Last news in Fakti

14 Септември, 2020 19:40 2 793 17

Тръмп: Бия Байдън на 3-ти ноември, а после искам и трети мандат!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия

Американският президент изостава в проучванията в Невада след опонента си Джо Байдън - кандидат от Демократическата партия

Тръмп: Бия Байдън на 3-ти ноември, а после искам и трети мандат! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп участва в първия си предизборен митинг от месец юни, който се проведе в щата Невада на закрито и без спазване на дистанция в нарушение на всички регулации срещу разпространението на коронавируса.

Пред своите привърженици Тръмп заяви, че ще търси и трети мандат, след като спечели втори на предстоящите на 3 ноември. Американският президент изостава в проучванията в Невада след опонента си Джо Байдън - кандидат от Демократическата партия.

Доналд Тръмп се опита да върне привържениците си към времената преди коронавируса. Сред хората в Невада малцина носеха маски. Те бяха задължителни само за тези, които стояха зад Тръмп и които попадат в обективите на телевизионните камери. Няма да затваряме страната отново, обеща Тръмп.

В едночасовата му реч той предимно атакува Джо Байдън като го описваше като човек, който взема лекарства и е прекалено мек срещу престъпността. Ако Байдън спечели, печели мафията, каза Тръмп. Според него кандидатът Байдън няма да се справи и на геополитическата сцена.

"Вижте, имам си работа с тези хора и те нямат подобни умствени проблеми като "спящия Джо". Техният ум е остър. Ким Чен-ун не знае за проблемите на Джо и имаме нужда от хора с остър ум. Съжалявам. Джо не е квалифициран за тази длъжност".

И макар по закон президентите на Съединените щати да имат право само на два мандата, Тръмп обеща: "След 51 дни ще спечелим Невада и още четири години в Белия дом. И след като спечелим втори мандат ще поискаме може би още четири години".

Невада е част от обиколката на Тръмп в западните щати.

Днес той е в Калифорния, където ще се запознае отблизо със ситуацията с опустошителните горски пожари, планирано е и посещение в Аризона. През цялото време той атакува опонента си, че не организира достатъчно срещи с избиратели и пътува по-рядко.

В опит да заличи преднината на Байдън, вчера Тръмп подписа нов заповед, с която според него се намаляват цените на лекарствата по рецепта. Заповедта изисква и нови федерални правила - сложен процес, който не може да е реализира до деня на изборите - 3 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    20 3 Отговор
    Ей гу още един бияч ...напълно незаменим за Галактиката....
  • 2 Джо Байдън

    24 0 Отговор
    Аз съм прост и не мога да се меря с Донъо :(
  • 3 др Гей Билтс

    12 5 Отговор
    На 3-ти бие на тупан дрътия перко, а после на 13-ти Петък ви затваря дежавю като предишния 13-ти Петък.
  • 4 СМС от Ванга

    19 3 Отговор
    Бай Дончо ке биде послениот краварин.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Горо

    8 21 Отговор
    Сякаш Тръмп и Борисов една майка ги е раждала. Това са патологични хвалипръцковци!
  • 7 Сър

    10 5 Отговор
    Ще е добре за Америка Байдън да спечели. Но Тръмп ще е добър за икономиката. Трудна битка ще е.
  • 8 Евала

    15 3 Отговор
    Бай Дончо е пич ! Кърти млада булка.Байдън кърти семки.
  • 9 Путин

    16 1 Отговор
    Давай Дончо, ние ще се погрижим за много мандати за Теб.
  • 10 USSR

    11 3 Отговор
    За кога този мандат, от отвъдното ли ще управлява?
  • 11 идея

    15 2 Отговор
    Да се учи от Путин - промяна в конституцията и нулиране на мандатите. Така ще вземе не само 3-ти, но и 4-ти.
  • 12 Stéphanie 🎲

    13 2 Отговор
    TRUMP💯👊🇺🇸
  • 13 Антиглобалист

    12 5 Отговор
    Дано Тръмп спечели. Време е гнусните глобалисти да се махат и да оставят хората да живеят свободно.
  • 14 Гоце

    3 7 Отговор
    Мястото на един палячо е в цирка не е на поста на президента на САЩ
  • 15 хахахаха

    0 0 Отговор
    Иска се на тролчетата и шашмаджиите мумията БАЙ ДЪН дет и да говори вече не може,да стане президент,ама няма.Времето ви тече неумолимо.
  • 16 Рико

    0 0 Отговор
    Симпатизирам на Тръмп,но шегите му са винаги неуместни! Сега с този "трети мандат" ще си вкара автогол. Разбира се,че е шега-преди избори никой не казва че иска да става незаменим,но някои избиратели няма да разберат шегата.

    Коментиран от #17

  • 17 тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Рико":

    Не виждаш ли, че бъзика демократите. Те от 2 години говорят, че очакват Тръмп да поиска още мандати ако спечели и втория такъв или ако загуби изборите няма да иска да се махне от белия дом и ще трябва армията да го извежда:))) Прави ги луди гъби там глупавите хипократи. Има едно супер популярно меме къде ще е президент до "инфинити" точно поради тази причина. Тръмп им играе 4D шах и всеки път слде седмица две са мат. Кара ги да кажат нещо и после прави така, че да обърнат плочата и да и изобличи.