18 Септември, 2020 08:11 3 044 25

Мария Захарова разкритикува идеята за санкционен механизъм на ЕС на името на Навални

  • русия-
  • алексей навални-
  • кремъл-
  • новичок

Говорителят на руското министерство на външните работи допусна, че западните държави преследват други цели, различни от установяването на истината за инцидента с опозиционера

Мария Захарова разкритикува идеята за санкционен механизъм на ЕС на името на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова остро разкритикува изказванията на европейски политици във връзка с предполагаемото отравяне на опозиционния лидер Алексей Навални.

Според нея идеята на върховния представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разработваният от Брюксел санкционен механизъм за нарушаване на човешките права да носи името „Алексей Навални“ има антируска насоченост.

Захарова допусна, че западните държави преследват други цели, различни от установяването на истината за инцидента с Навални.

„Истинската цел на разгърнатата в Евросъюза по инициатива на отделни политически сили информационно кампания изглежда се свежда до това да се гарантира необратимостта на предприетия деструктивен курс по отношение на нашата страна“.

По-рано агенция Интерфакс съобщи, че от руското посолство в Германия са поискали консулски достъп до Навали, който се лекува в берлинската клиника „Шарите“.

Мария Захарова коментира и предложението на датския премиер Мете Фредериксен за нова дискусия по въпроса за строителството на газопровода „Северен поток 2“. Захарова припомни, че датските власти вече са издали всички необходими разрешителни за продължаване на строителството в изключителната икономическа зона на страната.

„Очевидно е, че в дадения случай става дума за недобросъвестна конкуренция. Вашингтон напористо рекламира на европейския пазар своя скъп втечнен природен газ в ущърб на европейските компании и потребители. А Дания, под политическо прикритие, действа като последователен лобист на американските планове“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американската мафия

    13 4 Отговор
    Е много ясно! Усъвършенствания новичок Всъщност успя да убие една котка!

    Коментиран от #5

  • 2 Сандо

    10 4 Отговор
    Докато само говорите с благи думи,ще ви мачкат и ще ви се качат на врата.Време е за твърди действия,иначе и при вас ще дойде цветната революция.Но Путин е либерал,а това вече се явява проблем за Русия.

    Коментиран от #7

  • 3 Накрая така

    14 8 Отговор
    ще циментират руско-китайското сътрудничество, че ония като настъпят (а те ще настъпят) Западът ще го и*здуха толкова яко, че нема да знае на коя планета е. И това само за едни краткосрочни икономически интереси.

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 4 jorj

    10 19 Отговор
    Русия, това е световния Раков тумор!!! Трябва да се карантинира отвсякъде!!!! И накрая една голяма инжекция за унищожаване на карцинома в Путито!!!??

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    10 20 Отговор

    До коментар #1 от "американската мафия":

    Санкции до дупка за руската кочина !
  • 6 Харесвам 🎃, само сготвени

    13 5 Отговор
    Че санкциите откога пречат на руската "икономика"? Нали само ѝ помагаха, "да се изправи от колене"?
  • 7 Хаджи Хаджи Българин

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Санди, ти не ги мисли руснаците и Путин! Те дръпнаха юздите на янките на много места в света! А вместо тях, да излизаме на протест срещу Бг политическа мафия, че тя ни набута в африканските стандарти!
  • 8 Харесвам 🎃, само сготвени

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая така":

    Какво ще настъпят бе, дрогарьо!? Рядкото ли? - че те вече са в него... Едните само копират и произвеждат ширпотреба, другите и това не могат да"усвоят".

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Хаджи Хаджи Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Ти да видиш! Вземаш ли по ведомост по няколко цента от Козяк , за да пишеш глупости!?
  • 10 Какво

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    толкова ти е чудно?
    Те всички започват с едно копиране и после не моеш ги запреш.
    И на кое викаш ширпотреба, на компютъра на който пишеш ли, щото и той е направен там.
    Полупроводниковата индустрия също си я развиват.
    Плюс това Китай имат огромен човешки потенциал.
    Те и японците едно време само копираха.
    И ако мислиш, че това ме радва се лъжеш, не ме радва въобще, но тъпата западна политика зорлем натиска Русия към Китай и както казах , не можеш да ги спреш.
  • 11 За едно нещо

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    нещо не си се сетил - и Китай и Русия имат пазарни икономики, което ще рече развитие. Това го нямаха преди 30 години.
    Китай е втората икономика в света.
  • 12 Рико

    5 4 Отговор
    Механизмът,както е наречен тук,се решава от тези които го правят,с разрешение за името от носителя му. Тук нито РФ има,нито Захарова.Някой по-невъзпитан би казал: като не ти правят нищо,не си вдигай краката.
  • 13 Г Р Р

    9 3 Отговор
    Аман от комплексирани колхозници!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Манчо

    5 7 Отговор
    Днес не са ни информирали какво е състоянието на Дневални , ходил ли е до тоалетната , изпил ли си е следобедният новичок , че то не е далеч момента когато ще се появи и ободрителна напитка с това вещество .Както и предположих намериха и бутилките с вода от които е пил и то 2 дена след като е напуснал хотела от негови сподвижници :))))) - изглежда че хотелите се чистят няколко дни след освобождаването на стаите а не веднага - доколкото знам от интервю на учен новичок не е ефективен при висока влажност .

    Коментиран от #22

  • 18 Нормален

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая така":

    Китай ще настъпят ама в Сибир!Това не е ясно само на вас русофрените.Пък и нали рашките са голяма работа, защо плашите с Китай?
  • 19 МРГ

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая така":

    Колкото и да се бутате на големите ви батковци от Китай ,те няма да ви спасят,а и не се интерсуват от вас.Китай просто не иска война на своята граница.Да не мислиш,че Китай ще си жертва бъдещето и силното развитие заради някакви северноазиатски примати като руснците дето са потънали в 19 век ?
  • 20 Каскета на Ленин

    2 4 Отговор
    Ще си сърбате попарката таварищи Ушанки
  • 21 Кико

    1 2 Отговор
    И ние не одобрявам че тровите хората, но ви си ги тровите (с усмивка)! Майко мила, добре че не съм в опонент!
  • 22 Кико

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Манчо":

    Много знаеш Манчо! От нещо се плашиш Манчо!
  • 23 АБВ

    1 0 Отговор
    Защо точно сега трябваше да го отровят??? В момента Навални е с най-нисък рейтинг от много време. Защо не го отровиха преди две години когато имаше много повече поддръжници??? На Путин му се случват нещата въпреки всички усложнения които идват от запада. В Америка има гражданска война на политиките, която върви към истинска, и мисля че това е по-голям проблем за нас в EU. И защо иска пак да се връща в Русия, където са го отровил???. В тази история има много????????.....
  • 24 Иван Андреев

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че студената война отдавна е станала гореща и "така наречените партньори" са противници. Води се реална икономическа - санкции, идеологическа и биологична война.
  • 25 чудно

    0 0 Отговор
    не моа ги разбера уж санкцийте правят рашката икономика по силна, а ривът като ученички че много санкций имало
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания