24 Септември, 2020 13:07 4 206 1

Супер удар на 1 тон кокаин на стойност 100 млн. паунда

  • дрога-
  • наркотици-
  • кокаин

Конфискуването на пратката е станало при операция, задействана след като полицията разбила криптирана услуга за комуникиране, използвана от престъпниците

Супер удар на 1 тон кокаин на стойност 100 млн. паунда - 1
Снимка: shutterstock

Британската полиция съобщи, че е открила 1 тон кокаин, скрит в пратка с плодове от Южна Америка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разследващите заявиха, че „огромната“ находка, която оценяват на 100 милиона британски лири, е открита на пристанище Дувър в щайги, разтоварени от плавателен съд.

Двама мъже, на 40 и 64 години, са арестувани. Конфискуването на пратката е станало при операция, задействана след като полицията разбила криптирана услуга за комуникиране, използвана от престъпниците.

„Тази операция предотврати появата по нашите улици на голямо количество кокаин, по наши оценки цената му на улицата е поне 100 милиона лири“, заяви Ники Холанд, началник отдел „Разследвания“ в британската Национална агенция за борба с престъпността.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геш Еф

    5 0 Отговор
    Ей,това беше нашия мАтриял.
Новини по държави: