Last news in Fakti

24 Септември, 2020 13:33 2 374 1

Лондон се опасява, че превозвачите не са готови за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • превозвачи-
  • майкъл гоув

Икономическата цена на Брекзит без сделка ще бъде два или три пъти по-висока, отколкото последиците от Covid-19 за икономиката

Лондон се опасява, че превозвачите не са готови за Брекзит - 1
Снимка: shutterstock

Британският вицепремиер Майкъл Гоув потвърди в Камарата на общините изтеклата информация от негово писмо до правителството, че през януари в графство Кент ще се образува опашка от 7000 тирове, ако превозвачите не са готови за Брекзит.

Освен това от 1 януари влизащите в Кент от ЕС шофьори ще се нуждаят от специално „Разрешително за достъп до Кент“.

Гоув отбеляза пред депутатите, че само един на всеки четири бизнеса смята, че е напълно готов за края на „преходния период“ за Брекзит. Той изтъкна, че става дума за най-лошия сценарий и правителството го използва за да насърчи фирмите да се подготвят.

Според него около 60 процента от големите компании и само около 30 процента от по-малките или средни фирми ще бъдат готови за стриктното прилагане на новите изисквания на ЕС.

Майкъл Гоув отговаря за планирането в случай на Брекзит без сделка.

Рейчъл Рийвс от Лейбъристката партия разкритикува незабавно правителството, че не е извършило достатъчно подготовка. Тя заяви, че това може и да е най-лошият сценарий, но като се има предвид, че страната разполага с възможно най-лошото правителство, той може да се окаже напълно реален.

Икономическата цена на Брекзит без сделка ще бъде два или три пъти по-висока, отколкото последиците от Covid-19 за икономиката, това пък е заключението в доклад на London School of Economics.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние междувременно пристигна в Лондон за неформални разговори на фона на голямото напрежение по повод на проектозакона на вътрешния пазар на Борис Джонсън. Търговските преговори трябва да се подновят следващата седмица, но не остава много време за постигане на споразумение до края на годината, когато изтича „преходния период“ за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 0 Отговор
    Сетила се Мара...!
Новини по държави: