Last news in Fakti

24 Септември, 2020 16:10 3 047 4

4 от 5 души с COVID-19 имат симптоми

  • симптоми-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • социална дистанция

Новото проучване не променя насоките за общественото здраве

4 от 5 души с COVID-19 имат симптоми - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четирима на всеки петима души, заразени с новия коронавирус, развиват симптоми, показва нов анализ, публикуван от UPI, предаде БГНЕС.

Само около 20% от заразените хора остават без симптоми, докато носят новия коронавирус, според преглед на 79 проучвания на COVID-19. В тези проучвания са участвали малко над 6 600 души, от които 1 287 са останали безсимптомни. Тези резултати подкрепят предприетите действия за възпрепятстване разпространението на COVID-19, каза д-р Лен Хоровиц, белодробен специалист от болница „Ленокс Хил“ в Ню Йорк.

“Маски, социално дистанциране, миене на ръцете и избягване на тълпите – знаем, че това са четирите неща, които наистина ще смекчат разпространението”, каза Хоровиц. „Не мисля, че това променя нашите насоки, че всеки трябва да носи маска, която е нужна, за да се предотврати разпространението от хора с асимптоматична инфекция, особено на обществени места“, каза д-р Сюзън Клайн, професор по инфекциозни болести от университета в Минесота, Минеаполис.

Д-р Амеш Адаля, професор в Центъра за здравна сигурност на „Джонс Хопкинс“ в Балтимор, казва: „Много хора погрешно приписват леките симптоми на нещо различно от COVID. Новото проучване не променя насоките за общественото здраве, но подчертава необходимостта от по-пълно разбиране на факторите, които участват в развиването на симптомите.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    6 0 Отговор
    Веднага си записвам в тефтера,да не ми се обърка статистиката от март ,насам.Абе,нема ли важни неща да пишете?Ако,не е тоя ковид,не знам кво ,ще драскате цел ден.
  • 2 ****

    4 0 Отговор
    Сега когато настъпи и обикновенния грип,тогава ще стане страшно, защото докторите ще се чудят какво ще лекуват и какво да предписват.
  • 3 Грейс

    4 0 Отговор
    Днес е първия дъждовен ден и сме бомбандирани от прогнози, проучвания, данни за заболели, умрели, карантинни оттук до края на света! Като паднат и температурите, а не дай си боже сняг да забръска няма да има други новини.
  • 4 Идиоти

    5 0 Отговор
    Стига бе, април говорехте, че 90% няма да разберат, че са го имали, сега ви спуснаха отгоре, че трябва да плашите хората. Няма ли да се спрете, кретени? Кажи речи, година мина, аз така и не разбрах за болен познат, на познат, на познат. Но тук платеното облъчване върви с пълна сила.