Last news in Fakti

17 Септември, 2020 16:13 4 118 32

СЗО предупреди: Заразяването с коронавируса в Европа е притеснително!

  • световна здравна организация-
  • ковид-19-
  • коронавирус

В зоната Европа на СЗО, която включва 53 страни, включително Русия, са регистрирани близо пет милиона потвърдени случаи и над 227 000 жертви на вируса

СЗО предупреди: Заразяването с коронавируса в Европа е притеснително! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) определя като притеснително равнището на предаване на коронавируса в Европа, заяви директорът на европейския ѝ клон Ханс Клуге, цитиран от Франс прес. Той добави, че организацията се опасява и от скъсяването на карантината, планирано в няколко страни.

"Числата за септември би трябвало да предизвикат тревога у всички ни" в цяла Европа, където броят на новите случаи вече надхвърля този на случаите през март и април, подчерта Клуге.

Освен това СЗО изключи възможността да скъси препоръката си за 14-дневна карантина за всички, които са били в контакт с вируса. "Нашата препоръка за14-дневна карантина се основава на нашето разбиране на инкубационния период и предаването на болестта, ще я променим само ако се промени разбирането ни за науката, което за момента не се е случило", заяви Катерин Смолууд, отговаряща за извънредните ситуации в европейския клон на СЗО, предава БТА.

Във Франция продължителността на карантината при контакт беше намалена до 7 дни, във Великобритания и Ирландия карантината е 10-дневна. Няколко европейски страни, като Португалия и Хърватия, обмислят да я намалят.

Предвид огромното отражение, което дори минимално намаляване на карантината може да окаже върху инидивиди и обществото, "призовавам страните от региона да следват редовна научна процедура с техните експерти и да проучват сигурни варианти за намаляване" на срока на карантината, подчерта Клуге.

В зоната Европа на СЗО, която включва 53 страни, включително Русия, са регистрирани близо пет милиона потвърдени случаи и над 227 000 жертви на вируса, по данни на организацията.

Поради завръщането на епидемията, както и по-големия капацитет за тестове, отколкото през март и април, броят на регистрираните всеки ден случаи на заразяване в момента е около 40-50 хиляди, спрямо дневния връх от 43 000, отбелязан на 1 април. Новият рекорд беше отбелязан на 11 септември с 54 000 случая за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    53 4 Отговор
    Бе тия освен да всяват паника,друго могат ли??? Ма ква е тая организация? Какво изобщо върши?

    Коментиран от #6

  • 2 SARS

    17 10 Отговор
    Няма страшно другия месец Русия пуска масово ваксините ;)

    Коментиран от #3

  • 3 др Гей Билтс

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Значи ще се мре яко, яко ще се мре.

    Коментиран от #22

  • 4 Вече

    20 3 Отговор
    Ни развалихте психиката
  • 5 Рошко

    30 1 Отговор
    Най притеснително е да гледаш новини и да вярваш на сзо бочката и всичката тая лъжлива сган която от сутрин до вечер промивка мозъците на заблудените
  • 6 Кокорчо🙄

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Папка пари, плаши хората ипо заповед на евреите и корпорациите те са едно, наивни и гледащи и вярващи на всичко казано от тях много
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ШИЗО експерт

    24 2 Отговор
    Този СЗО...служител,или по-скоро ШИЗО-слуга...трябва да знае,че всичките му уйдурми ще траят до изборите на 3 ноември. След това ще мисли как да намали,а не да увеличи..срока на ...присъдата.Дедо Дони си ги е набелязъл.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Valio

    17 2 Отговор
    Измамната организация пак лъже......
  • 12 Никой

    19 4 Отговор
    До тук всички апокалиптични прогнози на СЗО са пълен провал. Вероятно есента и зимата ще има лек скок на броя заразени, който ще бъде използван за оправдаване на ваксини, други медикаменти, карантини и други мерки. Напълно излишно упражнение. Смъртността се оказва доста ниска - малко по-висока от тази на грип. Заразяемостта е сходна с тази на грип.
  • 13 Пруфесура

    17 1 Отговор
    Абе! Къде е Ментарджийски?!
  • 14 Ънглия

    7 4 Отговор
    Нормално всички припкат и тичат в тия загубени молове не да пазаруват ,а да си губят времето !
  • 15 Гниди

    24 0 Отговор
    Нямат наяждане !Жалко ,че оня с мустачките не успя !
  • 16 Варненец от Габрово

    3 6 Отговор
    Засега не са съвсем лоши нещата у нас, но какво ще е през студените месеци не се знае..

    Коментиран от #17

  • 17 Герпобедавинаги

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варненец от Габрово":

    Ще е студено .....
  • 18 Гост

    14 1 Отговор
    До момента не съм чул или прочел нещо окуражаващо, положително или поне успокояващо хората от СЗО! Само "предупреждения" за "страшни" неща и апокалипсиси от тоя Кови! Тръмп е прав! Тези са за съд и закриване...
  • 19 ОЩе Заеми от банките ОЩЕ и ОЩЕ....

    17 0 Отговор
    Не тегли ли държавата заеми следва пуч и протести.Знаете ли че Беларус има НУЛА външни Заеми.
  • 20 ZZorro

    17 0 Отговор
    Подгряват Европа за пълна карантина.

    Коментиран от #21

  • 21 Не се

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "ZZorro":

    спират с глупостите. Само плашат хората.
  • 22 Gehirnwäsche

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    То на теб човек като ти чете коментарите се пита ти въобще жив ли си?
  • 23 Шакал

    11 1 Отговор
    СЗО - световно зло организация на тиранията и лъжата!!!! Никви вируси нема!!!!
  • 24 Кико

    10 0 Отговор
    На СЗО им е притеснително,че им свършват парите които взеха от фармацевтичните фирми и започнаха пак да създават паника с коронавируса.Ейй нямат наяждани на пари тези СЗО а и нашите тук.
  • 25 Асен

    10 1 Отговор
    Кво стана с генералчето дето ни казваше,че ще мрем яко,да не е умрело от короната?
  • 26 Българин

    10 1 Отговор
    Няма никакъв ковид. СЗО са измамници.Ковида е добре органирана измама в която участват медии, платени лекари и политици.

    Коментиран от #28, #31

  • 27 Та нали това е Целта !

    1 1 Отговор
    Да се ликвидира тази Пасмена и Паплач ! Родител Едно и Две вмесна Майка и Татко ! Награда "Оскар" за женска роля вече няма ! И мъж вече забременява !? Бацил след бацил ни пускат , белкем Ферментираме и заслужим ЮТИЛИЗИРАНЕ ! За Господ Бог - нико дума и лаф не говори ! Световен Концентрейшън Кеп ще стори онуй що Адолфо не успя !
  • 28 Антракса кой го пробва ?

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Коронката, кой я създаде, Зика с острите качулати глави бебета, Ебола, Чуми/африкавски, свински/ - захарната фабрика в Ябланица ? Чичо ! Чрез генно инжинерство в тайни лаборатории както в Грузия и Украина ! Има Ковид ! И той е инструмент за разправа с Масите , когато "мандалото "падне и няма нищо за ядене ! Тогава ще се пусне в действие " Арсенала" ! Западният Новичок ще прочисти "терена" за ГОСПОДАТА с големи букви !
  • 29 "Честно казано с Люба Плезич"

    2 0 Отговор
    Голямата уста - Туй никога не ще го каже !
  • 30 Безумието ни днес - Е

    0 2 Отговор
    Не желаем тез дето днес ни "клатят" а искаме други, пак да ни "клатят" ! Ще кажеш : " Не е вярно, искаме други, които да не са като тези !" Да ама ние нямаме Модел за ново Общество и как то да функционира ! И всичката "пара" отива в свирката на "локомотива" - Отавка ! И туй то ! И ко прайм после ? Ще го духаме както и 30сет години преди това ! Ръйш ли ве ма/на , за кочина или кенеф да сковеш се иска :Виза, Скица, План, Архитект, Инженер, Администрация, Строител, Майстори, Контрол, Юредически рамки, Гаранции, Финансии, Документация ! А с една " Оставка" ще стане пак същата Манджа с грозде , е/ан-баялдъ , правпикаш и много Курмит! С една дума ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ ! Страх ме е , нима сме такива "лавандули" всичките, барабар с декана на СУ" Кл. Охридски" ! А и той се снишава като глух петел !
  • 31 Кой те е/ава в Европа за

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Нация и държава ?
  • 32 Предаване държавата в частни ръце

    2 0 Отговор
    Прави Народа - "заварено дете" или "камък на шия" и ако може , някакси по-рано да иде на вън да си търси сам хляба, при някой комшия ! По чужбина. А тоз дето у нас е останал, душа бере и дълго не ще се добере ! Помним Иван Костов: " Държавата е лош стопанин!" - лъжа. Лоши стопани бяха реорганизаторите на перестройката ! Сиреч - Хайдуци !