24 Септември, 2020 16:38 3 226 26

България е в най-рисковата група за Covid-19

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

В някои страни се наблюдава увеличение на обявените смъртни случаи и рискът е висок, особено за уязвимите хора

България е в най-рисковата група за Covid-19 - 1
Снимка: shutterstock

България е в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки, сочи оповестената преди малко последна оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Директорът на Центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск. Последната група тя обясни така:

"Последната група са страни със силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на старите случаи, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора".

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 руснак

    37 3 Отговор
    А според членове на мутренската партия ГЕРБ България се е справила с Covid-19 най-добре в целия свят. На кой да вярваш?

    Коментиран от #12

  • 3 Изглежда

    34 0 Отговор
    има инструкции,добре платени естествено,на всеки час най-малко по една статия на тази тема!
  • 4 др Гей Билтс

    4 12 Отговор
    Затва ще ви бодем първи.
  • 5 лютенцабобхалва

    31 2 Отговор
    Какви простотии??? Какъв коври19??? Кой ви вярва??? Който плаща за лъжата - да го ду`а!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Син на Бареков

    13 0 Отговор
    Как беше : Ще се мре, яко ще се мре !
  • 9 Лост

    17 0 Отговор
    Черен хумор. Имаме по малко от 30 в тежко състояние. Не дай си боже и те да починат за два -три дни и после бяла тишина.

    Коментиран от #17

  • 10 АМА КАК

    15 0 Отговор
    ТАКА???? ТУЛУПЧО НОМЕР ЕД О ПРЕДИ 7 ЧАСА КАЗА: НИЕ СЕ СПРАВЯМЕ НАЙ ДОБРЕ ОТ ВСИЧКИ ВЪВ СВЕТА. МОЛЯ НЕ ЗЛЕ ПОСТАВЯЙТЕ Героя.
  • 11 Измислици

    20 1 Отговор
    С паданета на правителството, така нареченият ЩАБ,набързо ще подаде оставка,защото знае че ще лъснат всичките им измислени далавери. Едва тогава може да се каже какво е истинското състояние на измисленият вирус у нас.

    Коментиран от #14, #21

  • 12 Рошко

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "руснак":

    Вярвай на медии, всички вече изперкаха къде са тия болни, болниците като гледам само с корона заболели се занимават, гробищата се препълниха вече ги слагат прави, погребалните агенции милионери станаха, по улиците гора не останаха

    Коментиран от #26

  • 13 Грейс

    17 2 Отговор
    Зомбирането продължава! Днес Факти се оляха с информацията за короната!
  • 14 Кокорчо🙄

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Измислици":

    вирус има ама си е нормален вирус, световна лъжа искат да ни командорят по лесно
  • 15 Идиоти

    12 3 Отговор
    Мдааа, пак сме в най-рисковата група в разпространението на безобидна китайска кашлица. Странно, след като сме в най-рисковата група, защо сме с най-малко "заразени" и с най-малко починали? Ей няма да се спрат, докато не сринат икономиката, дупе дават гробаджии, само да краднат още милиарди от евросъюза.
  • 16 Цитат факти

    9 1 Отговор
    ,,Септември, 2020 10:24
    Борисов: България реагира най-бързо и най-адекватно на COVID кризата"

    И ???
    Вий направо нито си помните лъжите,нито умеете да лъжите.
    Единственото което постигате е,че ставате за смях и сте тотално жалки.

    Коментиран от #18

  • 17 Де да беше прав

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    Но хората в интензивни отделения уж намаляват, а пак има 12 починали. Просто хората не ходят в болница, докато не станат много зле, а тогава и шансовете им за оцеляване са по-малко. Погледни колко народ има в интензивните отделения в Испания, Франция и т. н. А в Румъния вчера са починали и двама души на възраст между 20 и 29.Въобще не е толкова спокойна ситуацията колкото ни се иска. Моя позната в момента е в Истанбул и маските вече се ползват на доста места, включително и на открито там, а във всеки мол мерят температурата на посетителите.

    Коментиран от #22

  • 18 Че реагираха сравнително

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Цитат факти":

    бързо си е факт. Друг е въпросът, че някои от мерките бяха прекалено строги през март и април. Но ситуацията в момента вече не е толкова добра.Вече имаме 112 починали на милион население у нас. Което нито е много зле, нито пък е много успокояващо. Още повече, че идват студени месеци и заболяемостта от ковид най-вероятно ще расте. А с появата и на случаи на грип от ноември нататък съвсем ще е трудно да се разграничават случаите на грип и ковид, понеже имат сходни симптоми.

    Коментиран от #24

  • 19 Гост

    3 1 Отговор
    А франсета и лордове те къде са ? Франция си би рекорда преди седмица над 8000 за ден ....
  • 20 Затова

    3 2 Отговор
    племето го е ударило на живот. Почивки, ядене, пиене...щото знае, че ще мре.
  • 21 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Измислици":

    Ами едва ли вируса у нас е измислица . Няма как в цял свят да го има и видиш ли в България няма ама ни лъжат! Сега ако цял свят се лъже , че има вирус е друго нещо. Но пък вируси е имло преди нас ще има и след нас!
  • 22 Идиот

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Де да беше прав":

    Някой да ти е казвал, че мисленето не ти е силна страна? В турция съвсем политически са маските и ограниченията. Но това е прозрение, което няма как да разбереш, не ти е на нивото.
  • 23 Тео

    6 0 Отговор
    Стига глупости!България е с най-малко заразени хора с коронавирус от цяла Европа и най-малко починали с ковид 19.Явно щаба и министъра ни подготвят да ни затварят отново.Крайно време е да се опълчим срещу това.
  • 24 Идиот

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Че реагираха сравнително":

    Глупак. Дали от корона или от друго, на ден в БГ почиват много повече, но никой не го казва. Короната е измислена за малоумници, като теб.
  • 25 Верно ли

    1 0 Отговор
    Аз викам да вкарат още няколко вируса в ефир и да ни оповестяват резултатите, така всички и много бързо ще полудеем, да ги видим тогава тези неолиберални генни как ще си живуркат на планета, пълна с шизофреници!
  • 26 Питай

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рошко":

    Бате той Заяви,че се е справил най-добре във вселената.