварят сайтове за обида към Борисов.

    Коментиран от #33, #38

  • 31 Враца Баце

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Fenasi Kerim":

    Как се живее с такава заплата и цени, питай Хасан. Ще ти каже, че в Турция се живей по- добре от всякога. Ердо се грижи за народа си.
  • 32 турция 21 век

    11 3 Отговор
    извратен диктатор, алчна съпруга, престъпно семейство, ислямофашизъм, войни, бедност и гладен народ
  • 33 Враца Баце

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Fenasi Kerim":

    Че то ако се затваряха сайтове за обида към Бойко 1ви Великолепни , то братче нямаше да има и един останал. Обратно в 1993 год.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АСАНЧО

    7 0 Отговор
    ТУКА ЛИ СИ ОЩЕ...??? АИДЕ У АНАДОЛА БАРЕМ И ЗА ТЕБ СЕ НАМЕРИ ЕДНА СТАЙЧКА. АШКОЛСУН. МНОГО СТАИ БРЕЙИИ. ЕДИНИЯ СЪС ЧЕКМЕДЖЕТА ДРУГИЯ СЪС СТАИ. ПРИЛИКА ГОЛЕМА.
  • 36 мухаха

    6 7 Отговор
    1 долар 7.50 лири и 1 евро 8.90 ... турците да предадат златото което имат у дома на великия водач и то бързо!!! кочинааа...

    Коментиран от #41, #49

  • 37 Опитай с реални факти

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Fenasi Kerim":

    Минимална пенсия в турция е 1560тл, минимална заплата е 4250тл домати за лютеница 1,5-2тл олиото е 2л е 24тл. Минимална заплата в българия 610лв минимална пенсия 250лв домати за лютеница 1.2лв олио 1л 2.1лв сметни колко ще купи турчина колко българина. Не фейквай.

    Коментиран от #43, #47

  • 38 Сайтове не

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Fenasi Kerim":

    Пращат бухалки във фирмите им.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Fenasi Kerim":

    Ами то има пандемия и криза навсякъде ,но в Турция има още една икономика която не минава по официалната СУИФТ система..това са плащания в брой,злато и други ..за Турция е по важно да се запазят фирмите от фалит и пазарите ..дългът се обслужва , кредити се погасяват но " съюзниците" с рейтингови агенции,платени публикации се опитват да дестабилизират за да подчинят ..нещо което видяхме при Станишев

    Коментиран от #50

  • 41 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #36 от "мухаха":

    Домакинствата имат 300 милиарда в злато което не е в банковата система ..а външния дълг е 300-350милиарда

    Коментиран от #45, #55

  • 42 Ислям

    4 6 Отговор

    До коментар #28 от "Fenasi Kerim":

    Турция в момента не се управлява от Шериата. За да има Шериат трябва да се въведат ислямските закони. А Ердоган управлява със законите на Ататюрк. Това което прави Ердоган с Исляма в момента не се нарича истински Ислям (не управлява по законите на Исляма, а по измислените човешки закони, с други думи съдружаване). Османската империя в началото си е управлява по Шериата, но в последните години са се отклонили и това е причината на разпада. Да си мюсюлманин (вярващ човек), Ислямът не се нуждае от никакви палати, дворци, мерцедеси и т.н. В Исляма е казано, че когато има гладни това не може да се нарече Ислям. Ето затова в Турция е пълно с гладуващи, крадци, престъпници, убийци, педофили и т.н. В Исляма цигарите са (харам) забранени, няма да пушиш. Вместо да се тровиш, нахрани беден!
  • 43 Тюркие

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Опитай с реални факти":

    Минималната в Турция не е ли 2500 лири? Тези 4500-5000 ги взимат учителите. Цени се учителския труд там. В бг колко взимат учителите? 600 лв?
  • 44 Някой

    1 1 Отговор
    Да не им спретнат и на турците някоя революция като в Беларус . Вече имаше такъв опит за революция преди 3 - 4 години но я потушиха успешно . Опитват се да обкръжат Русия и мирише на война.
  • 45 Враца Баце

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Че кой и как ги изчисли тези млрд в злато в домакинствата? Ей Гьобелс, жив си бе братче. Вярвайте ми.

    Коментиран от #54

  • 46 Обаче

    3 0 Отговор
    Снимката с вдигнатия нагоре пръст е трепач. Абсолютен паляк е тоя ненаситния.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Турска култура и хуманизъм

    8 6 Отговор
    The Washington Times, статия на 29 октомври 1922 г. за убийството на митрополита на Смирна..

    "Турците започнаха с разкъсване на брадата на митрополита, която, както всички православни свещеници, беше голяма и неподрязана. След това разкъсаха дрехите му и го подложиха на много ужасни мъчения, като разкъсване на езика и дърпане на ноктите. Накрая, докато все още имаше живот в треперещото му тяло, той бе транспортиран до площад Ики-Чешме за върховното мъчение, вързан на четири коня, с дълги въжета на всеки от краката и ръцете, четири турци на коне, по един на всеки, и с камшиците си водеха животните в 4 различни посоки. Митрополитът е бил бавно разкъсан на четири части от животните. Фанатичната тълпа наблюдаваше марша с ужасно удоволствие, крещеше от ярост и удовлетворение."

    Коментиран от #52, #53, #59, #66

  • 49 Мушицааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "мухаха":

    Каква е покупателната способност на турците, това със съотношение външна и местна валута е от значение за износ и внос. С тази разлика износа е печеливш.
  • 50 Fenasi Kerim

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Разбира се че пандемията съсипа туризма което спря валутния поток. Извън темата но пандемия няма. Пандемията е в главите на хората. Има едно тежко протичащо вирусно заболяване което е много по леко от Испанския Грип. Има по висока смъртност от традиционния сезонен Грип но да се заключват държави и да се умира от глад е още по зле или направо е лудост.

    Манипулира се със страха. Ето в България реално болни от Kovid са 4,431 но официално са 17,918 защото и оздравелите с в статистиката. Това е икономическа война.

    Коментиран от #51

  • 51 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Fenasi Kerim":

    И кой печели от тая война? Сигурно не са 1 милион умрели ??

    Коментиран от #56

  • 52 Fenasi Kerim

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Турска култура и хуманизъм":

    Такива извращения има в историята на всички народи. Кланета е имало и в България и в Гърция, и не само извършени от турци. Сега примери няма да давам. За това че Стефан Стамболов е бил рязан парче по парче сега днес да наричаме всички българи с обидни думи е неправилно. За посечените жени и деца в Македония от гръцки андартски чети ли да споменавам. За главите на азери станали футболни топки за арменските войници в Нагорни Карабах, за Кървавата Коледа в Кипър ли да пиша...много примери няма място за писане.

    Коментиран от #68

  • 53 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Турска култура и хуманизъм":

    Протестантска пропаганда .!!...а дали са писали за зверствата на гърците при окупацията на Измир?за изнасилени деца и жени , убити цивилни ,опожарени села и градове когато се отдръпват от Турция

    Коментиран от #88

  • 54 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "Враца Баце":

    Ами всяка държава знае за златото което влиза и излиза ..има статистика ..и ако има 10 тона и те не са в банковата система или в фирмите значи са по домакинствата ...а и златото има 10 г пик в момента ..стигна 2030 $ а беше 1500$ в март юесец
  • 55 Голям смях

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Ами турците определено имат повече гащи от злато, нека ги дадат на Ердоган да изплати дълга и да направи инвестиции с рестото.

    Коментиран от #57

  • 56 Fenasi Kerim

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Човек с няколко съпътстващи заболявания, хипертония например, диабет, наднормено тегло може да умре и от грип. Но няма да го пишат че е умрял от грип. При Kovid е обратното. Много "интересно" заболяване. При някои протича без никакви симптоми при някои като обикновена настинка с кашлица и хрема за 5 дни а други направо в интензивното и после в гроба. Млади хора уж здрави умират пък някои старци го карат на крак. Свързано с гените явно.

    Коментиран от #58

  • 57 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Голям смях":

    Когато имаш дълг е проблем на кредитора а не на длъжника ..държавите не нулират дълговете а ги въртят ..какво по хубаво от това да правиш пари с чужди пари ..никой бизнес не се прави с лични пари

    Коментиран от #69

  • 58 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Fenasi Kerim":

    Ами проблема е че винаги има опасност да се заразиш и няма лечение ..ези тура ..ако хванеш можеш да оздравееш но може и да умреш
  • 59 TRoskOt

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Турска култура и хуманизъм":

    Това е Христостом Калафатис известен и като митрополит на Драма до 1910 година. В това време той активно подкрепя гръцката въоръжена пропаганда в Македония, подпомогнат от дякон Хрисостом Хадзиставру, и всячески се опитва да попречи на българското учебно и църковно дело.

    Смирненски митрополит

    Митрата на Хрисостом Смирненски, Национален исторически музей в Атина
    На 11 март 1910 година Хрисостом е преместен като митрополит в Смирна. Тук той остава през тежките години на Балканските войни (1912 – 1913). При началото на Първата световна война Патриаршията обявява, че Православието е подложено на гонение и в знак на протест закрива всички църкви.[8] Гръцкото население е подложено на репресии.[9] Хрисостом се оттгеля в Царград.[4] С поражението на Османската империя в 1918 година Хрисостом се връща към задълженията си. На 2 (15) май 1919 година в Смирна влизат гръцки войски с първоначален мандат от Антантата да поддържат реда. В 1920 година Севърският договор дава на Гърция петгодишен временен контрол върху региона.[10] В избухналата Гръцко-турска война първоначално гръцките войски имат успех и стигат до Анкара, но през август 1922 година фронтът е пробит и гръцките войски напускат Смирна. Навлизането на турските части в града е съпроводено с изгарянето на града и масово избиване на християнското население. Хрисостом заедно с арменския митрополит е приет от американския консул в Смирна Джордж Хортън.[11] Хрисостом отказва да напусне града и отказва предло

    Коментиран от #60, #64

  • 60 TRoskOt

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "TRoskOt":

    Хрисостом отказва да напусне града и отказва предложеното му убежище във френското посолство, заявявайки „Аз съм пастил и мястото ми е при стадото ми“.[12] Христостом е арестуван от турски войници и затворен в кметството, където командващият Нуредин паша го оставя да бъде линчуван от мюсюлманската тълпа.

    Според някои турски източници се казва че е проповядвал на гръцките воиници следното'' Колкото повече турска кръв пролеете и изпиете толкова повече ще сте благородни '' разбира се това не е доказано но за него се знае че един ден бреди да биде окупиран Измир от гърците разпространил листовка която гласяла следното „Нашите спасители ще дойдат в града утре''.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бесен

    1 2 Отговор
    Типичният диктатор по дефиниция.
  • 63 Хохохо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Fenasi Kerim":

    Кажи на тия които ти спускат опорките, че са понижили заплатите двойно, а са завишили цените :)))иначе няма как да обясниш пътникопотока към пазара в Едирне
  • 64 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #59 от "TRoskOt":

    А защо турците да си опожарят града който си е турски и който освобождават ? Няма логика ..и пиши Измир ,щото хората не знаят за кой град стававъпрос

    Коментиран от #71

  • 65 Osman

    8 2 Отговор
    Това са държавни резиденции. Ердоган няма да е вечно президент. Тези резиденции ще се ползват от следващите президенти. Но важно е Дойче зеле да пише глупости и бай Ганьо с пробитите джобове да вярва и да псува турците на три ракии и кило свински зурли

    Коментиран от #70

  • 66 Получил си е заслуженото

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Турска култура и хуманизъм":

    А The Washington Times запознали ли са читателите си какви ги е вършил този същият по време на гръцката окупация с незащитените жени деца и старци?
  • 67 Хасан

    6 2 Отговор
    Гърците имат най големи исторически комплекси ..чувстват се по висши не само от турците но и от българи,албанци,македонци,сърби ..

    Коментиран от #74

  • 68 Tурция 21 век

    5 4 Отговор

    До коментар #52 от "Fenasi Kerim":

    Само че има голяма разлика. По света, няма друг народ освен турския, който мечтае и се бори за възстановяването на своето варварско и нецивилизовано минало. Под ръководството, разбира се, на заможен, демагогичен, безпощаден, фашист. В световен мащаб само турците. В световен мащаб само турците харесват ужасното минало.

    Коментиран от #72, #83

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 до.Дарадонков

    6 3 Отговор

    До коментар #65 от "Osman":

    За ваше нещастие, не всички Българи сме със пробити джобове да вярваме, и да псуваме турците на три ракии и кило свински зурли!😂
  • 71 TRoskOt

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хасан":

    Това е от Уикипедия на български. Разбирасе Измир не е опожарен от турците а от остипващите гърци заедно с арменците на 9 септември 1922 година като ден преди това са сторили същото и с град Маниса близо до него както и много селища по местата които се превземали с влизането си от 1919 до 1922 г..

    Коментиран от #75

  • 72 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Tурция 21 век":

    Защо ако Русия прави филм за Романови не спират че Русия иска да възстанови Руската империя ..или ако французина ако прави филм за Луи ..но ако турчина прави сериал за Сюлейман султан веднага пискат
  • 73 me ме

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Враца Баце":

    Колега, пишеш глупости.
    За второто (глупоста) не е сигурен, не за космоса

    Коментиран от #80

  • 74 Критон

    6 6 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    Така е историята за тях е записана със златни букви. На тях е основана западната култура. А какво е турското културно наследство - никакво и никъде по цялата османска империя

    Коментиран от #82

  • 75 Критон

    6 5 Отговор

    До коментар #71 от "TRoskOt":

    Сигурно че геноцида на арменци,гърци,българи,асирийци е измислен. Хората са се самоубивали а те го преписват на благородните турци
  • 76 Info

    7 7 Отговор
    Американската медия Fox News: Гърция е малка страна с по-малко от 11 милиона жители, докато Турция е страна с около 82 милиона граждани и има повече войници от Гърция и разбира се много по-голяма армия. Гръцките пилоти обаче са сред най-добрите в света, докато гръцкият флот е много по-ефективен от този на Турция. Повечето американци харесват Гърция. Мнозина имат тесни културни и етнически връзки с Гърция, Израел и Армения, които са немюсюлмански страни, заобиколени от ислямски държави. И трите нации обаче получиха своеобразно „сплашване“ от ислямска Турция. Повечето членове на НАТО, особено Франция, също подкрепят Гърция. По традиция протурска Германия се опитва да посредничи в настоящата криза без успех. Турция, а не Гърция, действа провокативно на световната сцена. Наскоро тя преобрази емблематичния храм на Света София, построена от византийския император Юстиниан през шести век, от музей до джамия.
  • 77 Info

    7 6 Отговор
    Също така параноичното турско правителство сега е натъпкано в чужбина, като в същото време има пукнатини вътре след неуспешния преврат през 2016 г., докато Гърция има стабилна европейска демокрация. Турция е тясно свързана с Русия на Владимир Путин и иранския теократичен режим, участва в съмнителни планове в Близкия изток, като същевременно се противопоставя на усилията на Франция за стабилизиране на ситуацията в Либия. В същото време Анкара застраши всички оръжейни системи на НАТО, след като получи руски ракети. Най-опасното е, че Анкара намеква, че десетки гръцки острови край турското крайбрежие, които са били гръцка територия от древността, скоро могат да бъдат обект на турските въоръжени сили. Повечето неутрални дипломати и правни учени съобщават, че Гърция разполага с най-правилната правна документация относно водите на Източното Средиземноморие.

    Коментиран от #84

  • 78 тъй ще е

    1 4 Отговор
    Като си стояха скрити по паланките докато малцината превратаджии се опитаха да махнат Ердогана туй ще е.И следващия път,пак гласувайте за Султана,нал тъй!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Враца Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "me ме":

    Да, да моя грешка. Мерси за поправката. Човешката глупост няма край.
  • 81 СССССССССС

    1 4 Отговор
    Ердоган е кукла на конци на Запада. Мисията му е да раздели близкия а накрая да унищожи Турция. Единствената причина поради която Турция все още не е разделена е тази част която е 50% от народа които са вярващи на Ататюрк.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Tурция 21 век":

    Защо да имат ужасно минало !? Най обикновена империя ..като Византийската ,Римската,Австроунгарскатс и други ...едва ли на прадядо ти е било зле ..имал си нива,дюкян,семейство,свободно пътуване,предприемачество,училище,църкви

    Коментиран от #94

  • 84 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Info":

    Фокс е медия на оръжейния бизнес и поддържана активно от гръцко,арменско и еврейско лоби ..Гърция не е заобиколена от мюсюлмански страни ..Армения е васал на Русия и даже граничните войски са руски ..и има разположени руски атомни бомби .. островите в древността са били руски Ами американския континент беше на индианците
  • 85 Тоз Хасан

    2 1 Отговор
    Ще бъде на.бан!
    Та да млъкне сам !...
  • 86 Генчлербирлиги

    1 0 Отговор
    Боко и Ердо крадат и лъжат
    на едро!
    Оставка и затвор за двамата!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 КАСАПИНА

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    А какво търсят така наречените турци в измир

    Коментиран от #90, #92, #97

  • 89 Справедливост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    ИСКАМ САМО ДА ДОБАВЯ,ЧЕ НА ПЛАНЕТАТА "ЗЕМЯ" И ТРЯБВА ЕДИН "АПОКАЛИПСИС" ОТ КОЙТО ДА ИЗМРАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО САМО ВСИЧКИ БОГАТАШЧЕТА ТЪЙ КАТО ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ ТЯХ.И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИСКАМ ДА ОТБЕЛЕЖА ЕДНА ИСТИНА НА СТАЛИН "ЕСТЬ ЧЕЛОВЕК-ЕСТЬ ПРОБЛЕМ,НЕТ ЧЕЛОВЕК-НЕТ ПРОБЛЕМ.ИСТИНА КОЯТО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНА ОТ """БОЖИЯТ ГНЯВ"""
  • 90 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "КАСАПИНА":

    Ами създали са една империя в която всички да са закриляни и да живеят в мир ..представи си десетките държавички , стотиците княжества,бейлици,ханства които постоянно са воювали помежду си ..Троя,Спарта ..едни безспирни войни ,насилие ,хаос ..и идва един визионер като Османгази и решава да създаде една Империя в които всички да са закрилени
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "КАСАПИНА":

    Същото е с СССР ..десетки народи и култури обединени от Москва ...или пък ЕС ..десетки страни обединени от Брюксел ..създават една бюрокрация и норми и с тоя аршин мерят българи,турци,македонци,румънци и др
  • 93 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Почти няма държавник, който да не е амбициозен, и следователно алчен !! Този,който се опита да работи сериозно в полза на страната си, винаги ще бъде обвинен или ще има някакъв друг недостатък или направо порок, който да се извади наяве. Дори да е нещо дребно - раздува се като метеорологичен балон на 10 000 метра височина. Взрете се персонално във всеки един от нашите политици. Искат да се изкарат много по-скромни от Ердоган .....?! Но полагат усилия да го настигнат, въпреки, че сме шепа народ !!
  • 94 неолду

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хасан":

    Създаваш вид на грамотен човек, затова чети - "Емексиз Пехливан, най-лютият пладнешки и нощен злодеец, беше разпространил ужас по околността. Преди две недели беше изсякъл цялата челяд на Ганча Даалият, в село Иваново. За него също казваха, и не нахалост, че отрязал главата на детето, което вчера докараха на кола в града." - Иван Вазов - "Под Игото".

    Коментиран от #95, #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Сега ще обсъждаме

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "неолду":

    Художествени измислици ли?
  • 97 Ами каквото търсят

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "КАСАПИНА":

    И така наречените българи в Пловдив...
  • 98 Оферта

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "И аз се чудя":

    Ами попитай Доган и Станишев. Те също могат да ти решат проблема. Защо всички чакате на шкафчето.
  • 99 Отчаян

    0 0 Отговор
    А боко колко е крал за него нищо не пишете. 5 милярда (КТБ) потънаха в дън земята. Знаете ли колко сарая като на ердоган щеше да се построи. И при това зградата е на държавата. А в това ПРОСТОЛУТО БГ. няма дори и един осъден за ктб. Крадлива нация е българина.
Новини по държави: