18 Септември, 2020 07:41 1 614 5

Традиционен призив за мир на генералния секретар на ООН

  • оон-
  • антониу гутериш

Изграждането на мирни и стабилни общества може да отнеме десетилетия, дори векове, каза генералният секретар Антониу Гутериш

Традиционен призив за мир на генералния секретар на ООН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Традиционен призив за прекратяване на огъня във всички конфликтни зони отправи генералният секретар на ООН Антониу Гутериш на церемония в щабквартирата на световната организация в Ню Йорк, на която удари камбаната на мира по повод предстоящия идната седмица Международен ден на мира.

„Изграждането на мирни и стабилни общества може да отнеме десетилетия, дори векове. Мирът може да бъде пропилян само за миг при безразсъдни политики и действия“, заяви Гутериш.

И отбеляза, че пандемията от Covid-19 увеличава неимоверно риска от избухване на война:

„Трябва да накараме оръжията да замлъкнат и да се съсредоточим върху общия си враг – вируса. Пандемията изкара на преден план и експлоатира всички видове неравенства, не само във военните зони. Тя води до противопоставяне на общности и цели държави“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накарай ги да замлъкнат

    5 0 Отговор
    Кажи нещо за Турция и Гърция? Кой е крив и кой е прав, а не като стане патакламата джендърите от ООН да се изхождат по въпроса тогава.
  • 2 k1 profesional

    7 1 Отговор
    Призивите за МИР на ООН , са като борбата за световен МИР на миските по конкурсите.
  • 3 Рошко

    2 0 Отговор
    Мисирката на рокфелер, някой вече дали им вярва
  • 4 Грейс

    3 0 Отговор
    С това изказване си е докарал бонус към заплатата, поради това, че се е мъчил да го чете! Толкова много лаладжии се навъдиха, а полза нула за света, само за джоба им.
  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Бла бла блаййййй блю бле бли....
    Призив за мир:
    Алооо,овцете, бъдете смирени докато ние трупаме милиарди на ваш гръб.