Last news in Fakti

24 Септември, 2020 13:16 5 542 31

"Тъмни сили искат да наложат социализъм в САЩ"

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • американски вълци

Те обикалят с пушки из улиците на Америка и стрелят по демонстранти

"Тъмни сили искат да наложат социализъм в САЩ" - 1
Снимка: DW

Те обикалят с пушки из улиците на Америка и стрелят по демонстранти. Кланят се на Тръмп и са убедени, че тъмни сили искат да го свалят от власт. В САЩ има около 300 граждански отряди. Защо са толкова популярни?

Заварваме Питър Диас на таен стрелкови полигон в една гора на федералния щат Вашингтон. Около 38-годишният мъж се е събрала малка групичка негови съмишленици. Диас е водач на гражданския отряд "Американски вълци". Наоколо ехтят изстрелите от автоматичните оръжия, разнася се мирис на прах и тестостерон. Диас раздава визитни картички и неизменно повтаря: "За добрите момчета".

"Добрите", според него, са американските патриоти, които се възхищават на Доналд Тръмп, на неговата политика и решителност, и разбира се, застават изцяло зад записаното в конституцията право за употреба на оръжие. Диас иска да спечели тези "добри момчета" за своята кауза и за своята малка армия от доброволци.

Тъмни сили искали да свалят Тръмп

Според изследване на Southern Poverty Law Centers, през 2019 в САЩ е имало 281 подобни милиции, с тенденция към покачване. Общото между тях е близостта до Тръмп, отхвърлянето на традиционните медии и склонността за употреба на оръжие. Тъкмо последното крие огромна опасност, предупреждават социолози и историци. Седмици преди президентските избори, атмосферата в страната е нажежена, а военизираните отряди се смесват с участници в антирасистки демонстрации и нерядко започват да стрелят по тях.

Питър Диас е създал "Американски вълци" преди три месеца със 180 000 долара от личните си средства. Той обаче не обича да се говори за "граждански отряди", "опълчение" или "милиция", защото подобни думи плашели хората. Вместо това 38-годишният предприемач говори за "политическо движение от средите на обществото".

Започне ли да обяснява своите цели, Питър Диас се губи в общи приказки и конспиративни теории. Казва, че искал да "спаси Америка", защото "тъмни сили" искали да свалят правителството с преврат и да установят социализъм.

След това посяга към своята АK-47 - прословутия автомат "Калашников" съветско производство и изстрелва няколко куршума. Диас не крие възхищението си от оръжието. Нищо, че става дума за оръжието на бившия класов враг, чиято социалистическа политика, според него, е най-голямата заплаха за Америка. По-важно за него в случая е друго: "Толкова добри оръжия в наши дни вече не произвеждат", казва Диас, сочейки към съветския автомат: "И в калта да го хвърлиш, пак ще стреля".

Сред присъстващите на полигона има бивши войници, един студент и един афроамериканец. Питър Диас не желае да го смятат за белокож расист - той самият е син на нелегални имигранти от Мексико.

Полицията е благодарна на гражданските отряди?

Колко голяма е опасността от военни сблъсъци на расова основа в САЩ, стана ясно в края на август в Кеноша, щата Уисконсин. След като полицай беше застрелял афроамериканеца Джейкъб Блейк, Кеноша се превърна в средище на напрежение и демонстрациите под мотото "Black Lives Matter" (Животът на тъмнокожите е от значение). Имаше масови протести, някои демонстранти дори подпалиха сгради, други разграбваха стоки от магазини.

Тези събития допълнително подсилват вярата на хора като Питър Диас, че подобни протести са дело на криминални елементи. Оттогава насам в Кеноша патрулират на своя глава граждански отряди като "Кеноша Гард", които носят бронирани жилетки, камуфлажни униформи и автоматични оръжия. А на видеозаписи, направени на смартфон, може да се види как полицаи им благодарят и им раздават вода. Под сурдинка се говори, че в американската полиция високо ценят помощта на въоръжените граждански милиции.

Диас: "Протестиращите искат да разрушат нашия начин на живот"

Отрядът на Питър Диас кръстосва Америка с огромна черна лимузина "Мерцедес", върху която с едри букви е изписано "Американски вълци". Мъжете твърдят, че участват в "мисии за опазване на мира", по време на които се грижели за реда и правото. Когато преди време демонстранти от "Black Lives Matter" пристигнали за улично шествие в Олимпия, родния град на Диас, той и неговите хора започнали да стрелят направо срещу хората. За Питър Диас протестиращите се опитват да дестабилизират правителството и да разрушат "нашия начин на живот".

Самият Диас казва, че е готов да разпръсква демонстрациите, стига да разполага с повече хора и повече оръжия. За следващото си посещение в Портланд той очевидно вече се е погрижил. В Туитър гордо демонстрира най-новата си придобивка - камион с вградено водно оръдие.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 10 Отговор
    От 2001г в САЩ властва Социализъмът.
  • 2 Последния Софиянец

    42 13 Отговор
    А по нашите улици в София обикалят тълпи еничари на Тиквата с бронирани коли и танкове с водни оръдия.Докога гражданите на София ще търпим тази окупация?
  • 3 Бесен Язовец

    23 8 Отговор
    Говедари VS индианци 2020 г - Кравария!
  • 4 плевен

    38 5 Отговор
    Популярни са защото искат да живеят нормално, а не сред палежи и грабежи. Черни прокурорки в демократските щати, заявяват, че арестуваните вандали са невинни заради политическите им убеждения. Кой да ги защити, освен самите те?
    Защо в България се преследва всеки опит за създаване на граждански патрули?

    Коментиран от #6

  • 5 нд99д

    27 3 Отговор
    Като гледам снимките на тия от BLM и виждам къде са "тъмните" сили. Не само, че са тъмни, ами направо са си чернички.
    Като видиш Дойче веле и бягай далеко, че смърди.
  • 6 Последния Софиянец

    15 8 Отговор

    До коментар #4 от "плевен":

    В София си имаме еничарски патрули.Джобят наред без право и обиждат всички.Гледах как изхвърлиха група чужденци туристи от градинката до Царския дворец.Хората питаха на английски един приятел дали има военен преврат.Окупирали са много улици ,градини и сгради и не пускат никой.
  • 7 Псевдоним

    19 2 Отговор
    Най-забавната част от историята беше как директно е зачесал джендърите с калашника. Нека пак да му дойдат "на гости", ако им стиска.
  • 8 Behemoth

    9 2 Отговор
    Е сега и левите да си направят една милиция с М 16 и готово Хахаха...

    Коментиран от #9

  • 9 Коста

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Те си имат бе. Антифа
  • 10 БПФ

    26 1 Отговор
    Дойче зеле - трябваше да махнете нeгърът от снимката с фотошоп и изобщо да не го споменавате, защото така нещо тезата ви за "злите бели расисти" издиша. Всъщност навсякъде в подобни клипчета - в доброволните отряди за защита на реда, виждаме нeгри - нормални хора, на които им е писнало от бандитизъм и искат да живеят в държава със закони, а не в безумния хаос на анархо-комунягите !!!

    Сблъсъкът не е бели срещу чeрни, а нормални хора, срещу бандити !!!
  • 11 БПФ

    22 3 Отговор
    а това, че АК-47 е най-добрият шмайзер е просто факт. Защо този американец да не признае фактите?
  • 12 ПЛАН РАНЪТ

    17 9 Отговор
    СОЦИАЛИЗЪМА СИ Е ЕВРЕЙСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ. ОЩЕ ИМА КИБУЦИ ДО ТЕЛАВИВ КЪДЕТО СЕ РАЗДАВА СПОРЕД НУЖДИТЕ. РАОТИ СЕ БЕЗ ПАРИ И МНОГО НЕЩА СА ОБЩИ- БЕЗ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА. МНОГО ОБЩЕСТВА В КАНАДА ЖИВЕЯТ В СОЦИАЛИЗЪМ ОБОСОБЕНИ В ОБЩИНИ. ТА НИМА ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ ВИ БЕШЕ ЗЛЕ. ДОЙДЕ ОНЯ ЕДНООКИЯ ОТ САЩ И РАЗБИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА И МОЩ НА БЪЛГАРИЯ УЖ ЗА ПО-ДОБРО И БЯХТЕ ЖЕСТОКО ИЗЛЪГАНИ. ПЛАН РАН-ЪТ ПРЕДВИЖДА ДА СТАНЕМ 4.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИТЕ- СЛАБИ И НЕМОЩНИ.

    Коментиран от #16

  • 13 Зевс

    6 12 Отговор
    Тръмп е готов като Хитлер да направи едни СС и да бъде първия диктатор на Америка в историята
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факт

    8 2 Отговор
    Тъмнокожи сили искат да наложат социализъм в САЩ.
  • 16 ke da

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПЛАН РАНЪТ":

    Не само социализма, а и повечето неща са измислени от евреите от каменната ера ,та до сега! Проблема е, че не евреи фанатици залитат до крайности взели нещо от горе измисленото правейки го догма налагаща не свобода за не споделящите го! В Израел си съществуват легално и чист капитализъм и чист комунизъм/кибуците/ , и всички междинни форми Между тях - ЗАКОННО И БЕЗПРОБЛЕМНО , Т.Е. ВСЕКИ СИ ЖИВЕЕ ПО СВОИТЕ СИ ВЪЗГЛЕДИ! ТОВА Е ЦИВИЛИЗОВАНО ОБЩЕСТВО, ОСИГУРИЛО ГАРАНЦИИ ЗА ИНДИВИДУАЛНАТА СВОБОДА НА ВСИЧКИ!
  • 17 Значи

    10 1 Отговор
    BLM могат да предизвикват безредици, да трошат витрини и да разграбват магазини, щото по този начин отстояват "нарушените" си граждански права, а тия вълци, нямат основание за защита на
    собствеността и правата си. Ама моля ви се хора, какви са тия "нови" стандарти на обществени отношения?
  • 18 Милан

    6 2 Отговор
    Силно развити държави винаги са най близо до социлизма, Дания, Швеция
  • 19 Gen Gurko

    12 1 Отговор
    Това че ги има и се множат е много хубаво. Целите ще бъдат БЛМ-активисти, Антифа, Студентски троцкистко левичарски последователи и кампусите развъдници на безумни неолиберални крайности и перверзии. Само така, това е пътя.
  • 20 rаи

    6 0 Отговор
    Вашата медия е идиотска! Влизам да се посмея малко на глупостите, които пишете. Явно добре ви идват парите от хора, които искат беззаконие! Няма какво да добавя. Един ден този либерализъм ще се стовари върху вашите деца, но ще е късно за промяна. Западния свят в момента е "1984". Играете си с огъня!!
  • 21 Анти комунист

    5 1 Отговор
    Тези агенти са изоратени от БГ КУМОНИСТИ да курдисат кумонизъм в Америка
  • 22 Пророка от България.

    1 0 Отговор
    Има един епизод от детското "семейство Симпсън" в чиито епизод показват как Доналд Тръмп печели изборите и става президент на Съединените щати, а в друг епизод показват как той ще бъде убит и, че някаква жена ще стане президент на Америка след, като го убият.
  • 23 Грух

    5 0 Отговор
    Дойче веле - рупора на соросоидните вампири !
  • 24 Габдулла

    2 0 Отговор
    Като кръчмарска глума е статията. Някъде нещо, някой казал. По- добре го дайте сам да каже. От статията не станах по- информиран.
  • 25 Рашку

    2 0 Отговор
    И колко човека е натръшкал този с АК-47,не стана ясно. Явно са му халостни патроните.
  • 26 Консерватор

    1 0 Отговор
    Тези хора са живели в свобода и знаят каква е цената на ѝ – ще извадят пушките и няма да остане един комунист!
    Освен, ако черните и латиносите , които са 1/3 не решат, че да си беден, грозен и глупав е по-добре от богат, умен и красив!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами сега

    0 0 Отговор
    Тази, нека да го наречем така "псевдо електронна медия" си има софтуер, който трие постове на базата на предварително зададенени ключови думи. Ако видите надписът: "Този коментар е премахнат от модератор" не си мислете, че някой седи и чете постовете ви. Трият се на този принцип
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.