17 Септември, 2020 09:52 3 422 27

Тихановска отива в Европейския парламент

  • светлана тихановска-
  • еп-
  • ес-
  • беларус-
  • давид сасоли-
  • санкции

Европейският парламент се обединява в подкрепа на хората в Беларус

Тихановска отива в Европейския парламент - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли покани Светлана Тихановска в Европейския парламент, съобщава ТАСС, позовавайки се на негово съобщение в Туитър.

"Разговарях със Светлана Тихановска за ситуацията в Беларус, която предизвиква дълбока загриженост. Тя прие поканата ми за Европейския парламент", пише той. "Европейският парламент се обединява в подкрепа на хората в Беларус, които се борят за демокрация, за да могат свободно да избират бъдещето на своята страна."

Европейският парламент възнамерява да гласува за резолюция, призоваваща институциите на ЕС да наложат строги санкции, да лишат Беларус от източници на чуждестранни заеми, да отменят решението за провеждане на световно първенство по хокей на лед в страната, да осъдят подготовката за пускането на белоруската атомна електроцентрала, да подсилят подкрепата за антиправителствените сили в тази страна, включително чрез провеждане на "международна конференция на дарители на помощ за белоруската опозиция".

Светлана Тихановска вече е участвала в заседанието на комисията по външни работи на ЕП на 25 август чрез видеовръзка. Тя прочете от листа призив към членовете на ЕП на английски език, но не отговоря на въпроси, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    27 5 Отговор
    Да ходи и след ЕС президента законния Александър Лукашенко ще си изкара мандата цееееелия! Жалко за сороснята толкова пари на вятъра!

    Коментиран от #3, #18

  • 2 3.14К

    35 2 Отговор
    А Сасоли защо не кани представители на протестите от България?

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    22 3 Отговор
    Соросоидната провокация се обърка. Кравари Беларус не е Украйна. Оставете ги да минат граничната линия. Сталин.
  • 5 Те разбира се

    20 0 Отговор
    няма да поканят отровното трио, щото Боко е техен човек. Нали оня с ишиаса каза, че сме правова държава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Колко сте жалки българите

    5 13 Отговор
    Смешните роби българи и тръгнали да симпатизират на диктаторите лукашенко Ердоган и пародията на премиер Бойка естрогеновата

    Коментиран от #22

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сандо

    24 1 Отговор
    Тая е съвременната Пепеляшка!Бившата белоруска домакиня я облякоха,натруфиха,направиха и прическа,обучиха я на правилен лаф-моабет и сега е на бала с големите хора,говори каквото трябва,на когото трябва и където трябва.Дори и шампанско и дадоха да пие.Но балът ще свърши и Тихановская отново ще се превърне в обикновена беларуска домакиня-Пепеляшка.Дано да е жива.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Психиатъра

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър Стойков Пирдоп":

    Яви спешно се в 13 h да ти сменя хаповете!
  • 14 О Мале о мале

    21 1 Отговор
    Прочетете програмата на тази жена,за да видите какво робство очаква Беларус след падането на Лукашенко.
  • 15 трес

    14 0 Отговор
    Ще чисти тоалетните, за друго не става.
  • 16 Private Spaсe

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "3.14К":

    Не викат представил от протеста защото тоя е техния избраник 10 години го гушат за да продава нац интереси искат и това да направят и с Беларус!
  • 17 big

    13 2 Отговор
    Този ЕП и ЕК се превръщат постепенно в едно голямо нищо! Критикуват Лукашенко, но нищо не казват за Борисов, а разликата между тях е малка и тя е в полза на Лукашенко. Не съм запознат добре с икономиката на Беларус, но предполагам не е в руини като нашата!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Манчо

    12 0 Отговор
    В качеството на каква е поканена ? Да носи кафетата ли , та тя е никой как и кого по точно ще представлява на тази седянка ? По всичко личи , че си избират такива тъпи парчета които и идея си нямат какво обещават , подписват , говорят - само сравнете нашите "политици" от началото на "прехода" до един са предавали националните интереси за което се разбира доста по късно , а повечето от тях бяха образовани и вижте резултата - обезлюдена и съсипана държава , а това парче което освен да пере , готви и .... нищо друго не умее , как ще защити интересите на Беларус ? Лешоядите от ЕС ще разкъсат , унищожат и противопоставят хората на Беларус- сценария е един и същ - Добре , че има договореност между Беларус и Русия и няма да се допусне втора украйна , а и има вече натрупан опит за такива ситуации , за санкциите с които постоянно плашат - то и без това и Русия и Беларус са под санкции , ще правят бизнес със страните от техният търговски съюз .
  • 20 Слави Славов

    13 0 Отговор
    Европейския парламент да си гледа парламента и да не се бърка където не трябва!Защо в Бг продължава да управлява бандит?!Защото е техен бандит-е отговора.
  • 21 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    НАГЛА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА НЕЗАВИСИМА ОТ ЕС ДЪРЖАВА !!!!!!!!! В КАПИТАЛИЗЪМ - ЧРЕЗ ЧАСТНИТЕ БАНКИ НЯКОЛКО СТОТИН ФАМИЛИИ ВЛАДЕЯТ ЕВРОПА - ДРУГИТЕ СА СЛУГИ И РОБИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Дон Чико

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Колко сте жалки българите":

    Тъмно зелен си, и ти личи.
    Научи българският език- да знам, труден е .
    А дали сме роби- погледни се в огледалото - от там наднича невръстеник, с егото на винету.
  • 23 ЕС за съжаление

    6 0 Отговор
    Не е отдавна мечтата на Дю Гол.Гениалния ,истински демократ в новата ,следвоенна история на Европа. Купчина продажници,който сами се избират и назначават( Евопейска комисия) ,забутват живота на почти 500 милиона души,в глух коловоз.И то- заради външен фактор,който е на хиляди километри,отвъд океана.Европа е истинския локомотив на света.Като научен,производствен,и финансов потенциал.Отделно- половин милиард население, с висока грамотност и възможности за развитие на всякакъв вид дейност. Тук се произвежда най- високата и реална принадена стойност.Тоест- стоки,храни, техника и технологии..Явно Краваря ги стиска за вратовете или с компромати,или със гаранция за бъдеща сладка служба.Показателен пример е наша Кристалка- от ЕК до шеф на СБ.Защото е много" грамотна"! Ако в ЕП и ЕК има истински държавници,и защитават интереса на ЕС,какво ще направи краваря? Ще ни обяви санкции? И какво от това? Че ние от тяхната " могъща икономика " не внасяме и грам реална продукция.Краволюбците непрекъснато сочат,че всичко било " хамеричко".Кое бе зомбита- посочете една ,стока,печка,хладилник,автомобил,цигари дори,който да носят марка" Made in USA. Няма бате,,няма! При 15 % реално призводство,а остатъка от 85% са услуги и финансови машинации,били" могъщи"? Сами си печатат тапети и сами ги разхърлят по света.Срещу реални суровини, стоки и производство. Било американско!? Къде бе,при китаец,виетнамец,тайвандец,турчин и още стотици други? Ако ЕС им скочи,и обяви твърда игра,за го
  • 24 нищо лично

    2 1 Отговор
    ТихановскаЯ, е правилното име. Тихановска я наричат поляците, за да не се прави аналогия с Русия. Правилното е - Тихановская.
  • 25 още малко инфо

    3 0 Отговор
    "Святлана Циханоуская (с моминско име Пилипчук) е родена на 11 септември 1982 година."
    Святла̀на Хео̀рхиеуна Цихано̀уская (на беларуски: Святлана Георгіеўна Ціханоўская)

    Коментиран от #27

  • 26 Актуална Антена

    0 0 Отговор
    Те тва е Белоруската Мая Манолова.
  • 27 Актуална Антена

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "още малко инфо":

    Абе кат я гледам на снимката баш Цигановская ще да е
Новини по държави: