Last news in Fakti

17 Септември, 2020 08:04 4 286 30

Джамбазки: В България няма македонско малцинство

  • ангел джамбазки-
  • еп-
  • малцинство-
  • македонско малцинство-
  • джамбазки-
  • северна македония

В България няма „македонско малцинство“. Не е имало, няма и не може да има!

Джамбазки: В България няма македонско малцинство - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът за „македонско малцинство“ е уреден и не е нужно някой брюкселски чиновник, който няма представа къде е Струмица, къде е Дойран, къде е Охридското езеро, да повдига този въпрос.

Това е категоричната позиция на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод питане на комисията по мониторинг към комисията ЛИБЕ в ЕС, свързано с правата на етнически и сексуални малцинства у нас. Това запитване идва в отговор на уж закрито изслушване на НПО-та по проблемите с корупцията, от което обаче излизат странни заключения от страна на брюкселските бюрократи.

Поставянето на въпроса за несъществуващото „македонско“ малцинство в България от страна на т.нар. „Група за наблюдение на комисията по граждански свободи в ЕП“ е тежка и недопустима политическа провокация от страна на членове на ЕП към националното единство и териториалната цялост на Република България, за която смятам да им потърся обяснение, категоричен е още Джамбазки.

Ето и позицията на Ангел Джамбазки, публикувана в официалната му страница във Фейсбук:

Как от борбата срещу корупцията комисията ЛИБЕ стигна до несъществуващото „македонско“ малцинство в България? Комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE е изпратила въпроси към българското правителство. Отправени са редица въпроси към българските власти след уж „закритото“ изслушване на български НПО. Уж щяха да се борят с корупцията, а се оказа, че питат българските власти за „правата“ на етнически и сексуални „малцинства“, между които и „македонско“ такова.

Ръководената от мен делегация на ВМРО в ЕП остро протестира срещу недопустимата провокация срещу суверенитета на Република България чрез фалшивата теза за наличие на „македонско малцинство“ в държавата ни. В България няма „македонско малцинство“. Не е имало, няма и не може да има! Прочее, по смисъл на основния закон на Република България държавата ни е еднонационална и унитарна, като на територията ѝ не се допускат никакви автономни формирования и никакви колективни „малцинствени“ права.

За всички нас е ясно, че такова малцинство не съществува, въпреки комунистическите репресии в края на 40-те и началото на 50-те години в България. Не можем да не си зададем въпроса кому е нужна тази целенасочена провокация точно в този момент. Поставянето на този въпрос е тежка обида към паметта на стотиците хиляди български родолюбци, жертва на насилствената македонизация от страна на престъпната комунистическа власт. Трябва да се подчертае дебело, че в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, подписан от настоящото правителство, е записано следното:

„Република Македония потвърждава, че нищо от нейната Конституция не може и не трябва да се тълкува, че представлява или някога ще представлява основа за намеса във вътрешните работи на Република България с цел защита на статута и правата на лица, които не са граждани на Република Македония.“ Въпросът за „македонско малцинство“ е уреден и не е нужно някой брюкселски чиновник, който няма представа къде е Струмица, къде е Дойран, къде е Охридското езеро, да повдига този въпрос. Недопустима е подобна атака срещу България в момент, когато имаме напредък в отношенията си с братята ни отвъд Деве баир. Поставянето на въпроса за т.нар. „македонско“ малцинство е тежка провокация и наглост, особено когато предстоят и решителни преговори за прекратяването на кражбата и фалшификацията на българска история от страна на властите в Скопие.

За мен това е пряка намеса във вътрешните работи на моята държава и държа отговорните за това недоразумение да понесат отговорност. Ние няма да следваме новия интернационал, ще продължим да браним националните си интереси по всички възможни начини и не дължим обяснение на някой неграмотен и незапознат брюкселски бюрократ за действията си. Фалшивата теза за наличието на „македонско“ малцинство в България е пряко продължение на комунистическата, антибългарска политика, водена от Комунистическия интернационал, СССР, КПСС, БКП, ЮКП, ГКП. Повтарянето на тази фалшива теза е огромен срам и тежък позор за всеки, който има претенцията да е „демократ“ и „либерал“.

За мен няма никакво съмнение, че поставянето на този фалшив въпрос е пряка последица от последователната националнопредателската политика на чужди НПО, тип антибългарския хелзинкски комитет и подобните им. Под маската на иначе справедливата, необходима и разумна борба с корупцията, всъщност, комисията ЛИБЕ се намества неприемливо в нашите вътрешни работи и разгръща истинска пропаганда срещу националната сигурност, националното единство и териториалната цялост на България. Отговорността за тази откровено антибългарска кампания, която се разгръщаща в ЕП срещу България, тежи на съвестта и националнопредателската дейност на конкретни грантови НПО и тези „либерални“ общественици, и колеги, които ги организират, провокират и подстрекават.

Отново - поставянето на въпроса за несъществуващото „македонско“ малцинство в България от страна на т.нар. „Група за наблюдение на комисията по граждански свободи в ЕП“ е тежка и недопустима политическа провокация от страна на членове на ЕП към националното единство и териториалната цялост на Република България, за която смятам да им потърся обяснение.

България над всичко!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съмнявам се

    14 6 Отговор
    Дали има вече и българско
  • 2 Вече

    12 6 Отговор
    всичко е с български тескерета , господинчо !
  • 3 Съмнявам се

    2 11 Отговор
    Само хибриди са останали
  • 4 München

    15 22 Отговор
    Ти си за психиатрият, бе човече! Пияндур, неотслужил-евродепутат.....направо-МИШОК!!!
  • 5 Този път

    34 9 Отговор
    Е прав. И в Македония българите са мнозинство, а останалите са албанци.
  • 6 Абе

    26 8 Отговор
    Как да има като няма македонци по принцип?
  • 7 цербер

    19 6 Отговор
    Разбира се,че няма,прав е човекът.
  • 8 Няма македонци

    16 7 Отговор
    както и турци няма.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Zentramant

    22 4 Отговор
    Как изобщо може да има такова понятие като "македонско малцинство", македонеца след като се изкъпе става чист Българин.
  • 11 Цървула е прав

    9 6 Отговор
    Даже и гарги няма , всичко е гугутки .
  • 12 Истина

    10 8 Отговор
    Тоя пак се прави на интересен .
  • 13 Аве Адолф Хайл

    12 7 Отговор
    Поредната провокация на брюкселски комунисти под прикритие , но все пак на московско разпореждане . Те комунягите по цал свят си приличат по своята долност и подмолност , но Джамбаза ще им покаже заветната трипръстова комбинацийка ......
  • 14 Булгур

    9 6 Отговор
    А турско има ли? Няма нали но все за турцизация на България говорите м..ка ви долна
  • 15 Тъпия

    10 9 Отговор
    Цайсатия зубрач пак се прави на много умен. Да си беше отбил военната служба.
  • 16 Адолф Хитлер 2

    16 4 Отговор
    Джамбаски, въпреки всички изцепки, е много прав за всичко казано и е най големия българофил в европейския парламент
  • 17 Новичок

    7 5 Отговор
    Ей пак плъзнахте тролчета,прав бил 12годишният студент.Те хората от Брюксел точно за корупцията питат,та нали вмро продава паспорти на макетата и ги прави европейски граждани.Нещо много лесно гледа да се измъкне джамбазина,пусне ви мухата за малцинства,гейове,джендъри,казарми,пенсии ... Те така и дойдоха на власт с лъжи.
  • 18 джаич

    9 6 Отговор
    Представителя на най-бедната страна член на EU , моралния великан който не познава алкохола , лъжите , крупните кражби , търговията с бълг. паспорти , съществото което не е ходило в казармата , професионалният патриот Ангел Джамбазски убеден активист на ЛГБТ общността , член на ВМРО- СМД се изказа в България няма македонци защото нашият премиер каза , че в България има само - толупи , мисирки , контрабандисти , прости кърджалийски п*тки и цигани които искат да му строшат държавата и тук там патриоти с нестандартна сексуална ориентация като Джамбазки.
  • 19 Перо

    18 3 Отговор
    Северно македонците са българи,а българите не са малцинство на географската област Македония.
  • 20 Македонец

    11 15 Отговор
    Джамбазки и Каракачанов са най-неподходящите политици в България. Провалиха се както във вътрешната така и външната политика. ОМО Илинден Пирин в България е факт от десетилетия. България тряба да се демократизира, да одобри молбата за регистриране на македонска партия. Македонците в България трябва да бъдат чути!

    Коментиран от #28

  • 21 Фалконе

    1 3 Отговор
    Тзи пендал койе какъв парашут какъв ъ е съ кара тунбак не ориентирани македонц Българо УБИЙЦЙ СВИШЕ СРАМ
  • 22 Иван

    9 9 Отговор
    Македонците не са българи, дори и тези в България не са с български нрави и характер. ВМРО трябва да бъде закрита, все едно да направим партия БЦРК(Български централен револиционен комитет). Обединението на България завърши, българи има, около Цариброд, Молдавия, Украйна и в Румъния(Банат). Всички от тези места се гордеят, че са българи и си го казват. Трябва да спрат да издават паспорти на македонците, защото от последното преброяване в Македония само 1000 души са се самоопределили на българи, а има издадени паспорти на над 100000. Всички емигрилали в Австралия, Канада и САЩ от 1900г. до сега от тези земи се определят като македонци. Дали емигрилалия през 1903г., не е знаел дали е българин или македонец, едва ли. На църквите в тези държави пиши Македонска-православна църква.
  • 23 Хъш

    8 2 Отговор
    Ами то и в Сверна Македония няма. Съществува само в главите на враговете на Бългаария.
  • 24 Eхххххх

    7 6 Отговор
    Огромната част от населението в новата държава С.Македония е с български произход.В България няма македонско малцинство,защото всеки,който е дошъл в България оттам,знае,че е с български корени и че предците му са си българи...САЩ побъркаха Балканите с измислените им държави,за да контролират всички

    Коментиран от #25

  • 25 München

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Eхххххх":

    Мнооооого си “прав”, ама не знам, колко си умен? Това, че хората са емигрирали заради оставане на земите им под турско “присъствие”, не означава, че са се чувствали българи!!!! Все едно, след 80 г. Немците да кажат, че ние сме се преселили в Германия, защото сме били чисти арийци и сме си дошли в родината!!!
  • 26 Патриот

    3 3 Отговор
    Пълно е тука с македонски тролове в тая секция с коментарите. Все сме им в устите квото и да става, а иначе не виждат как албанците скоро ше им бутнат оградата.
  • 27 Иван

    3 2 Отговор
    Мьnchen, да ти кажа, не съм виждал човек да не знае каква националност е. Кажи на шотландеца, англичанин, няма да му стане хубаво, а езика е почти еднакъв. Като съм работил в чужбина винаги съм казвал, че съм българин и съм се бил горд, обаче преди 25години. Отиди в С.Македония и кажи на някой македонец, че е българин ще видиш какво ще ти се случи. Като излезе на времето филма "Мера според Мера", аз не разбирах какво говорят на определени места и се чудех на какъв език е това. От катъра няма как да стане кон.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Македонец":

    Ми хайде, излизай и протестирай!
  • 29 ха ха

    2 1 Отговор
    няма циганско, турско, гагаузко, арменско, еврейско малцинства... само чисти ''българи''.
  • 30 Отрепки

    5 1 Отговор
    Е хем нямало македонско малцинство в Б-ия, хем за успокоение и самовнушение си го повтяряте и на сън, че "нямало" македонско малцинство!