Last news in Fakti

14 Септември, 2020 19:13 3 323 9

Пандемия! В Румъния удължиха състоянието на тревога с още месец

  • румъния-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Правителството определи мерки по отношение на осъществяването на процеса на гласуване на местните избори на 27 септември и разреши митинги и демонстрации с участието на до 100 души

Пандемия! В Румъния удължиха състоянието на тревога с още месец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румънското правителство удължи на днешното си заседание състоянието на тревога, обявено в страната заради пандемията от COVID-19, съобщи Аджерпрес.

Преди заседанието премиерът Лудовик Орбан заяви, че ще бъде прието решение за удължаване на състоянието на тревога с още един месец от 15 септември, предава БТА.

Правителството също така определи редица мерки по отношение на осъществяването на процеса на гласуване на местните избори на 27 септември и разреши провеждането на предизборни митинги и демонстрации с участието на до 100 души.

Що се отнася до процеса на гласуване, държавният секретар в министерството на вътрешните работи Раед Арафат уточни, че гласоподавателите трябва да отидат с маска в избирателната секция, а ако нямат такава, ще получат на място. Те трябва да свалят маската, за да бъдат идентифицирани от комисията, след което отново да я сложат.

Той добави, че ще бъде задължително дезинфекцирането на ръцете преди влизане в избирателните секции и след излизането от тях.

Мобилната урна ще бъде използвана първо от лицата, които не са заразени с Ковид-19, а накрая ще отиде при тези, които са под карантина или изолация у дома или в болницата, уточни Арафат.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    9 6 Отговор
    Румънците имат най-якото 5Г в Еропа. Ще се мре яко, яко ще се мре.
  • 2 Домнул

    11 2 Отговор
    Луда работа
  • 3 Ventura

    13 4 Отговор
    За евроци, и целогодишно ще удължават карантината, въпреки липсата на вирусо-умряли.
  • 4 Ташун Касапа

    15 2 Отговор
    Дошла им е заповедта отгоре,идва ред на всички. Няма министър или президент който да откаже.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 О има има

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ташун Касапа":

    За наш позор в Африка 2 страни отказаха подкупите и изобличиха измамата.
    А ние блеем и оставяме политиците да си разиграват картите за наша сметка.
  • 6 22244443

    15 2 Отговор
    Айдеееее започнаха в хор отново.... раз два почни долните лъжи.....
    Много е зле, вдигат се болните, ще се мре, яко, тирове с трупове, реване по ноти....маски , каски, противогази,гащи, чорапи кой какво докопа да слага на лицето , в ушите, в носа , на кръста, на колената ако трябва, но паника и ужас трябва да има и кппта и бомбоубежища да направят и всички вътре с памперси и шнорхели задължително!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Гагага

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "22244443":

    Дааа..хахахахааа
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.