18 Септември, 2020 11:20 5 612 23

Хванаха шофьор да спи със 150 км/ч.

  • шофьор-
  • кола-
  • полиция

Той е бил с Tesla

Хванаха шофьор да спи със 150 км/ч. - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Канадската полиция глоби мъж за опасно шофиране, съобщи CBC.

Това е станало на магистрала в провинцията Албърта. Мъжът е карал със 150 км/ч.

Оказва се, че мъжът е бил заспал зад волана. Той е шофирал Tesla.

Автомобилът е със система от трето ниво на автономност. Седалките са били изпънати назад и е изглеждало, че пътниците са заспали.

Шофьорът е получил обвинение за безотговорно шофиране. Книжката му е отнета за 24 часа.

Той е санкциониран и за шофиране в уморено състояние.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    19 2 Отговор
    Книжката му е отнета за 24 часа...Излиза,че само трябва да се наспи за да си я получи а това,че е изложил на риск живота на хора изглежда е без значение.

    Коментиран от #11

  • 2 габровец от варна

    25 2 Отговор
    Напиши кой го е събудил и завити ли са били като са спали.😂
  • 3 браво

    16 16 Отговор
    Да, Тесла е единсвената кола, в която ако заспиш верояно ще се събудиш и то невредим. Колкото и да квичат всички хейтъри това е факт, нито VW, нито Мерцедес, нито БМВ, нито Порше нито някой японски производител или Бугати с колите за 2 милиона евро може да се похвали с подобно нещо и няма и скоро да могат.

    Коментиран от #6, #17

  • 4 райцингер

    19 0 Отговор
    от тия нови технологии все повече ще ни се спи
  • 5 Преди години

    18 4 Отговор
    изпих около литър домашна ракия след което се качих на Москвич-а и потеглих от Пазарджик към София.По едно време много ми се доспа,подпрях педала на газта с една тесла и заключих волана след което опънах седалката и заспах.По едно време нещо ме разтресе и когато се надигнах видях,че вече съм на "жълтите павета".Така и аз използвах авто пилота на тесла.
  • 6 Toz

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "браво":

    Бях в Пежо миналото лято командировка във Velizy , те гледат в бъдещето и тестват автономни бусове и баничарки за бизнеса, много по-напред са отколкото хората си мислят.

    Коментиран от #8, #16

  • 7 зевзек

    6 1 Отговор
    Само със 150 ли? Тук има един дето го прави с 200.
  • 8 почна се

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Toz":

    Колко по-напред са? Къде са да ги видя? Разработки всеки има, ако питаш VW ей сега настигат Теслата и така вече 10 години. Би ли спал в Пежо което се движи със 150км в час по магистралата? Стига смешки и празни приказки - когато изкарат продукт който аз и ти можем да купим и да ползваме тогава ми ги хвали. Тесла го има, продава го и работи, всичко друго е михлюзия.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "почна се":

    Не бих спал в никой автомобил докато шофирам.Толкова безотговорно.....
  • 10 Hellish

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "почна се":

    Напълно си прав. Оставяме настрана и факта, че като си в задръстване няма и да те тровят отвяскъде. По бързи са от всичко в реалния свят. И имат много готини екстри липсващи във всички останали автомобили.

    Коментиран от #18

  • 11 Манги

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Странно":

    Ми да бе, туй е демокрациата. Аз за ко тука живеа
  • 12 Ввв

    3 3 Отговор
    Истински джендър,горд водач на Тесла!!!
  • 13 Гошко

    2 0 Отговор
    Много неграмотно заглавие. Няма как да се спи със скорост. Моля редакцията да пише граматически правилно!

    Коментиран от #14

  • 14 Гошко убавеца

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гошко":

    Как да няма като е спал на такава скорост Ако спи в самолет ще е тройно по голяма
  • 15 Така е

    5 1 Отговор
    Автопилота на Тесла за сега е най-добрия. Хората се предоверяват и така след това има загинали, които пишат тук и антитесла феновете се радват. Автопилота е най-използваната екстра в колите на Тесла и понеже се справя добре и хората мислят, че няма ситуация в която да не се справи, а не е така! Получават се грешки и загиват.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "браво":

    Изначално колата не е мястото, където да спиш, но всички вие бастуни с шантава ориентация от къде да знаете? За вас да се возите в автобус и да шофирате е едно и също. Егати довода - в теслата може да спиш, а в Бугати не... Ми и у нас мога да спя в леглото, без да има вероятност да блъсна някого, нито пък ме глобяват. Значи моето легло е по-добър автомобил, нали така? По твоята логика и система...
  • 18 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Hellish":

    По-бързо от всичко в реалния свят? Верно? Един обикновен дизел ги бие на дълго пътуване... Или ти в реалния свят гледаш дали си по-бърз от светофар до светофар от хлапето в голфа до теб, което те помпи?
  • 19 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Автопилотът въобще няма работа в автомобила, да не говорим, че реално е в бета тест вече 10 години и всички купувачи реално са бета тестери на продукт, за който са си платили... Естествено, че са виновни потребителите, но пък смятай колко са умни фен клуба, които си купуват тези коли, щом според него е ок да спи зад волана. Директно трябва да им взимат книжките.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аз пък cepa през прозореца😂😂😂

    1 0 Отговор
    И карам със 170 тира
  • 22 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    За книжката съм съгласен! Но за останалото не! Какво ли щеше да е, ако заспи без автопилот? Не мисля, е е редно да спи, но автопилота се използва и то доста. Автопилота е супер, за магистрала! Шофирането на магистрала е скучно и не малко шофьори, без автопилот заспиват! В завои е друго, там е интересно. Но когато имаш система да те замести по магистралата, не се измаряш толкова и можеш да пътуваш по-дълго. Така, че проблема не е в автопилота а в хората!
  • 23 2020

    0 0 Отговор
    И Кадилак създадоха Супер Круиз контрол който може сам да изпреварва, да следва лентата си, да спазва дистанция и т.н. Но все пак не позволява да се спи зад волана.
Новини по държави: