Last news in Fakti

15 Септември, 2020 16:45 2 428 11

Китай: Политиката на САЩ е причина за сложната епидемична ситуация

  • китай-
  • сащ-
  • пандемия-
  • коронавирус

Американските лидери още през февруари, преди да бъде обявен първият починал от новия коронавирус в САЩ, са знаели колко силно заразен и смъртоносен е той

Китай: Политиката на САЩ е причина за сложната епидемична ситуация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В момента заразените с новия коронавирус в САЩ са близо 6,5 милиона, а починалите почти 200 000. Наскоро списанието "Таймс" публикува статия със заглавие „Провал в американски стил“. Реалната ситуация обаче вероятно е още по-лоша.

Неотдавна CNN цитира доклад на Училището за обществено здраве към Калифорнийския университет в Бъркли, в който се казва, че реалният брой на заразените в САЩ може би е 3 до 20 пъти повече от официално обявения.

Това подкрепя публикуваните в края на юли резултати от проучването на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, според които броят на заразените в САЩ далеч надхвърля очакванията.

Защо в САЩ, единствената суперсила в света, превенцията и контролът на епидемията са толкова лоши? Том Фридън, бившият директор на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, заяви, че реакцията на сегашното правителство срещу пандемията е провал и липса на мерки.

Наскоро известният репортер на „Вашингтон поуст“ Боб Удуърд представи редица интервюта и записи, които разкриват, че американските лидери още през февруари, преди да бъде обявен първият починал от новия коронавирус в САЩ, са знаели колко силно заразен и смъртоносен е той.

Те казваха, че това е „грип“ и дори че „вирусът ще изчезне внезапно като магия“. Но след като истината излезе наяве, светът бе шокиран.

За да избегнат отговорностите и да изместят противоречията, съвсем наскоро на пресконференцията в Белия дом американските лидери отхвърлиха лъжите като хвърлиха „вината върху Китай" и заявиха, че „всичко е по вина на Китай." Но американците ги критикуваха в интернет като посочиха, че вирусът отне живота на най-малко 200 000 души и въпреки това те не искат да кажат истината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баи

    9 1 Отговор
    Еми там е нормално да се льже - и тук по примера на - сащ свалиха всички мерки и които отцелее
  • 3 Ташун Касапа

    8 3 Отговор
    Жълтурите и те се научили да мамят и лъжат. Основна вина за пандемията имат Китай ,СЗО и Гейтс.
  • 4 XMAN

    7 1 Отговор
    Явно Тръмп много им бърка в задниците на всички и затова вече е дежурен виновник за всички грехове на земята.

    Коментиран от #7

  • 5 Яжте

    4 0 Отговор
    пийте и си носете новите дрехи.
  • 6 Някой си

    2 0 Отговор
    Същата работа е и в БГ, колко случаи са покрили досега, особено във важни институции....а пък колко ще покриват сега като тръгнаха и ученици и студенти
  • 7 Знаем ги тези номера

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "XMAN":

    И забележи как "дискретно" визират Тръм като "американските лидери".
  • 8 Тръмп им е като трън в познайте къде

    1 0 Отговор
    Тръм не е виновен а демократите губернатори и мерки има но не се спазват от всички. В момента заразата в САЩ се генерира от млади дрисльовци ковидиоти които се събират по партита и нехаят за мерките. За тях не е фатално в повечето случаи, но го пренасят върху възрастни хора с придружаващи заболявания при които смъртността е висока.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.