Last news in Fakti

15 Септември, 2020 11:25 4 841 0

Призив за примирие към международната общност

  • антонио гутериш-
  • мир-
  • оон

Антонио Гутериш подготвя своето годишно слово

Призив за примирие към международната общност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Призив за мир очаква да направи генералния секретар на ООН Антонио Гутериш по време на годишното си слово, съобщи Гардиън.

Словото ще бъде изнесено следващата седмица. Насочено е към водещите международни фигури.

Президенти и премиери няма да присъстват на Общото събрание. Антонио Гутериш вече отправи предложение за световно примирие.

Очакваше руският президент Владимир Путини и китайският държавен глава Си Дзинпин да присъстват на събитието. В крайна сметка те отмениха своите визити, както и повечето държавни глави.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля варианта да изнесе реч на живо на събранието. Генералният секретар заяви, че липсата на пряк контакт може да се отрази на постигането на успех в дипломацията.

Той заяви, че има някои положителни сигнали, но настоява за глобална мобилизация за договаряне на примирие. Гутериш смята, че така ще има условия за бързо намиране на стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА