21 Септември, 2020 17:10 3 296 9

Ливан: Средната класа стана бедна, а бедните още по-бедни

  • aleteia-
  • бейрут-
  • ливан-
  • експлозия-
  • бедност-
  • средна класа-
  • диспансер

Огромна част от населението на страната живее в бедност

Ливан: Средната класа стана бедна, а бедните още по-бедни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чудовищната експлозия, която разтърси Бейрут в началото на месец август и отне живота на 200 души, извади наяве корупцията и икономическата безизходица в Ливан. Все повече хора тънат в бедност, а вече в страната няма средна класа.

„В Ливан стигнахме до ситуация, в която средната класа стана бедна, а бедните станаха още по-бедни. Това е катастрофа”, каза Мари Жюстин ел Оста, директорка на Социално-медицинския диспансер в бедния бейрутски квартал Набаа, предаде Aleteia.org. Диспансерът се управлява от Асамблеята на женските религиозни конгрегации от 1973 година. Заради влошената икономическа ситуацията в Ливан диспансерът постоянно разширява своята дейност, за да помогне на бедните.

Социалната мисия е осигурявала около 250 порции топла храна на ден преди три години. В момента порциите дневно са 1200. „Моята сила идва само от Бог. Нашата мисия е да застанем до хората и да им помогнем, да им дадем позитивност и надежда”, каза още тя. Силната експлозия на пристанището в Бейрут остави 300 000 души без дом. Ливанската валута загуби 80% от стойността си, а според доклад на ООН повече от 55% от населението на страната живее в бедност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прибити от Бога

    24 2 Отговор
    Ни сме така от 30г и без да ни бомбят.
  • 2 Сандо

    7 6 Отговор
    Че то във всяка капиталистическа страна,начело със САЩ,е така.

    Коментиран от #4

  • 3 Еййййй

    11 2 Отговор
    това е точно като в България
  • 4 МРГ

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Ако реално бяхме под крилото на САЩ ,щяхме да сме много по-добре ! Тук обаче е пълно с комунисти и предатели като русофилите и затова всички ни отритват.Пример са Северна и Южна Корея.Севера е с Русия и тъне в мизерия ,а юга бяха със САЩ и в момента са сред водещите страни в света.Пример са още всички бивши соц държави ,целия източен блок ,куба и.т.н..Всички до една тънат в мизерия благодарение на това ,че русия им помагаше !

    Коментиран от #8

  • 5 МРГ

    2 8 Отговор
    А най-голямата пародия е ,че в Ливан всички стават по-бедни ,но стандарта им на живот пак е по-добър от този в русия ! хаха

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "МРГ":

    Още по-голямата пародия е ,че такива като теб ,които са виждали Ливан и Русия само по телевизора, пишат тъпи коментари. Панятна, товарищ ?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jessy James

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "МРГ":

    По добре работник при кравар отколкото роб на колхозник
  • 9 Генерал Твръдко

    2 1 Отговор
    Била експлодирала Амониева селитра, добре ама тя като химикал е най обикновен селскостопански тор, ако се запали ще изгори в зрелищен пожар но експлозия няма да има, ясно е че и трябва катализатор и той се нарича нафта, или бензин, но бензина мирише силно и буди подозрение, явно някой системно е заливал с нафта досато безобидният тор се е превърнал в така нареченото взривно вещество АМОНИТ използвано в миньорската дейност. Може би си мислите че в Израел Шин Бет и Мосад спят, и че Евреите ще простят за убйственият атентат в Сарафово където загинаха Евреи извършен от Ливанци....охоо, това няма да стане, и така трябва да бъде с всяка държава която поощрява тероризма!!!