Last news in Fakti

24 Септември, 2020 16:42 2 081 29

Ще преговарят ли наистина Гърция и Турция?

  • гърция-
  • турция-
  • средиземно море-
  • реджеп ердоган

Все още не е определена дата за проучвателните разговори между Атина и Анкара

Ще преговарят ли наистина Гърция и Турция? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкият правителствен говорител Стелиос Пецас заяви днес, че все още не е определена дата за проучвателните разговори с Турция, предаде Ройтерс.

"Към момента нямаме дата", заяви Пецас пред журналисти.

"Теми на разговорите ще бъдат демаркацията на морските зони, изключителните икономически зони и континенталния шелф", уточни говорителят, цитиран от БТА.

След четиригодишна пауза и няколко седмици на напрежение Гърция и Турция се съгласиха да подновят проучвателните разговори помежду си по спора за правата върху енергийните залежи в Източното Средиземноморие, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    1 3 Отговор
    За какво да преговарят?
  • 2 Киряк Бойко турския везир

    4 7 Отговор
    Аз ще ударя от север фанариотите,а моя Султан Ердоган от юг.
  • 3 Нали всичко беше гръцко

    7 4 Отговор
    Какво ще преговарят сега?

    Коментиран от #14

  • 4 Гост

    9 15 Отговор
    Турчака не можа да разбере с междуушието си, че когато умира един евреин се раждат двама гърци. Зад гърчаците стои една икономика с над 20 трилиона БВП, докато зад пуйчетата...нищо, въздух под налягане и много мераци с нищо не подкрепени. Е, време е да им се покаже заслуженото място в хранителната верига..т.е, някъде там, дооолу, в дерето. Пък след едни 400-500години, ако дал господ, може и да ги пуснем до масата като келнери... Поразиграха си коня// айде стига толкова. Едно налагане на ембарго и едни козметични санкциики и след седмица проскубаните сиви вълци ще вият на гладно срещу фенгарито...мухахахаха, та ше преговаря не, ами гол кючек ше играе Ердо пред гръчката сопа

    Коментиран от #6, #7, #12

  • 5 Абе

    8 9 Отговор
    Ердо пак клекна пред гърчолята..за кой ли път вече.
  • 6 Калпашки

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    пак прекалено много се гърчееш и се запенил, кръвно, аритмия пази се няма да видиш как сиртакито отново се учи да плува.

    Коментиран от #8

  • 7 миш

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не всичко е пари и понеже сме си гледали само рахатлъка,сме били 500 годин под робство.Те, и руснаците ядоха само картофе и беха с ушанки,ама ония спретнатите немци,къде ядоха наденици и шоколад приключиха.

    Коментиран от #9, #27

  • 8 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Калпашки":

    Разбирам злобата ти, резултат от унижението на което си подложен. Боли от тоягата, нали? Не се плаши, това е профилактично, с цел да си знаеш мястото в хранителната верига и действа безотказно и много възпитателно.Вече се вижда резултата...мухахахахаха.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "миш":

    Такива като тебе, дето живеят в миналото са обречени. Така че драскай си, на никого не пречиш, нито пък някой се впечатлява от умнотиите ти. Пък от друга страна, щом много обичаш ушанките, защо не отидеш при тях, ами все към шоколада и лебервурста гледаш, а? Отговорът ти ми е ясен , така че може да не се Абиш да ми отговаряш...
  • 10 Калпашки

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Топите се като чисто масло в тиган скаро гърковидни от гетата ще ви бъдат управници, бръмнали от злоба.
  • 11 Няма край гръцката мъка и болка

    7 3 Отговор
    Сега малячовците тръпнат ще ли ги изчеластри султана както го прави през половин век или не ще ги изчеластри...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 456

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Боли ти нали. Ще ти боли още, нали трябва да се явиш пред Султана в Истанбул между 4 - 9 октомври. А виж Бойко нашия, какво каза - Ердоган ми е приятел - и нула бежанци на нашата граница. А да забравих, къде остана самолетоносача Де Гол. Да ти кажа ли, погледни на изток може да видиш опашката на самолетоносача, заминава на Далечния изток, към Австралия. Франция продаде самолетите и корабите на гърците и си взе милиярдите.
  • 14 Турция клекна

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Нали всичко беше гръцко":

    Те ще обсъдят това, което Турция не иска. Че островите имат ИИЗ и 12 мили териториални води. Това означава, мави ватан йок, всичко турско йок, дискусии по други теми йок. Честито.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 456

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Турция клекна":

    Стига сте писали глупости че, островите имали ИИЗ. Ако беше така и АНГЛИЯ щеше да има в ЛА МАНШа претенции.

    Коментиран от #25

  • 16 Надай се к*ре на пияна женка е твоята

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Турция клекна":

    Когато стане това ела пак хохохо

    Коментиран от #21

  • 17 Християнин

    0 5 Отговор
    Няма да се договорят- иде война която ще е фатална за европа, това казва библията- войната ще започне от река ефрат която всички знаем извира от турция
  • 18 Info

    4 2 Отговор
    Риториката на омразата на турските медии към Гърция и Кипър. В челната петица на списъка са отрицателните доклади срещу кюрди, сирийци, гърци, израелци, кипърски гърци. Публикувайки в личния си акаунт в Twitter, кюрдският писател и интелектуалец Реджеп Марасли подчертава речта на омразата на турските медии срещу Гърция и Кипър, според списък, публикуван от арменския вестник Agos в Истанбул. Вестникът съобщава за 24-те групи, срещу които повечето статии с реч на омразата се публикуват в турските медии, представяйки данни за 2019 г. "В доклада за речта на омразата в медиите, публикуван във вестник Agos, гърците и кипърците са проектирани като две различни категории, така че те се отличават, че са на 3-то и 5-то място, но тъй като всъщност означават една и съща група, реториката на омразата срещу гърците в Турция е на 1-во място ", коментира Марасли, публикувайки съответния списък, с препратки към турски медии по групи.
  • 19 Info

    4 3 Отговор
    В челната петица на списъка са отрицателните доклади срещу кюрди (803), сирийци (760), гърци (754), израелци (676), кипърски гърци (603). Ако обаче се добавят цифрите, отнасящи се до гърци и кипърски гърци, то реториката на речта на омразата на турските публикации срещу Гърция и Кипър е на първо място с 1357 съобщения, само през 2019 г. Издател на вестник "Агос" беше арменският журналист Храд Динк, убит през 2007г.

    Коментиран от #23, #28

  • 20 Християнин

    0 1 Отговор
    Библия - И бяха развързани четирите ангела (при голямата река Ефрат), които бяха приготвени за този час и ден, и месец, и година, за да убият една трета част от човеците. И броят на воюващите конници беше двеста милиона.
  • 21 ме тон пара му пидо ке тин кира су

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Надай се к*ре на пияна женка е твоята":

    няма как, ако напуснете преговорите отново, ще има санкции и колапс

    Коментиран от #22

  • 22 Фамуканис татриа дио

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "ме тон пара му пидо ке тин кира су":

    Бягащите от преговори сте вие. Затова въртите опашки на всеки който би могъл да ви помогне. Сега кредиторите ви натиснаха да седнете на масата, че да няма кютек

    Коментиран от #24

  • 23 болка У ....

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Info":

    ами тази омраза е нормална ... когато като турчин се чувстваш непълноценен ... това се случва. и особено когато видиш че каквото и да правиш, гърците винаги надделяват..
  • 24 Внимание

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фамуканис татриа дио":

    Трябва да имаш три, за да ти ги направят две.
  • 25 Само че

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "456":

    Великобритания заяви, че Турция трябва да подпише Международното морско право (UNCLOS) от 1982 г. и да реши проблема на тази основа. Това осигурява ИИЗ за островите и 12 мили. Турското мнение, че това не е вярно, предизвиква смях по целия свят.

    Коментиран от #26

  • 26 Турция клекна

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Само че":

    Точно. Икономически активните острови имат същите права като континента. Колко ИИЗ, е предмет на дебат между двете страни и ако те не са съгласни, те се обръщат към международния съд. 12-те мили не подлежат на договаряне, те могат само да помолят Гърция да не ги прилага. Турция няма друг избор, лъжат на турците, ще хвърлят камъни по всеки лъжец Ердоган щом разберат че са им се подигравали от десетилетия.

    Коментиран от #29

  • 27 Не..не..

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "миш":

    Спретнатите немци дето ядоха наденици и шоколад, не са приключили, пак ядът наденици и шоколад, и се оригват сито, тия с ушанките и ватенките където са яли само картофи, пак ядът само картофе, и са на път те да приключат.
  • 28 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Info":

    Пий си хапчетата ..гледай си Българията ..ако ПКК терористи взривяват бомби по стадионите площади ,разбира се че ще има омраза към тях ..ако Армения окупира Нагорникарабах разбира се ще има омраза към тях ..и ако кипърските гърци са нарушили Кипърската конституция разбира се че ще има негативна риторика
  • 29 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Турция клекна":

    Имаш грешна информация ..островите имат ИИЗ ако са островна държава Англия,Япония,Кипър и др..Крит не е държава .
Новини по държави: