Last news in Fakti

22 Септември, 2020 11:38 1 700 11

Меркел: ООН се нуждае от реформи

  • оон-
  • германия-
  • реформи-
  • ангела меркел

Германия е готова да участва в този процес в състава на разширен Съвет за сигурност

Меркел: ООН се нуждае от реформи - 1
Снимка: БГНЕС

Организацията на обединените нации /ООН/ се нуждае от реформи за по-нататъшното си развитие, и Германия, за да отговори на съвременните предизвикателства, е готова да поеме отговорност и да участва в този процес, включително в състава на разширен Съвет за сигурност.

Това заяви вчера германският канцлер Ангела Меркел на тържествено заседание на Общото събрание на ООН по случай 75-годишнината на световната организация, съобщиха ДПА и ТАСС.

"Глобалните проблеми изискват съгласие и сътрудничество, въпреки националните граници", каза Меркел, привеждайки пример със ситуацията с коронавирусната пандемия, припомня БТА.

Германският канцлер отбеляза, че "твърде често Съветът за сигурност се оказва блокиран", когато трябва да се приемат важни решения. "Нуждаем се от реформи. ООН трябва да се развива, за да може да отговаря на глобалните предизвикателства на 21-и век", заяви Меркел, която отбеляза, че Германия е готова да поеме отговорност в "един разширен Съвет за сигурност".

Заради коронавирусната пандемия изказванията на държавните и правителствените ръководители на заседанието на Общото събрание се правят във видеоформат. В залата на Общото събрание присъстват само постоянните представители на страните членки на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    9 2 Отговор
    ООН загнива бавно и е безгласна буква като стария налъм с червената блуза на снимката.
  • 2 мдаааа

    6 3 Отговор
    Таз „опраи” ЕС,тръгнала да опрая ООН-то.Тя да кажи честно ББ оправяше ли я с 200?
  • 3 Parlare

    5 1 Отговор
    Лошият Едоган го каза преди 10 години Бебето се събуди
  • 4 Меркел

    3 2 Отговор
    Трябват промени в ООН , Ким Чен Ун да бъде избран за шеф на ООН, а в петте постоянни членки да бъдат избрани Иран , Саудитска Арабия, Индия, Венецуела, Куба, а за непостоянни членки Турция, Беларус, Мексико, ЦАР, Судан
  • 5 Чалга

    6 2 Отговор
    Без Германия и Турция, Съветът за Сигурност на ООН не са в състояние да функционират нормално.

    Коментиран от #11

  • 6 Грейс

    5 1 Отговор
    А бе, що не гледаш нефелният ЕС, ами се занимаваш с ООН,. И ЕС и оон са корумпирани и позициите им зависят от лапачката.
  • 7 Сандо

    1 2 Отговор
    Безспорно е права,но да се съсродоточи върху Германия,защото примката на врата на евролидера се затяга.Приятелската примка от демократичните и свободни САЩ,а вече и с неговите приятели.
  • 8 хаберих

    1 1 Отговор
    Меркел: ООН се нуждае от реформи и от закриване! В този процес ще участва и "Дойче Банк". Под формата на перален комплекс от перачни машини.
  • 9 глоги

    0 1 Отговор
    "Глобалните проблеми изискват съгласие и сътрудничество, въпреки националните граници", каза германскАТА канцлерКА бабчето Меркел. И АДОЛФ ИМАШЕ ПОГЛЕД КЪМ НАЦИОНАЛНИТЕ ГРАНИЦИ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ. НО ТЕ НЕ ГО СПРЯХА.
  • 10 Рико

    0 0 Отговор
    Безумие е това че една "международна организация" има такова влияние. "Международна" трябва да бъде в кавички от самото си основаване,до приближаващия се безславен край! Няма международна организация в която страните да не са равноправни! Никой няма да иска да влезе в такава организация. А това нещо ?! Време е светът да поумнее, в собствен интерес и достойнство да поумнее.Това да се закрие с шутове. И тежка ревизия!
  • 11 Критон

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чалга":

    Народи които са осъществявали геноцид нямат и не могат да имат никаква дума
Новини по държави: