Last news in Fakti

15 Септември, 2020 12:10 1 930 9

Китай да отвори пазарите за Европа

  • ес-
  • споразумение-
  • китай

Представители на ЕС търсят общо споразумение

Китай да отвори пазарите за Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители отправиха призив за отваряне на китайски пазари, съобщи France 24.

Проведени бяха разговори с китайския държавен глава. Преговорите от европейска страна бяха оглавени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лаейн.

На тях присъстваха още германският канцлер Ангела Меркел и председателят на ЕП Шарл Мишел. Те проведоха дистанционен разговор с китайския държавен глава Си Дзинпин.

ЕС обяви, че ще запази неутралност по спора на китайското правителство със САЩ. От там обаче настояват за търговско споразумение, което предвижда отваряне на пазарите на Китай, както и зачитане на правата на гражданите на Хонконг.

ЕС е водещ партньор на китайската държава, но достъпът до нейните пазари е ограничен от някои бариери, като това трябва да бъде решено с двустранно споразумение. Китайският представител заяви, че страната му е готова да подобри обмена с европейската общност при спазване на взаимно уважение.

Договорени са общи действия за технологични иновации и инвестиционна защита.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесен потребител

    4 13 Отговор
    Гадните жълтури от Алито ме завлякоха с десетки пратки и после се изпокриха като ланшия снег.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 яката

    5 0 Отговор
    той си е отворен бе - в али-експрес има всичко - какво искате повече ха ха ха
  • 3 типично за Бай Ганьо

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "бесен потребител":

    Не лъжи, и не завиждай !!
  • 4 алито

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "бесен потребител":

    ми не знам за теб но аз имам над 20 поръчки от тях и проблеми не съм имал. Дори за супер глупости /стикери разни за по 0,01 цента си ги получавам без порблем
  • 5 България

    7 3 Отговор
    не я касае, ние вече нищо не произвеждаме!
  • 6 Тряс

    6 2 Отговор
    Интересно какво смята да продава Европа на Китай? Сигурно китайски стоки с европейски етикети...

    Коментиран от #8

  • 7 БиБи кинг

    1 5 Отговор
    Няма майтап, в.Бойковината ни има модели на Хуявей които са по евтини от същите в алито! Можем да се пробваме да реекспортираме! А инъче и мен ме прекараха първия път защото без да искам натиснах,че съм получил стоката.Оризите се направиха на ударени и ме прекараха с десетина лева, а аз им пожелах да си купят лекарства с тях и ги гепа след година короната! Сега и да натиснеш получено те пита дали си сигурен.Налагало ми се е и да повдигам спорове. Отначало ми бавеха възврата със седмици, сега ци връщат за ден защото имам висок статут на потребител.И най важното ИМПИЙЧМЪНТ И ОСТАВКА НА ДОЛНИЯ СЪВЕЦКИ ИБРИКЧИЯ ПЕМБЕН МРАЗЕВ!
  • 8 Храна

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тряс":

    Китай няма възможността да произвежда достатъчно храна за себе си.
  • 9 TRoskOt

    0 0 Отговор
    Китай е многолюдна държава за ЕС е по важно обратното течение тоест към Китай разбирасе за това обещават да не се бъркат в спора им със САЩ.
Новини по държави: