Last news in Fakti

22 Септември, 2020 10:21 1 862 11

Тръмп : Готови сме да сключим сделка с Иран

  • иран-
  • санкции-
  • сделка-
  • доналд тръмп

В понеделник САЩ обявиха разширяване на обхвата на санкциите си срещу режима на аятоласите в Техеран

Тръмп : Готови сме да сключим сделка с Иран - 1
Снимка: БГНЕС

САЩ остават ангажирани със сделка с Иран и се застъпват той да бъде силна държава, заяви американският президент Доналд Тръмп, говорейки в понеделник на предизборен митинг в Дейтън (Охайо), съобщава ТАСС.

Ръководителят на американската администрация отново изрази увереност, че ако бъде преизбран през ноември, Техеран много бързо ще подпише такова споразумение. “Ако и когато спечелим, около 9 секунди след тази победа, ще ни позвънят. От Иран, с искане да сключим сделка. Ние искаме да сключим сделка. Искаме да имат всичко добре, искаме да са силни, но те просто не могат да имат ядрени оръжия. Това е всичко. Много просто “, каза Тръмп.

Според неговата версия на събитията той инструктира подчинените си да не водят преговори с Иран за подписването на такова споразумение. “Казах на хората: не преговаряйте с тях . Те искат да изчакат”, каза лидерът на Белия дом. Тръмп прави подобни изявления в миналото.

В понеделник САЩ обявиха разширяване на обхвата на санкциите си срещу Иран. Новите ограничения са насочени към ядреното развитие на Техеран. Освен това САЩ се опитват едностранно да запазят скоро изтичащото ембарго за доставки на оръжие и военна техника за Иран. / БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доньо бре

    25 2 Отговор
    ми то имаше такава сделка, няма ядрени оръжия а има бизнес.
    И вие се отказАхте, не друг.

    Коментиран от #6

  • 2 Идиотите

    21 3 Отговор
    Тоя алтавият перчем не си ли спомня че сделка имаше? Що за простотии творят американците?
  • 3 Тюрк

    2 6 Отговор
    Режимът в Иран са кукли на САЩ. Кой свали шаха в Иран и разруши деморкацията? Именно този Айетула Хумейни. Сега управляват с шериата. Гледам старите снимките на Иран през демокрацията са много весели. Особенно всички държави от Арабският свят на времето взеха пример от Ататюрк.

    Коментиран от #8

  • 4 Коста Доро

    8 3 Отговор
    Тоя в кой свят живее ? В някоя паралелна вселена ? За това ръководителите на една държава трябва да се избират от бедната част на населението , а не от тая която е загубила представа за реалността!
  • 5 Тюрк

    7 1 Отговор
    Но там революцията за свободата на народите не се сполучи както при турците в Турция. Днес Ердоган иска да управлява с законите на шериата но 55% от народа са настроени демократични а 70% поне не искат шериата нищо че 30% гласуват за Ердоган.
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доньо бре":

    Супер Президент ! Никой , влючително и той не знае защо е такъв

    Коментиран от #7

  • 7 Това според

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "бл.134 в Зап. парк":

    мен е единствената му голяма грешка, да се откажат от сделката с Иран.
    Иначе за мен е ОК, не подфанА нова война а се опитва да се измъкне от Ирак и Афганистан.
    За мен това е много добър президент.
    И не се поддаде на натиск от Израел, зетя и Джон Болтън за война с Иран, поне засега.
  • 8 Първо си

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тюрк":

    неграмотен, второ не си и начетен.
    В Иран бяха избрали демократично про-западно ориентиран премиер.
    Който обаче искаше по-голям дял от иранския петрол да остава за Иран. САЩ и Великобритания му организираха преврат, смъкнаха го и инсталираха шаха.
    Тоя шах не си третираше хората добре и те се вдигнаха на революция.
    И в точния момент дойде Хомейни и яхна революцията.
    И я ми кажи кои държави от Арабския свят са били светски?
    Ще ти кажа:
    1. Ирак-унищожена от САЩ преди 20 години
    2. Сирия - унищожена от САЩ, Запада и Саудитска Арабия, ако Русия не се беше намесила щяха да са шериатски халифат
    3. Либия- богата държава с висок стандарт, и светска - унищожена от Великобритания и Франция.
    А ти за домашно виж кои са най-религиозните държави с шариат и резане на глави на площата и виж кои са им съюзниците.

    Коментиран от #10

  • 9 Кой бяхте пък вие

    2 1 Отговор
    Че да сключвате нещо?? Света може и без вас ?? Дано да потънете!!
  • 10 Зевс

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Първо си":

    На времето изброените държави са били светски про западно ориентирани, но липсваше демокрация и либерализъм като в япония и южна корея затова петрола пречеше и режима им на убийства и потисничество на малцинствата там затова и свалиха тези режими. Сега са амторитарни диктаторски религиозни режими населението сами да се управят като искат да живеят така. В Северна Корея армията има правата на народа да свалят режима но все още толерират семейната монархия на деспотичния диктатор ким чен ун
  • 11 2020

    4 1 Отговор
    Да слушаш неадекватен президент на сащ , е като да слушаш глупотевините на комуниста Бойко Методиев Борисов.Докато в сащ има секти ,а не вяра,докато Израел управлява сащ нещата в тази страна /бивша колония на Франция ,Испания, Холандия ,Англия и робовладелска държава/,няма да вървят.Израел държи Федералният Резерв,Оръжейният бизнес, Икономиката.Тръмп е подставено лице както и другите преди него президенти .Изключение е Джон Кенеди убит от самите американци/в сянка стоят евреите/.Той беше истински Президент,католик и имаше правилна политика към Европа,Балканите/в частност България/и особено към Съветският съюз/днес Русия/.Като най-силна държава и преди и сега в света ,Русия и сащ можеха да имат точните дипломатически отношения.Днес това е невъзможно.Русия пак е най-силната страна в света,5 по икономика, в добри отношения с Азиатските страни,Индия, Япония и балканските страни.Изключвам България ,която под много лошото управление от Иван Костов до Бойко Борисов,не знае как се прави политика.Да лазиш пред разпадащите се сащ не води до просперитет и напредък.Напротив буксуваме на едно място.Колкото до Тръмп и да го изберат все едно.Слаб Президент,но послушен.