17 Септември, 2020 14:11 2 783 6

Борис Джонсън: Правим всичко възможно за избягване на нова пълна карантина

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • борис джонсън

За последното денонощие на Острова бяха регистрирани рекордните от месец май насам 3 991 случаи на заразяване с Covid-19

Борис Джонсън: Правим всичко възможно за избягване на нова пълна карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Единственият начин да гарантираме, че ще радваме на Коледа е като бъдем твърди днес", заяви британският премиер Борис Джонсън по повод на очакванията, че ще има ново затягане на мерките в борбата срещу Covid-19 на фона на увеличаващите се случаи на заразявания.

Борис Джонсън пише в таблоида „Сън“, че правителството прави всичко възможно за да избегне въвеждане отново на пълна карантина в цялото Обединено кралство. Той допълва в статията, че правителството обещава още 546 милиона паунда в рамките на плановете да се помогне на домовете за социални грижи да преживеят тази зима.

Междувременно тази сутрин заместник-министърът на здравеопазването Едуард Аргар опроверга разпространяваните в медиите съобщения, че ще бъде наложена двуседмична общонационална карантина. Той заяви за „Скай нюз“, че не е вярно, че премиерът е бил посъветван от учените да наложи пълна карантина.

По думите на Аргар - Борис Джонсън не желае втора общонационална карантина, а ефективно прилагане на строгите мерки по места.

Точно в тази връзка се очаква в най-скоро време да бъде наложена такава локална карантина в Североизточна Англия, която ще засегне около 2 милиона души. Това включва Нюкасъл, Съндърланд и графство Дърам. За последното денонощие на Острова бяха регистрирани рекордните от месец май насам 3 991 случаи на заразяване с Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРОБ

    9 1 Отговор
    А ние правим всичко възможно да ви затворим по къщурите, та да се развихрим в усвояването, както само ние си знаем.
  • 2 Дебил Гей

    7 2 Отговор
    Абе ше правиш каквото ти се казва ей!
  • 3 от бъдещето

    5 0 Отговор
    В затворите на рожденния ден и Коледа има допълнителна дажба ядене.
  • 4 Ташун Касапа

    9 2 Отговор
    На всички правителства им е наредено да затварят отново както беше на 13 март.
  • 5 Юсуффф

    16 1 Отговор
    Много правителствата губят своята легитимност,тъй като участват в тайни споразумения с корумпирани приятели от световния елит и международни престъпни синдикати. Те трябва все повече да разчитат на полицейските тактики в държавата, за да наложат тоталитарен ред чрез който да лишават народите си от законните им граждански права. Короната е много удобен мотив за изпълнението на задачата.
  • 6 ИграчНаТронове

    6 2 Отговор
    Зимата иде. Сезонните вируси ще се разпространят, включително Ковид-19. Нищо страшно, но достатъчно, за да заключат отново целия свят. С и без мерки резултатът ще е един и същ.