Last news in Fakti

24 Септември, 2020 11:27 1 648 15

Съветът на ЕС: Инаугурацията на Лукашенко няма демократична легитимност

  • беларус-
  • александър лукашенко

Европейският съюз преразглежда отношенията си със страната в светлината на настоящата ситуация, се подчертава в изявлението

Съветът на ЕС: Инаугурацията на Лукашенко няма демократична легитимност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Встъпването в длъжност на Александър Лукашенко като президент на Беларус за шести път и новият му мандат са лишени от демократична легитимност - това е позицията на Съвета на ЕС.

"Изборите на 9 август в страната не са били нито свободни, нито честни и Общността не признава резултатите", посочва Съветът.

От институцията допълват, че т.нар. "инаугурация" противоречи директно на волята на голямата част от народа на Беларус, както тя бе изразена в многобройните, безпрецедентни и мирни протести от началото на изборите и служи единствено за задълбочаване на политическата криза.

ЕС преразглежда отношенията си със страната в светлината на настоящата ситуация, се подчертава в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСсср

    25 1 Отговор
    Само чекмеджетата с пачки от по 500 еврака са легитимни!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Private Spaсe

    30 0 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЕС ОФИЦИАЛЕН СПОНСОР НА БГ. МАФИЯТА. ЗАЩО ГЛЕДАТ КЪМ БЕЛАРУС, А НЕ ПРОСЛЕДЯТ АКТИВИТЕ В БГ ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ?
  • 4 Уди Кълвача

    25 1 Отговор
    За дълбоко съжаление на западно европейските сороси те не избират президенти в Беларус!!!
  • 5 с00сл

    9 0 Отговор
    "ИН..." какво?!
    Що си мислите, че някой е длъжен да държи речник на чуждиците в ръка, докато си превежда новините ви? Мислите, че така изглеждате по-умни или начетени ли? Ми, не!
    БАс държа, че автора на статията, до този момент също не е знаел какво означава тая дума. Дори съм сигурен, че все още не е осмислил значението и.
  • 6 k1 profesional

    21 0 Отговор
    Съветът на ЕС , да види и подреди най - напред собствената си къща и след това да гледа навън. В ЕС корупцията и далаверите са демократични, погазването на законите от правоимащите е демократично , авторитарните управления са демократични , и.т.н. Абе, народовластие , щастие и демокрация в големи количества , има и за износ.
  • 7 реалист

    17 2 Отговор
    ес е толко жалък и лицемерен че даже ми се повръща.... ужас.....

    Коментиран от #11

  • 8 Хаха

    8 0 Отговор
    Отново Беларус и отново тролове в нета - с простотийте които пишат идеално обслужват ЕС и САЩ.
  • 9 барчо

    2 4 Отговор
    Какво чакат тогава ЕС? Всички държави от ЕС да си изтеглят посланиците и да затворят посолствата от Беларус. Да се прекратят всички сделки с тази държава, дето бил нелигитимен президента и не е по угода на ЕС. Да се затворят границите с тях. Това е действие, а не само да джафкат като помиярчета по минаващ лъвски прайд, че е смешно.

    Коментиран от #13

  • 10 Лукаша

    5 1 Отговор
    Чекай ..... така.... преместих го!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Рико

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    Да не се признава държавният глава? Държавният глава,когато подписва Е държавата. Щом не го признаваш, значи и държавата не признаваш. На мен страшно ми изглежда. Не зная какво ще прави Европа, но Минск задължително трябва да се отърве от този.
  • 14 Флин

    3 0 Отговор
    ЕС са безкрайно лицемерни, алчни, лъжливи и безсърдечни фашо-комуняги. Диктатурата на ЕС е НЕЛЕГИТИМНА!!!
  • 15 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    И АЗ ЖИВЕЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И АЗ СЪМ ЧАСТ ОТ НЕГО !!! КАК ТАКА И АЗ ТРЯБВА ДА ОТРЕКА -ПРЕЗИДЕНТА НА ДРУГА НЕЗАВИСИМА ОТ ЕС /И НЕЧЛЕНКА НА ЕС / ДЪРЖАВА !?!?!?!? АМИ , АКО Я НЯМАШЕ -ВЕЛИКАТА РУС -И СУПЕР КИТАЙ -КАКВО ???? -САЩ ДА ИЗБИЯТ /КАТО ИНДИАНЦИТЕ 120 МИЛИОНА / И 5 МИЛИАРДА -ЖИВЕЕЩИ ВЪРХУ РЕСУРСИ ХОРА ?!?!?!?! ТРЯБВА ДА ЛИКВИДИРАМЕ ВЛАДЕЕЩИТЕ САЩ - ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ -СИМИТИ -БАНКЕРИ -ДОЛАРОВИ!!!- ДРУГИТЕ СА ГЕНИИ -ДВИЖЕЩИ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: