Last news in Fakti

17 Септември, 2020 16:53 1 903 0

Белград и Прищина отново седнаха на масата за преговори

  • косово-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • хашим тачи

След двустранни срещи на двете делагации с посредниците от ЕС ще започне нов кръг на тристранните разговори между Сърбия и Косово на експертно ниво

Белград и Прищина отново седнаха на масата за преговори - 1
Снимка: shutterstock

Делегация на Белград начело с директора на службата за Косово в сръбското правителство Марко Джурич се срещна днес в Брюксел със специалния представител на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак, предаде Танюг.

След двустранни срещи на двете делагации с посредниците от ЕС ще започне нов кръг на тристранните разговори между Белград и Прищина на експертно ниво.

Дневният ред на днешните преговори бе променен и е предвидено да се разговаря по финансови въпроси, а не за статута на малцинствените общности, предава БТА.

Делегацията на Белград обаче настоява Съюзът на сръбските общини да бъде първата точка, по която ще се разговаря на днешната среща.

Според информации на Танюг делегацията на Прищина е пристигнала в Брюксел само с експерти по икономическите въпроси с намерението да не се повдига темата за Съюза на сръбските общини в Косово, който бе договорен още през 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: