18 Септември, 2020 18:42 5 030 16

Германия отхвърли двустранни въпроси в преговорите със Северна Македония

  • северна македония-
  • преговори-
  • германия

Страната очаква българска подкрепа

Германия отхвърли двустранни въпроси в преговорите със Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Двустранните въпроси са тема, която няма да е част от преговорите със Северна Македония. Това заяви германският посланик в страната Анке Холщайн пред македонското издание на „Свободна Европа“.

Очаква се първата междуправителствена конференция да се състои през декември. Дискутира се преговорна рамка, която трябва да бъде одобрена от всички европейски страни.

Македонските медии разпространиха меморандум. Според него българското правителство се опитва да спечели подкрепа от европейските страни по двустранни въпроси.

Македонското правителство показа спокойствие по темата. Според Холщайн двустранни въпроси не трябва да са част от преговорите.

Подобни теми са въпрос на двустранен диалог. Българското правителство вече е е представило своите въпроси пред европейските държави.

Повечето от тях смятат, че те не са предмет на общите преговори. Интерес на България е разширяването на ЕС да продължи.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Македонълдс

    25 5 Отговор
    Дойчовците ни минаха с 200.
  • 2 Киряк Бойко турския везир

    25 3 Отговор
    Думите на Ердоган и Меркелица за мене са закон.Ако каже Меркел ще призная че българите са македонци.
  • 3 Пак провал

    33 5 Отговор
    Още един провал за Бойко. За 11 години само кражбите от народа му се получават. Не е роден за политик, а за айдук.

    Коментиран от #5

  • 4 Грейс

    12 0 Отговор
    Осигуриха ни дойчовците морков по голям! За къде да се досещат коментирате!
  • 5 фасул яхния

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пак провал":

    И за айдук не става.Виж да паркира и пази колите на Маргините става,и за пъдар става.
  • 6 джаич

    19 1 Отговор
    Чакам становището на Р. България , съобразено с императивните препоръки на Федеративна Република Германия относно " билатералните относи со Р. Македониjа" и реакцията на Боеко , Каракачанино , черкезино Валери и другите огоени патриоти , професионални политичари !

    Коментиран от #8

  • 7 Бивш македонец

    26 3 Отговор
    Който се занимава с македония и македонците, само си губи времето и хаби нервите, тези са непоправими. Колкото увира офТча глава толко увира и главата на македонец. Извода : само проблеми и трошене на нерви, ако има пости народи тея са пости х10 пък и нагли
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боко, Боко,

    21 1 Отговор
    затвора ще ти е малко, за разстрел сте! Погребаха България!
  • 10 Марешки вън от Парламента!

    8 0 Отговор
    Многократно осъждан, има полицейски регистрации, физиономия та му дава Основателни Предположения, че може да извърши още криминални деяния, затова трябва да напусне парламента, и въдворен в арест, или в място за изтърпява не на наказания!!! Така биха казали Цв. ЦВЕТАНОВ И БИВШИЯ ГЛ СЕКРЕТАР Борисов, ако неим стана Ортак!!!
  • 11 В момента само на Борисов!!

    0 0 Отговор
    Борисов и другите.....!!!
  • 12 Швабия

    12 0 Отговор
    да не си вре гагата, дето не е нейна работа!
  • 13 Мимч

    25 1 Отговор
    Това показва,че европейците изобщо не ни бръснат за слива и не ги интересуваме.Тях ги интересуват само техните имперски неща да се получават и да изолират Русия от нас и макетата,другото са се почесали по кратуните за нашите интереси....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Любен

    4 4 Отговор
    България би трябвало да не прави излишни движения по второстепенни въпроси, а да съсредоточи голям интелектуален и финансов ресурс за да навакса загубеното в надпреварата със Сърбия. Първото е без "тинтири минтири" да помага на Северна Македония в присъединяването и интеграцията към ЕС и НАТО. Второто е да се отвори реално и физически за културно и икономическо сътрудничество. Третото е да пречи всячески на Сърбия да влезе в НАТО и ЕС. Четвърто и най-важно е да се еманципира от всякакви вътрешни и външни зависимости по отношение на политиката си към Македония и особено към македонците.
    Пето - да продължи принципния натиск срещу остатъците от коминтерна, титовизма и сърбоманството в действията на управниците и медиите в Македония.
    И шесто. България трябва да излезе от безплодната и пагубна инерция на "нищонеправене" с глупавата надежда хората в Македония да си спомнят родовото ни единство.
    Нужни са нови, оригинални и дори шокиращи идеи и бързи и резултатни действия.
    100 антиковид костюми и 100 маски са подигравка на фона на възможностите на страната ни.
    Магистрали, ж.п. линии, енергийна свързаност и комуникации. Решителна, дори стряскаща промяна на официалния ни подход към историята и съвремието, истината за оровалите и извинение за грешките...
    Иначе и този последен шанс ще бъде пропилян и за двете български държави, което ще е с фатални геополитически последици за тях.
Новини по държави: