Last news in Fakti

22 Септември, 2020 20:13 2 609 2

Резултатите от регионалния вот засилиха позициите на премиера

  • италия-
  • референдум-
  • джузепе конте

Получените проценти от регионалния вот в Италия проведен в 7 области показа устойчивост на съуправляващата Демократическа партия

Резултатите от регионалния вот засилиха позициите на премиера  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Резултатът от регионалния вот в Италия проведен в 7 области показа устойчивост на съуправляващата Демократическа партия, която запази управлението си в трите области – Тоскана, Кампания и Пулия. В Лигурия, досегашния управител от дясното пространство Джовани Тоти със своя партия остана на власт, така както и Лука Дзая във Венето.

От този вот се констатират няколко важни и интересни моменти – сривът на кандидатите на антисистемното движение „Пет звезди”, което управлява с лявата Демократическа партия, и на крайнодясната „Лига” и успехът на индивидуалния подход на досегашните областни управители в 5 от регионите.

Абсолютен национален рекорд постигна Лука Дзая във Венето. Само със своята гражданска листа, той получи над 45% от гласовете и като член на „Лига” в листа заедно с нея и другите десни партии събра общо 75%.

Куриоз е, че в тази листа, „Лига” чрез Салвини има само 15%.

Уникалното преимущество на Дзая се дължи на това, че познава добре характеристиките на местното население и управлението му бе успешно преди, по време и след карантината.

Същия подход има и демократът Винченцо Де Лука на област Кампания и постижението му е също рекордно - над 67% от гласовете.

На трето място е Джовани Тоти на Лигурия с почти 56% от гласовете, като 22% от тях са от неговата гражданска листа Cambiamo - „Да променим“, а останалите са от другите десни партии.

От политическа гледна точка резултатите от регионалния вот и от референдума затвърдиха и подсилиха позициите на премиера Джузепе Конте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    1 1 Отговор
    Ха.... Ха
  • 2 МЪРШАК

    1 0 Отговор
    ЗАСШИЛИХА ГО КЪМ ИЗТОЧНА АНАДОЛА ПРИ РЕЗАЦИТЕ !
Новини по държави: