22 Септември, 2020 13:23 5 003 5

Лондон вероятно ще затегне противоепидемичните мерки

  • лондон-
  • великобритания-
  • ковид-19-
  • садик хан

Премиерът Борис Джонсън е готов да обяви нови мерки за блокиране на най-засегнатите региони на страната, в които могат да бъдат напълно затворени кръчмите, баровете и ресторантите

Лондон вероятно ще затегне противоепидемичните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Лондон Садик Хан заяви в понеделник, че в британската столица вероятно ще бъдат въведе допълнителни мерки в опит да спре разпространението на коронавируса.

По-рано той се срещна с експерти по общественото здраве и ръководителите на градския съвет, "за да се споразумеят за нов план за Лондон".

"Ние съвместно ще поискаме от правителството да приложи този план възможно най-скоро и аз ще го обсъдя с премиера утре сутринта", подчерта той, добавяйки, че пандемията напредва с "ускоряваща се скорост" поради "несигурността" причинени от липсата на тестове за Covid-19.

По-рано британските медии съобщиха, че премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е готов да обяви нови мерки за блокиране на най-засегнатите региони на страната, в които могат да бъдат напълно затворени кръчмите, баровете и ресторантите.

Джонсън ще председателства във вторник спешната среща на COBRA преди евентуално съобщение за следващите стъпки в борбата на Великобритания срещу пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    18 4 Отговор
    Лондон е сив коцлагер още отпреди времето на Ковида, сега е някаква извратена версия на държавата Океания.

    Коментиран от #3

  • 2 ха ха

    17 1 Отговор
    е такива боклуци живеят там... вижте ги хубаво.
  • 3 Врачка

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Винаги съм се чудела,защо аджеба само Д’били се навъдиха напоследък?В стремежа си да оригиналничи,приматчето буди само съжаление в неадекватноста си за рационално мислене Само не ми казвай,че имаш постоянна работа,че ще се падна от смях.Това важи и за вторият коментар с пълна сила.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отново и отново

    1 0 Отговор
    промиване на мозъци! Спрете да плашите хората с лъжи!