18 Септември, 2020 16:09 10 898 45

Кремъл твърди, че е било изнесено важно доказателство по случая "Навални"

  • алексей навални-
  • бутилка-
  • новичок-
  • русия-
  • германия-
  • отравяне-
  • дмитрий песков

В тази история има твърде много абсурди, каза Песков

Кремъл твърди, че е било изнесено важно доказателство по случая "Навални" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Говорителят на Кремъл обяви, че бутилката с вода, намерена в хотелската стая на опозиционния лидер Алексей Навални, е можела да послужи като доказателство по случая, но негови поддръжници са я изнесли от Русия, предаде "Ройтерс".

Германия и други западни страни казват, че Навални е бил отровен с нервнопаралитично вещество "Новичок". Екипът на опозиционера заяви, че бутилката с вода, взета от неговата хотелска стая в руския град Томск миналия месец, е била отнесена в Германия и по нея са открити следи от "Новичок".

Попитан за това, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руски специалисти не са могли да изследват бутилката, поради което Москва не може да коментира тази информация. След отравянето си Навални беше преместен за лечение в берлинска клиника, където е и до днес. Той вече е в съзнание и здравето му се подобрява.

"Не можем да обясним това, защото, както знаете, тази бутилка, ако наистина е съществувала, е била отнесена в Германия или някъде другаде. Следователно нещо, което е можело да се превърне в доказателство за отравяне, за съжаление е било изнесено. Това поражда допълнителен въпрос: защо?", заяви Песков. "В тази история има твърде много абсурди, за да се приеме нечия дума за факт", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веселин Магарешки

    77 12 Отговор
    Стига вече с този КОЛЯНОВ ВАЛ омръзна ни публикувайте нещо друго
  • 2 Румен

    31 112 Отговор
    Всичко е предвидила Москва. Да неим е за първи път

    Коментиран от #16, #17, #20, #39

  • 3 Асен

    10 52 Отговор
    Президент Российской Федерации Геннадий Зюганов
  • 4 Ай стига бе

    162 20 Отговор
    Много тъпо, бе! Само едно и също нещо - новичок, новичок...новичок. Абе платете някой долар на някой кадърен сценарист да ви измисли нещо друго. Тая история с новичока вече е изтъркана и досадна. Само деца от детската градина вярват в новичока и дядо Коледа.

    Коментиран от #15

  • 5 Смехурко

    141 11 Отговор
    На бутилката имало отпечатъци от средния пръст на Путин!

    Коментиран от #7

  • 6 big

    111 13 Отговор
    Добре, когато пия вода от хотелската стая, хвърлям празната бутилка в кошчето в същата тази стая. Не виждам никаква причина да се разкарвам с торба или точно една бутилка, ако не е провокация. Защо тогава неговите сподвижници са живи и здрави тогава? Този случай отвсякъде мирише, а бутилка от хотела може да се манипулира с някакво вещество в самолета, болницата или самата лаборатория. Да не забравяме, че тя е военна и никак не са любители на Русия!
  • 7 В.В.П.

    37 3 Отговор

    До коментар #5 от "Смехурко":

    Разсмя ме..Хахаха...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай Манчо

    92 12 Отговор
    Изглежда като провокация , как са знаели , лошо му става по време на полета - това са няколко часа - около час до летището , 2 часа докато се чекне и натовари и около 1 час полет и то ако не е имали закъснение - как в това време докато е бил в полет са разбрали , стаите се чистят веднага след мапускането им или до около час - Провокация съшита с бели конци .

    Коментиран от #41

  • 11 ВАЖНО. .ВАЖНО

    47 15 Отговор
    НЕМЦИТЕ СА ГО ОТРОВИЛИ

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зайко Байко многознайко

    91 13 Отговор
    Когато не се поэнават характеристиките на "Новичок'а" неуките лесно се манипулират! Ако беше Новичок, половината персонал на хотела и всички по веригата на съприксновение трябваше да са отровени!?🤔🙄 Теэи в Англия същия грешен сценарий полэваха и нищо не докаэаха, не си мислете, че преливам от любов към Путин , но няма факти и докаэателства, само писане на вятъра , энаем от древни времена, че когато фактите говорят и боговете мълчат! Всичко е съшито с бели конци!

    Коментиран от #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 До Ай стига бе

    22 10 Отговор

    До коментар #4 от "Ай стига бе":

    ...Само едно и също нещо - новичок, новичок...новичок... Първото име на цялата група БОВ е била Сталинчок, но после са я променили.
    Тази група БОВ са идеални, като ефект. Първоначални нищо, след час започва необратим процес. Спасението е само ако някой се усети и адреналин ! Но когато поражението е масово, няма време за нищо.
  • 16 Ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    Неим,неим.Между другото това името ти ли е или и него не знаеш да напишеш?
  • 17 Бачо Киро

    72 11 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    Е що не умря Навални или Скрипал? Нали убивало мигновено? Нали нямало спасение? А те ги лекуват даже, хем уж не знаели от какво... През ден реват Русия да даде информация за новичок. Че как лекуваш някого от отрова, която ти е неизвестна, не знаеш какво съдържа, убивала уж 100% и нямаш антидот? Нали е БоВ, да не е отрова за хлебарки... Аман от глупости...
  • 18 Песков е

    32 6 Отговор
    от стара коза яре. С техните камъни по техните глави. Добър урок.
  • 19 Идеолог Търгаши

    34 9 Отговор
    Втори случай (първия с Скрипалови) с доказателство, че британско синтезирания "Новичок" не е толкова ефективен като оригиналния руски "Новичок" - пропагандно "отровените" оживяват! Сега какво ще прави ЕС, дето плати в преплата милиарди за британска ваксина срещу КоВид-19, ако се окаже, че британската ваксина не е толкова ефективна както руската?! Оставам с впечатлението, че британските химици, биолози и фармацевти умишлено създават полу-ефективни лекарства, спец-средства и ваксини за да реализират комулативно по няколко печалби!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Егати

    39 8 Отговор
    Долнопробния,дървен сценарий!Кой клиент,ще вземе със себе си,бутилка с вода от хотела,и да е носи в самолета? Другата хептен избушена версия- как така бутилката е попаднала в ръцете на дойчо седмица,а и повече след това.Получава се,че на масовчика му става зле,свалят го от самолета,попада в болница.Там го лекуват,но бутилката или го придружава непрекъснато ,чак до дойчо,или още в самолета " някой" е прибира грижливо.И този " някой" или е пряк извършител( ако е вярна тази т,пня), или останалото,е смехотворна,измислица.Тук не фиксирам,че още след попадането му в руска болница,е поет под пълен контрол от ФСБ.А при тях,и карфица не може да скриешНегодна измишлъотина,за треторазряден филм!

    Коментиран от #24

  • 22 барчо

    37 8 Отговор
    Изследваният на Нахални непосредствено след като е изпаднал в кома не е показало отравящи вещества. Пробите, които са взети от него са на разположение на този, който се интересува. Всичко друго е вятър и мъгла. Ако е имало Новичок, то той присъства след като е приет в германската болница, която между другото е в съседство със сградата на разузнаването. Интересно съвпадение.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 барчо

    23 3 Отговор

    До коментар #21 от "Егати":

    Ами това е тъпото, че всички ние сме статисти в още по-долни от треторазрядни филми и едва ли не трябва да вярваме че са истински. А още по-тъпото е, че и артистите вече са под треторазрядни. Дори една читава звезда няма.
  • 25 ммм

    28 5 Отговор

    До коментар #11 от "ВАЖНО. .ВАЖНО":

    За какво да го тровят немците!? То и без това техните медии като напишат 100 пъти, че е тровен с новичок - техните депутати вярват без да мислят. Това е добре отработен сценарий на Запада- трябват им "жертви" от неудобните за Сащ и ЕС държави, за да слагат санкции.
  • 26 Същия

    29 2 Отговор
    Нe миcлeтe , чe тeзи зaпaдни мaлoумници ca тoлкoвa изoбрeтaтeлни в злoбaтa и oмрaзaтa към Руcия-тe прocтo кaтo пaпaгaли прилaгaт eдни и cъщи прийoми извecтни oщe от древността. В книгaтa нa Йoрдиc фoн Лoхaузeн „Cмeлocт зa влacт“ ce oткрoявaт „дeceт прaвилa“ нa китaйcкия мaйcтoр Cун Дзъ прeди 2500 гoдини, кoитo пoкaзвaт, чe cлaбocтитe нa хoрaтa винaги ca били прoучвaни и изпoлзвaни. Aкo чoвeк пoзнaвa cкрититe мeхaнизми нa живoтa — в тoзи cлучaй _нeгaтивнитe_ — нaй-вeрoятнo щe ги упoтрeби и щe имa прeдимcтвo: 1) Рaзвaлeтe тoвa, кoeтo винaги e билo хубaвo в cтрaнaтa нa врaгoвeтe ви. 2) Нaпрaвeтe бoгoвeтe им зa пocмeшищe и cтъпчeтe вcичкитe им oбичaи в кaлтa. 3) Пoдкoпaйтe c вcички cрeдcтвa прecтижa нa вoдeщaтa клaca; oплитaйтe ги при вcякa възмoжнocт в тъмни мaшинaции и в пoдхoдящия мoмeнт ги oпoзoрeтe. 4) Рaзпрocтрaнявaйтe мeжду грaждaнитe кoнфликти и рaздoри. 5) Нacтрoйвaйтe млaди cрeщу cтaри. 6) Пo вcякaкъв нaчин cпъвaйтe рaбoтaтa нa влacттa. 7) Внeдрявaйтe нaвcякъдe cвoи шпиoни 8) Нe ce cтрaхувaйтe oт cътрудничecтвo c нaй-низкитe и нaй-oтврaтитeлнитe cъздaния. 9) Винaги, кoгaтo мoжeтe, oбърквaйтe oбучeниeтo и дocтaвкитe нa прoтивникoвитe cили; пoдкoпaвaйтe диcциплинaтa им и пaрaлизирaйтe вoлятa им зa бoрбa чрeз пoтиcкaщa музикa, cъщo тaкa прaщaйтe лeки жeни в лaгeрa им и ocтaвeтe пaдeниeтo им дa дocтигнe дънoтo. 10) Нe пecтeтe нитo oбeщaния, нитo пaри или пoдaръци, зaщoтo вcичкo тoвa нocи гoлeми пoлзи.

    Oцeнкa:
    -0 +0
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шопендар

    27 0 Отговор
    Едно е факт,новичок не става за нищо,или е с изтекъл срок на годност,не можа да гътне скрипал,не очисти и Навални,или руските служби са толкова смотани,или всичко е виц,и Меркел си търси алиби за потока
  • 30 Alo

    19 4 Отговор
    От коментарите разбирам , че българите мислят с главите си.Радвам се
  • 31 веселяк

    17 4 Отговор
    Абе в Англия, като тровиха Скрипалите голям мор беше! Значи появиха се едни с костюми, като космонаФти! Подгониха котката, флакон с парфюм утепа катеричките в близката градина плюс една Фффлюбена двойка. Сега ми разнасят една бутилка минерална вода от Рашастан да Германистан все едно в нея има сок от моркови! Как стават тези работи?

    Коментиран от #36

  • 32 Кико

    6 3 Отговор
    Просто опонентите на Путина са кекави, тоес болнав! Колко малко му дали, той се гътнал!
  • 33 Алексей Сергеев

    3 11 Отговор
    След 20 г. Москва ще каже кой и от кого бе заповядано отравянето
  • 34 ОРКАТА

    1 13 Отговор
    ЧЕРВЕНИТЕ НАДАДОХА ВОЙ ДО НЕБЕСАТА. АМА ТАКА ДЕ НАЛИ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ СВОЯ ГОСПОДАР
  • 35 Ха ха

    10 0 Отговор
    Хансовците хептен са изтрещяли и позабравили май някои неща, в частност "Големия пердах" преди време....то ще иска ГРУ да те ликвидира к ще се лигави с някакви бутилки и пр...голям смях...все едно навремето техните дядовци да ги е набелязал СМЕРШ и да са останали живи....а тоя таратупняк, и виден дървокрадец "борец" с корупцията отдавна не е интересен на никого
  • 36 Тъжния

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "веселяк":

    Ми стават за бслъци естествено...и за джендърк пък то и фашистко пълно с такива
  • 37 Чугуна

    2 8 Отговор
    Аман от руски лъжи!
  • 38 Селчо

    8 1 Отговор
    Мислим, че руснаците ако са искали да го тровят, нема да залагат на тоя слабичък препарат

    Коментиран от #40

  • 39 Шекспир 1

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    От простотия ли го пишеш или от вродена тъпотия.Ако искаше Москва,такива боклуци като Скрипал и Навални моментално да са гушнали букета.Макар че и букет нямаше да има,защото и трупове нямаше да има.
  • 40 Шекспир 1

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Селчо":

    А бе Селчо,не обиждай препарата,от една уж намерена бутилка,целия Томск,барабар с Омск щяха да останат само географски спомен и то за секунди.Ко се вързваш на тези американси простотии,искат да си продават втечнения газ в Европа,трябва причина за санкции.

    Коментиран от #42

  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Манчо":

    "........стаите се чистят веднага.............." НО НЕ И НА РУСКИ ХОТЕЛ ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ.

    Коментиран от #43

  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "Шекспир 1":

    Цeлтa e c мнoгo мaлки кoличecтвa oтрoвa дa ce aтaкувa oбeктa, тъй кaтo oткривaнeтo нa врeднaтa cубcтaнция нямa дa бъдe пo cилитe нa oбикнoвeннa лaбoрaтoрия...E, нoмeрът нe минa.
    ..........вceки cлучaй e cтрoгo индивидуaлeн, cпoрeд aтaкувaния oбeкт... Нe e cлучaйнo чe лaбoрaтoриятa в Oмcк нищo нe oткри, лaбoрaнтитe нe лъжaт. Нaвaлни ce e рaзминaл cъc cмъртa "нa кocъм" и ДОСКОРО бешe в кoмa. Aкo плънът бeшe уcпял, диaгнoзaтa щeшe дa e някaкъв "cпeциaлeн" инфaркт, инcулт или другo. A пък нa нaшия Гeбрeв прoбитe "изчeзнaли" oт хлaдилния ceйф нa финлaндcкaтa лaбoрaтoрия, cлучaйнo???
    ..................................................
    вaжнo дo кoлкo ниcки нивa нa ppm oт oтрoвaтa мoжe дa се рeгиcтрирa в руcкитe лaбoрaтoрии, които ca "гoлa вoдa", зaтoвa им изгърмяхa cтoтици зoбeни cпoртиcти....или cи миcлиш, чe тoвaрищитe нe ca ги изcлeдвaли прeди cъcтeзaниe???

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Явно не си ходил в Русия.

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А я погледни подробности за Омск?
  • 44 Ама голям разбирач си!

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Излиза, че целта е била да се осигури популярност на обекта? А защо тогава из Запада пишат, че са искали да го отровят? И него, че и Скриха в? Явно е , че " мисиите" и на двамата се е провалила и се правят опити все пак да се спечели нещо...
  • 45 А за спортистите

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    и " изтърпяването" им нещата са доста по- различни - едно - че бяха унищожени хиляди проби , защото един прислужник от небрежност ги бил счупил и второ - забрана да се състезават по политически причини имат и доказано безкрайно проверявани състезатели. Исинбаева говори ли ти нещо?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания