Last news in Fakti

21 Септември, 2020 13:08 2 030 8

Нагоре! 1519 новозаразени в Турция за последното денонощие

  • турция-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Броят на заразените с коронавирус в страната е нараснал през последните 24 часа и общото число на заразените се е увеличило до 302 807 души

Нагоре! 1519 новозаразени в Турция за последното денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на заразените с коронавирус в Турция е нараснал с 1519 души през последните 24 часа и общото число на заразените в страната се е увеличило до 302 807 души.

По данни, които турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа публикува в Туитър още 61 смъртни случая са се прибавили за това време, с което са достигнали 7506 души.

В сравнение с предишните дни има лек спад в числото на заразените и на починалите. Но е нараснал броят на тежко болните, които към момента са 1456 души.

1116 болни са били излекувани през денонощието. Досега в Турция са били направени 9 269 015 теста.

Днес се предвижда в Турция да започнат учебните занятия в училищата.

Но в класните стаи ще учат само първокласниците и тези от предучилищна възраст, поясни турският министър на образованието Зия Селчук. Предвижда се занятията да бъдат 2 дни в седмицата. Всички останали ученици учат онлайн вече трета седмица.

Според просветния министър вероятно по-нататък ще започнат да посещават занятия в училище учениците от 8,9 и 12 клас.

Останалите ученици ще учат онлайн през първото полугодие.

Просветният министър обяви, че в предстоящите три седмици всички ученици ще бъдат снабдени безплатно с маски. Учениците в Турция са около 18 млн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпака с короната

    6 1 Отговор
    Пълни тъпотии!!!
  • 2 Среден Пол

    1 0 Отговор
    Ако сте истински милиционери, крекнете че е лъжа, за да ви чипират и бележат.
  • 3 Gehirnwäsche

    4 0 Отговор
    Да. И да е всичко по драматично, показвате някаква снимка където увиват някаква мумия. Просто - мре се на поразия. Просто заразен= на жив мъртвец. Мърдане няма.
  • 4 Ханатоли Мисирков

    2 0 Отговор
    Надоле !!!
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    За поддържане на настроението, публикуваме и случаи от чужбина, поради липса на ПОДХОДЯЩИ български...
  • 6 масони

    3 1 Отговор
    Нека се знае големи финанси отиват за лъжата - Кашона вирос19. Медиите сеят заразата, а банкерите чакат да дават заеми на пострадалите от медиите.. Чуден свят! Създаваш проблеми и даваш решение, за нещо що го нема! Все е така! А и разделяй и владей! Силата ни е в единството, а разединени сме слаби!
  • 7 въпрос 19

    0 0 Отговор
    колко covid 19 testa са сертифицирани?....и от кого?
    при какви условия na
    съхранение
    трябва да бъдat ?..колко процента
    са склонни към грешки?
  • 8 А в БГ няма бе

    0 2 Отговор
    А при нас в страната на чудесата заразените уж намалели - не си правят тестове ганьовците. Нищо че постоянно цъфват учители и ученици с позитивни тестове. Май вече няма да могат да пеят песничката 'ама аз не познавам заразен с ковид'.