Last news in Fakti

24 Септември, 2020 11:03 2 604 9

В Гърция протестират лекари, учители и ученици

  • гърция-
  • стачка-
  • ковид-19

Медиците настояват за масово задължително тестване на всички работещи в големи производствени компании

В Гърция протестират лекари, учители и ученици - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Гърция протестират и стачкуват лекари, учители и ученици. По обед се очакват демонстрации в Атина и Солун. Над сто са окупираните учебни заведения от протестиращи, още 70 училища са затворени заради случаи на зараза с коронавирус.

Лекарите от държавните болници предупреждават правителството, че съществуват пропуски в цялата здравна система, съобщават от синдиката на стачкуващите. Исканията на лекарите са за назначаване на повече медицински персонал в интензивното отделение на всяка болница, увеличаване на болничните легла за пациенти с коронавирус.

Медиците настояват за масово задължително тестване на всички работещи в големи производствени компании.

Организирана е демонстрация пред Министeрството на здравеопазването в Атина.

В национален протест днес са също учители и ученици.

Учениците съобщават, че са окупирали училищата, защото не са въведени стриктни предпазни мерки, искат паралелки от по 15 ученици и да се назначат учители, които все още липсват по много предмети.

В обръщението на ученическия съвет към медиите се обвинява правителството, че закупува военни самолети, а не може да осигури средства за учители и чистачки.

Част от учениците протестират и срещу задължителното носене на маски, като са подкрепени от родители.

Маските остават задължителни в училищата.

Последните регистрирани случаи с положителни проби в Гърция са 358 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    19 5 Отговор
    covid-19 Е ИЗМАМА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 QR Виза

    6 4 Отговор
    Защо са се разбързали пак да си издействат да им затворят цялата държава, ще има още хубаво време през октомври !?!?

    Коментиран от #7

  • 3 Рошко

    5 2 Отговор
    Да не стачкуват заради ограниченията и намордниците, пропагандата работи с пълна сила и има медии затъмнение още малко и ше пишете че стачкуеали щоот искали задължително чипиране
  • 4 Грейс

    4 1 Отговор
    Не мога да разбера номера с това тестване? Като те тестват и си останеш 14 дни в къщи без симптоми тоз вирус изчезва ли, или оборот да правят на фармацията, че тестовете са бая скъпи пък на лабораториите.

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    7 2 Отговор
    То гърците и с корона и без корона все си протестират. Европа за да запази еврото все им даеа парички. Добре са си опекли работата .
  • 6 ехх

    2 1 Отговор
    Тия що не се разберат срещу какво протестират?!? И какво да направи моля правителството, и най-умното да е, не може да се угоди на толкова простотия, едните искали мерки, другите не искали мерки... А пък лекарите ясно, че няма да искат да стават курбан и може и те да спрат да лекуват. Ако не открият скоро ваксина, светът съвсем ще се скапе. Ние сме боклуци и не можем да изтърпим извънредна ситуация, чудя се хората как са издържали две световни войни и е нямало такива лиготии..Това е резултатът от либерализма и насаждане на потребителско мислене, без никакви ценности и отговорност.
  • 7 уфф

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "QR Виза":

    Ами чети малко, виж че лекарите са почнали вече да стачкуват. Ако масово подадат оставка кой ще лекува свободолюбивите? Държавата е длъжна да мисли за здравната си система.
  • 8 решение

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Абе те не те тестват бе, затова си седиш у дома. Скъпят си тестовете, по-добре им е явно да те държат вкъщи, ама да не ти платят теста. До една седмица като те тестват ако не се е показал вируса, нямаш и симптоми, много вероятно е да не си болен. казаха, че от пет заразени, само един няма никакви симптоми, другите все ще си покажат. По-добре е след първата седмица да те тестват и ако нямаш никакви проблеми да ти падне карантината, а така може напразно да си стоиш у дома..
  • 9 селтак

    0 1 Отговор
    Докторята ги разбирам за кво се тръшкат,ама па учениците не знам за кво?