Last news in Fakti

16 Септември, 2020 13:42 1 999 3

САЩ прескачат правила за Китай

  • сащ-
  • световна търговска организация-
  • китай

Действията на страната са неправомерни

САЩ прескачат правила за Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Световната търговска организация установи, че голяма част от американските ограничения за Китай нямат основание, съобщи FOX News.

Установява се, че тези действия нарушават основни принципи на световната търговия. Проучването е на комисията за разрешаване на спорове към групата.

Прескочени са и правила, с които държавите се съгласяват, когато се присъединяват към групата. Говорител на китайското външно министерство приветства решението.

Той го определи като обективно и справедливо. Китай се надява САЩ да се съобразят с позицията.

Представителят на американското министерство на търговията Робърт Лайтхайзер обяви несъгласие с решението.

Той смята, че така се пренебрегват нередовни китайски практики. Представители на правителството ще обжалват решението.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    3 6 Отговор
    Дреме им на САЩ за подлогите от СТО...
  • 2 Росене...

    2 11 Отговор
    Много ясно че САЩ ще прескачат всякакви правила, за да се справят с тази комунистическа бърлога наречена Китай, крайно време беше да изядът икономическата тояга на Цивилизованият свят.Сега и ЕС трябва да се включат в играта. Високи мита за Китайският внос, ограничаване на китайските инвестиции в ЕС до минимум, създаване на всякави пречки на държавно и съюзно ниво пред инвестиционните им проекти. Ограничаване от ЕЦБ на свеж паричен ресурс на Китайските фирми опериращи в ЕС, става дума за банкови кредити. И още има..след време, производства от Китай да бъдат изтеглени и позиционирани в ЕС и периферията. САЩ ще направят същото, но това е дълъг и скъп процес, но трябва да се направи, за доброто на нашата Европейска цивилизация.
  • 3 Ти първо

    7 1 Отговор
    вземи и изяж един учебник по български език, че граматиката ти никаква я няма.
    Какво толкова си се загрижил за Европейската цивилизация, те самите си изнесоха производствата, напълниха се с всякакви африкански ядрени инженери и доктори ама ти си се загрижил за тях.