Last news in Fakti

15 Септември, 2020 20:34 2 250 37

ЕС трябва да наложи допълнителни санкции на Русия

  • санкции-
  • петрас аущревичюс-
  • русия-
  • ес-
  • алексей навални-
  • отравяне

Русия има разработен план за присъединяване на Беларус към федерацията

ЕС трябва да наложи допълнителни санкции на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС трябва да наложи допълнителни санкции на Русия след отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални. Това каза в предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" евродепутатът от "Обнови Европа" Петрас Аущревичюс.

Аущревичюс е член на външната комисия и на делегацията на парламентарната комисия ЕС-Украйна. Петрас Аущревичюс, който има забрана за влизане в Русия и Беларус, смята още, че има разработен план на Русия за присъединяване на Беларус към федерацията.

„От 1999 година, когато бе обявен съюзът Русия-Беларус, не се случи кой знае какво. Беларус е част от митническия, военния, до голяма степен политическия съюз, но не и от правния. Тоест, все още е суверенна страна. Сега, когато режимът на Лукашенко започва да пада и икономическото положение става нетърпимо, Путин започва да го притиска да си изпълни обещанието и да подпише окончателното споразумение, а това е въпрос на няколко години", посочи още Аущревичюс.

„Според мен, голям риск е за Европа да изчезне една суверенна страна за сметка на уголемена Русия. Но план има. Не вярвам, че нещата се случват от само себе си. Има план, за който не знаем, но за него отговарят определени хора. Сещам се за думите на известен офицер от КГБ, казани в последните дни на СССР - "Не вярвайте, че нещата се случват. Те са премислени и се ръководят". Путин не е глупав, а много умен сам по себе си политик“, посочи още евродепутатът.

Според Аущревичюс, при отравянето на Навални се повтаря случаят със Скрипал, което, по думите му, преминава всякакви граници: „Ние виждаме в това ясна илюстрация, че руският управляващ елит не познава никакви граници - той пренебрегва общественото мнение в страната, а и в международен мащаб и е готов на всичко, за да постигне целите си. Така че границите са наистина преминати и вярвам, че ЕС няма да се ограничи в изразяване на съжаление и безпокойство, а ще наложи определени санкции. Съжалявам да го кажа, но диктаторите разбират единствено езика на силата.

Аущревичюс смята, че режимът на Путин не е изчерпан и подготвя нещо, по думите му, "още по-лошо": „Развоят на събитията в Беларус предизвика много сериозни главоболия в Кремъл и беше приет като сериозно предизвикателство. Не знам по каква причина, защото те трябваше да се предвидят. Вероятно бяха изненадани от решимостта на хората - никога преди това нямаше протести, които да са продължили 5 седмици и то при такава мобилизация в цялата страна. Затова господарите в Кремъл приеха случващото се като много силен сигнал и като са имали предвид събитията в Хабаровск, вероятно са видели сериозно предизвикателство за т.нар. "стабилност" на режима на Путин".

Петрас Аущревичюс допълва: "Може би някои от тях са приели Навални като движеща сила за това, което би могло да се случи в Русия. Имаше мнения, че са възможни предсрочни избори за Думата в началото на декември. И ако това се окаже истина, Навални се превръща в огромен проблем за Путин, защото докато той говори открито, това носи много несигурност и предизвикателства. На регионалните избори се видя, че опозицията набира сили, а подкрепата за Путин е доста по-малка, отколкото за "Единна Русия". Така че той започва да губи и вече не е тази популярна и обединяваща фигура. Затова, според мен, има връзка между двете събития". Евродепутатът от "Обнови Европа е категоричен, че не би трябвало да има и капка съмнение, че в случая с Навални става дума за отравяне.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антисоросоид

    67 6 Отговор
    Защо изобщо публикувате болните бълнуваниеюя на някакъвСороски слуга?

    Коментиран от #9

  • 2 така така

    55 9 Отговор
    EС трябва да се разпадне. Час по-скоро.

    Коментиран от #36

  • 3 барчо

    50 4 Отговор
    Пълни тъпизми говори този Ау......Освободете ефира от тези глупости за нещо градивно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 розово

    33 3 Отговор
    Толкова отровени от руснаците а голямата полза за американците.
  • 8 барчо

    50 2 Отговор
    Вчера публикуваха, че Америка прави рекорд за купуване на нефт от Русия. Значи американците ще си търгуват свободно с руснаците за каквото и изнася, но ЕС трябва да загуби и пазари и позиции в търговията. Политиците да земат да мислят с главите си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бари

    43 2 Отговор
    Как така Русия отровила Навални , пък той още си мърда ?! Егати и отровата . Ако Путин реши да се отърве от някой , то той ще си иде от инфаркт . Какви са тези менте отрови ?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Врачка

    42 4 Отговор
    Две суверенни държави могат да правят каквото си поискат.Беларус е била съюзна република,може да стане и част от Федерацията и сега.80% от износът и е за Русия,говорят Руски език и най—вече ,те са един народ.Навремето Адолф обедини Германия с Австрия,и К’во ?Нищо.После обедини цяла Европа.Меркел направи сега същото—Четвърти райх.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 смешници

    30 1 Отговор
    Тоя е от Прибалтика ако съдя по името . Следващия въпрос е какво очаквате да каже ? Нормално е тия от държавите джуджета да показват мускули за сметка на дотациите от Америка . От какво живее Прибалтика , от икономика ли ? Който не е ходил той не знае че вечер минаваш и от 10 къщи в една свети крушка !!!!!

    Коментиран от #32

  • 15 Тоя да е благодарен

    27 1 Отговор
    че неговата страна не изчезна като отговор на славните балтийски есесовски легиони.
  • 16 Чукундур

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Врачка":

    Зарежи врачката, ходи на ДОКТОР.

    Коментиран от #20

  • 17 Националист

    4 26 Отговор
    Яки санкций огладнелите ушанки ще свалят джуджето
  • 18 Мим33

    25 2 Отговор
    Какви санкции вие ще въвеждате на велика Русия.Та силата е в нея,тя може да ви санкционира,ако рече и да ви ограничи ресурсите ,които получавате на ниски цени от нея.Тя си е велика и независима от вас,има много други държави,които ще се възползват от това.. Плашите патките..
  • 19 мнение

    12 2 Отговор
    големия проблем в политиката е че се пренебрегва човешката личност. проблема при демокрацията е, че имаш свобода само да гласуваш, но реално демокрацията спира в момента, в който печели противника и всички останали се оказват принудени да се съобразяват, а това не е справедливо, след това се генерира разделение, омраза, конфронтации пълна скръб
  • 20 Иван

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Чукундур":

    Абсолютно прав е. ЕС няма право да се бърка в отношенията на която и да е суверенна държава.
  • 21 Мим33

    16 2 Отговор
    Какви санкции вие ще въвеждате на велика Русия.Та силата е в нея,тя може да ви санкционира,ако рече и да ви ограничи ресурсите ,които получавате на ниски цени от нея.Тя си е велика и независима от вас,има много други държави,които ще се възползват от това.. Плашите патките..
  • 22 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    20 2 Отговор
    Да внимават соросите да не им наложи санкции министър Шойгу !!!
  • 23 ТаУмВзе

    15 2 Отговор
    Удри санкции! Кравари Как се ходи срещу Китай и Русия?
  • 24 Лелее

    18 3 Отговор
    Санкции ???
    Ха ха ...срещу Русия ?
    Всеедно да кацнат извънземните с лазери и АЗ да им “наложа санкции” с прашка ...

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А ИНТЕРЕСНО

    14 3 Отговор
    КАК ЩЕ ПРЕКРЪСТИТЕ БЕЛАРУС СЛЕД КАТО ГИ УНИЩОЖИТЕ КАТО БЪЛГАРИЯ ?ЧЕРНАЯРУС ИЛИ ЕВРГЕЙСКАЯРУС?КОМЕДИЙНО ШОУ ЗА НЕМИСЛЕЩИТЕ!
  • 27 Кучетата си лаят...

    7 1 Отговор
    Керванът си върви!
  • 28 ха ха ха

    7 2 Отговор
    Да да, а като обещаха на Русия да свалят санкциите, ако го играе короня знаете ли? Ще наложат санкции, ама ще им се стъжни на миризливия ви ес ;)
  • 29 ИМПЕРИЯТА НА ПРОСТОТИЯТА

    3 14 Отговор
    ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАНА С НАЙ-СТРОГИ САНКЦИИ , ДОКАТО НЕ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРА , ТАКА КАКТО БЕШЕ ПОВЕЛИЛ ВЕЛИКИЯТ ГОРБАЧОВ!!! РУСКАТА ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОЛИГАРСИ, РЪКОВОДЕНА ОТ ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО КГБ - ЩЕ БЪДЕ ДЕМОКРАТИЗИРАНА И ТО НЕ ОТ ДРУГ , А ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД , САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е! БЕЛОРУСИЯ ВЕЧЕ ВЪРВИ ПО ПЪТЯ НА ЧОВЕКОЛЮБИЕТО И ЦИВИЛИЗОВАНОСТТА!!!
  • 30 ХА ХА ХА

    4 14 Отговор
    В ТОЗИ РУСОФИЛСКИ САЙТ ФАКТИ , САМО ТРОЛ ДО ТРОЛА И ВСЕ ОТ ПУТЛЕРОВАТА НАЕМНА ВОЙСКА!
  • 31 Слава на Русия !

    9 2 Отговор
    ВОВА е Бог !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЗайоБайо

    4 0 Отговор
    Западната пропаганда задмина Гьобелс хиляда пъти. Какво безсрамие, мнения да се представят като окончателни предстоящи събития. Мноо плоско. Точно като американски екшън филм се знае кой е добър, кой е лош и давай!
  • 34 Русофоб

    2 3 Отговор
    Разберете го най-накрая-Русиs ни е враг и то голям особено към България. Давам пример през 1885г по време на нашето съединение с Източна Румелия Русия изтегля цялата администрация в опит да рухнем и насъсква Сърбия на война към нас......а когато 30 години по-рано Влашко и Молдова се обединяват и се създава съвременна Румъния всички мълчаха като пyTku-руснаци,австрийци и сърби.....
  • 35 Димитров

    0 0 Отговор
    Глупости,глупости!
  • 36 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    И какво ще стане ако се разпадне? Ще ти кажа какво беше когато нямаше ЕС и имаше СССР. В Брюксел миеха улиците с шампоан, в Америка бензинът беше долар/галон ; а в Москва се редяха по два часа на опашка за кутиика консерва с незнайно какво вътре. Много сте тъпи това руснаците,не разбирате че миролюбието на ЕС е и ваш шанс да контактувате с нормалния свят
  • 37 ЦРУ от Раша

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Лелее":

    САНКЦИЙй ???...ХА..ха....с-у Русия ?........и каква ще стане ?????.....ДО СЕГА - БВП от 2.4 хил. мил. $ преди " КРИМ НАШ ".........сега "преди пандемията " БВП от 1.6 хил.мил. $.......и МРЗ равностойна на 209 лв !!!!!!!! Жужи се КРИЕ в бункера - а е излязъл...а са го ОБЕСИЛИ на Черв.площад !!! Раша при СССР !.........п.с. ....АБЕ КЪДЕ Е СССР ???????