20 Септември, 2020 14:50 3 704 16

Недоразуменията с България трябва да се решат

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Буяр Османи призова за диалог

Недоразуменията с България трябва да се решат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Един от основните приоритети на Северна Македония е развитието на добросъседски отношения. Това заяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Мнението му е че всички недоразумения с България трябва да бъдат решени. Това трябва да се реализира чрез договора за добросъседство.

Македонски медии разпространиха новината за български меморандум в ЕС. В него страната търси подкрепя за своите двустранни въпроси с македонското правителство.

Дипломатът призова това да се реши чрез динамична комуникация и срещи на общата група за исторически въпроси. Османи смята, че е добре да имаш добри съседи, но победата е когато те са ти приятели.

Той призова за дългосрочно приятелство. Проведен е разговор с българския външен министър Екатерина Захариева за срещи на високо ниво.

Северна Македония очаква подкрепа на България на старта на европейските преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    Зависимата Тиква ще продаде и интересите ни в Македония.За да си спаси главата е готов на всичко.

    Коментиран от #9

  • 2 така така

    26 2 Отговор
    Време е да ги отрежем, и да покажем че ни има!!
  • 3 Горо

    23 2 Отговор
    Ако цар Тиква I от Банкя не бе подписал такъв некадърен договор за "добросъседство" с българите от Македония, те сега нямаше да се държат нагло и да спорят кое било тяхно и кое не било наше. Гърците подготвиха ясен и точен договор пункт по пункт и българските македонци щат не щат го подписаха. Например вече не се обявяват за преки наследници на Александър Велики и не оспорват факта, че Македония е била гръцка държава, която по-късно е обединила всички други гръцки държави за поход срещу вековния враг Персия. Заради посредствения и комплексирания ни "велик" премиер България тепърва ще търпи негативи от тоталната му некомпетентност и в областта на външната политика.
  • 4 да де

    25 1 Отговор
    Няма недоразумения подписват договор като с гърците, че спират да крадат езика и историята ни и няма проблем иначе ще гледат ЕС през крив макарон.
  • 5 Принцип

    15 0 Отговор
    На маке и византиец никакво доверие! Най-напред да се изчистят спорните проблеми и след това ЕС. Той няма да избяга (ако не се разпадне) - вържи попа да е мирно селото!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    18 2 Отговор
    Да се оправят. Не знам тия нашите какво са се закахарили за тия келемета. Нито ни харесват в Македония, нито хващаме нещо от тях. Само ни използват за паспорти, че да могат да пътуват свободно из Европа, а иначе знаят да ни обиждат - татари и не знам си какви. Сопите в гърба и това е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ха-ха":

    Чакам превод от Дубай.За десет човека дето ходим 70 дена по сто лева са 70 000 лв.ха Ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #13

  • 12 Перо

    11 1 Отговор
    И този външен министър ще шикалкави,като северномакедонската част от комисията и ще разчитат на натиск от другите страни. Ако не се получи,ще има размотаване до други времена. Северното маке е чугунена глава с промит мозък,при която никога не може да има промяна.Диагнозата е македонизъм с животинска омраза към сънародниците си от БГ,наложен от титовата УДБА.Това е резултата от десетилетия жестока репресия, чрез затвори,лагери и смърт на българското население там,особено след 1944 г.
  • 13 Перо

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Изглеждаш ми на мутренски трол,ползващ чужд ник.
  • 14 А туй то

    4 0 Отговор
    По голямо недоразумение от Македония, няма. Пък, била тя и северна:-)
  • 15 Hahahahahahahahahahahaha

    2 0 Отговор
    Тоз косовар консе меси в бугарскитв дела. Да си гледа косовската макядоня
  • 16 Източен македонец

    1 0 Отговор
    Ние източните македонци сме истинските! Долу Южните, Северните и Западните!
Новини по държави: