18 Септември, 2020 12:15 4 322 18

Българската позиция не притеснява Северна Македония

  • северна македония-
  • парламент-
  • българия

Страната очаква начало на преговорите с ЕС

Българската позиция не притеснява Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българската позиция не притеснява правителството в Северна Македония. Това заяви македонският външен министър Бяур Османи, цитиран от Нова Македония.

Представители на Северна Македония очакват преговорите с ЕС да започнат през декември. Обявено е договаряне за междуправителствена конференция.

Няма промени спрямо прозициите при решението за начало на преговорите. Някои медии съобщиха за меморандум, в който българската страна настоява, че македонският език е диалект на българския и оспорва историческото наследство на страната.

Няма потвърждение за подобен документ. Македонски представители вече обявиха, че продължават да надграждат приятелството с България.

До този момент страната е основен гарант за началото на разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    17 0 Отговор
    по-голем "бляур" за осман и сие...
  • 2 ТаУмВзе

    45 3 Отговор
    Щом и макетата се Гаврят с нас, Сметай!

    Коментиран от #15

  • 3 Манги

    27 5 Отговор
    Че ко даги притеснува? Кот искат макетата, бугарите туй и праат
  • 4 шкембе патриот

    32 8 Отговор
    Разбира се че не ги притеснява. Целият свят знае че Бантустана се управлява от корумпирани мафиоти слуги на ФАЩ. Каквото им наредят господарите, това ще подкрепят, само и само да не ги свалят от власт.
  • 5 Перо

    31 6 Отговор
    Един ден тиквата и шкембе войвода ще носят съдебна отговорност за този анти-български договор с анти-български резултат,без да се вземе мнението на компетентните научни и исторически среди и дебати.
  • 6 Българина

    17 5 Отговор
    Никой не се притеснява от наш'те позиции, защото те са продажни.
  • 7 Историк

    26 10 Отговор
    Забранявам на комунисти и социалисти да пишат и ред за Северна Македония. Защото е огромна тяхната вина заедно с Коминтерна и пияницата Георги Димитров за измислената от тях македонска държава и българско "македонско" малцинство

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Абе

    20 1 Отговор
    ........МАКЕДОНСКИЯТ външен министър "Бяур Османи"........мисля че с това се изчерпва всичко което трябва да знаем........и подобно на лондонският кмет Садик Хан - а познайте кой командва там след като им чуете имената!
  • 9 Перо

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Не ме интересуват партии,а персонално национално предателство,което касае само 3-ма души: Жабата,тиквата и шкембе войвода! Никакви “комунисти” и “социалисти” не са признавали измислената северно македонска държава и македонски език! Северна Македония е призната и съществува официално като държава в ООН, от 1993 г.,преди това никога не е била държава. Комунистите са виновни за насилственото македонизиране на български граждани,в рамките на БГ,която грешка после е поправена. Същото стана с обратен знак и към турците,но това не им отне произхода.

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "доц. недин":

    Човека ти казва истината, няма как промития ти комунистически мозак да я прозре!
  • 12 Историческата истина :

    5 1 Отговор
    Жельо Желев президент Сдс :

    "

    Ж. Желев: България първа призна Македония, убеди и Турция и Русия


    " По повод днешната новина, че САЩ признават Република Македония под нейното конституционно име, бившият президент на България Желю Желев заяви,

    --- че трябва да се гордеем, тъй като България първа безусловно призна Македония с конституционното й име като самостоятелна и независима държава.😯---
    Имаше няколко вида съображения, каза Желю Желев. Конюнктурните бяха да не си помислят, че ние се ослушваме и имаме претенции към Македония. Също така да не помислят, че сме зависими от решението на Запада. Всъщност България предприе тази крачка в противоречие с решението на Европейския съюз,---😯 който не можа да вземе такова решение поради противопоставянето на Гърция. Турция стана втората страна, която призна Македония "

    Сами сме си виновни !
  • 13 Мим33

    13 2 Отговор
    Макетата вече изобщо не ни зачитат не разчитат и не се притесняват от нас.А знаеме защо,защото каквото ни кажат от Брюксел,ние вече сме навирили крака и готови да изпълним до прашинка.Смешна работа за нашето правителство,макетата да ни се гаврят.Срам и позор...
  • 14 ПЕНКО

    1 4 Отговор
    СМАЧКАНОГЛАВИЙ РОСЕНЕ , ПИШЕШ : " ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА С.М. - КОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ БЕ -СМАЧКАНОЛИЦЕВИЙ ???? .. " АМА Е- ТАКА ПИША - АЗ НАЛИ СИ ПОЛУЧИХ ПАРИЧКИТЕ" !!!!!!!! КОЛКОТО И ДА "ВИЯТ" ПРЕСФОРМИТЕ - НЯМА ЖУРНАГЪЗТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ ПО СВЕТА - НИТО РЕПОРТЕРСКИ И ТЕПАНЬЕ -ТЕПАНЬЕ НА АГЕНТИТЕ ЖУРНАГЪЗЕТА НА" ШПИГЕЛИТЕ" И СИЕ !!!!!!!!
  • 15 Кауш

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Макетата - българи с гръцки манталитет.
  • 16 Инзаги

    2 8 Отговор
    Македонци - синовете на Александар Велики. Храбри и честни хора.
  • 17 Неразбрал

    0 0 Отговор
    тия дообре! Ама какво мислят южна,западна,източна,и централна Македония????
  • 18 Голем смях

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Абе овцо...за каква СЕВЕРНА Македония ...през 1993 г. говориш бе..Я пак си провери уроците от кога БЮРМ се нарича СЕВЕРНА Македония и защо.
Новини по държави: