Last news in Fakti

18 Септември, 2020 23:50 2 240 1

Унгария решава за кредитния мораториум

  • унгария-
  • кредити-
  • правителство

Водят се разговори в правителството

Унгария решава за кредитния мораториум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарското правителство ще реши утре дали да удължи мораториума върху кредитните плащания за компаниите, съобщи РИА Новости.

Премиерът на страната Виктор Орбан потвърди разговорите. Предстои да се реши, дали мораториумът да бъде разширен и с колко.

Мораториумът за вноските по заеми за всички компании и частни лица беше едно от ключовите решения за ограничаване на икономическата ситуация. Той изтича в края на годината.

Унгарската централна банка призова за неговото удължаване. Една трета от компаниите, които ползват мярката, могат да се затруднят при нейната отмяна.

Водят се разговори с местните банки за възможно решение за удължаване.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е дин

    2 0 Отговор
    Унгария на Орбан е за пример как една малка европейска държава може и трябва да отстоява известна независимост и интересите на народа си. Затова и самият Орбан постоянно е нападан от юдо-соросоидните гадове. За съжаление едва ли ще доживеем това у нас.
Новини по държави: