Last news in Fakti

17 Септември, 2020 13:05 4 964 10

Смяна на властта в Либия! Файез Сарадж ще се оттегли до края на октомври

  • либия-
  • файез сарадж-
  • халифа хафтар

Сарадж очаква дотогава комитетът по преговорите да завърши работата си и да избере нов президентски съвет и министър-председател

Смяна на властта в Либия! Файез Сарадж ще се оттегли до края на октомври - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на либийското Правителство на националното съгласие Файез Сарадж обяви намерението си да се оттегли до края на октомври. Новината беше съобщена в реч, предавана по националната телевизия.

Сарадж очаква дотогава комитетът по преговорите да завърши работата си и да избере нов президентски съвет и министър-председател.

Заместник -председателят на Върховния съвет на шейховете и старейшините на либийските племена заяви, че се очаква преговорите между страните в Либия да се състоят в Женева между 17 и 28 септември.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Русия и Турция са близо до договаряне на параметрите на прекратяването на огъня страната.

Чавушоглу обясни, че това е станало по време на консултациите на техническо равнище между делегации на двете страни в Анкара.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихихиххи

    20 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Върховния съвет на шейховете и старейшините на либийските племена...Какво докара демокрацията на Либия!
  • 2 Америка

    3 8 Отговор
    Америка победи
  • 3 Българин

    13 2 Отговор
    Америка изобщо не е фактор в Либия...

    Коментиран от #4

  • 4 Казуар

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Америка уреди пускането на либийския петрол.
  • 5 Иван

    7 6 Отговор
    Русия трябва да эабрани на американци и европейци да се доближават до африканския бряг.

    Коментиран от #6

  • 6 Казуар

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Как Русия ще забрани като има един експедиционен карпус в Средиземно море. Като се затварят Босфора и Ламанша руските кораби няма как да се приберат. А ако заплашва с ядрено оръжие и други имат такова.

    Коментиран от #7, #10

  • 7 любопитен

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    Ти ли имаш такова, ядрено? И защо мюслита сте толкова самоуверени, че Русия трябва да употреби ядрено оръжие за да ви занули? Като бутна самолета Ердогрух как се затърча в НАТО да свиква консултативния съвет на организацията? Бате батеее, мечката бабо обачееее..., смелчаги бе!

    Коментиран от #8

  • 8 Казуар

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "любопитен":

    Русия няма достатъчно сили в Сирия за да се противопостави на турците в района. След като Турция вкара достатъно техника и войници в Идлиб, никой не може да ги изгони принудително. Руските бази са на 40- 50 километра от турската граница и могат да бъдат атакувани с реактивна артилерия.
  • 9 БАЙ МАРИН

    6 3 Отговор
    Русия трябва да бъде заедно с Турция, ако иска да бъде фактор в Сирия и Либия. Турция също има нужда от помощта на Русия.
  • 10 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    Мисли преди да пишеш.