Last news in Fakti

25 Септември, 2020 21:30 2 645 5

Арестуваха бивш командир от Армията за освобождение на Косово

  • косово-
  • армия за освобождение на косово-
  • салих мустафа

Салих Мустафа е обвинен, че в периода между 1-ви и 19-и април 1999-а командвано от него подразделение е държало в плен най-малко шестима души в местността Злаш

Арестуваха бивш командир от Армията за освобождение на Косово - 1
Снимка: shutterstock

Бивш командир от Армията за освобождение на Косово е арестуван и транспортиран в ареста към Специалния съд за военните престъпления на партизанската групировка на косовските албанци по време на войната през 1998-1999 година.

Салих Мустафа е обвинен, че в периода между 1-ви и 19-и април 1999-а командвано от него подразделение е държало в плен най-малко шестима души в местността Злаш, на 10-ина километра източно от Прищина.

Те са били държани в нечовешки условия и измъчвани, а един от тях е бил умъртвен.

Всичките пленници са били цивилни граждани на тогавашна Югославия. Дали са сърби и албанци в обвинението не се споменава, а имената са скрити.

Предстои определянето на дата за начало на процеса.

Междувременно Съдът в Хага разпространи призив на председателката си Екатерина Трендафилова към жертви на престъпленията на обвиняемия да участват в процеса като граждански ищци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    23 5 Отговор
    Албанци ще да са,сатанистите в Хага не се интересуват эа сръбските жертви.

    Коментиран от #2

  • 2 Да бе да

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    В бг това става ежедневно от разни мутри. По врема на война това е нищо, не се брои.
  • 3 Дон Чико

    1 1 Отговор
    Анатолчо, какво става? Да пуснеш заглавие без удивителна?! Не мога да повярвам!!! Има шанс за тебе значи. Продължавай, превъзмогни го Анатоли, не пиши повече удивителни, давай ние сме с теб!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Патриот

    0 0 Отговор
    Скачаме за сърбите, а за това какво направиха в българската част на Македония и как тровят българите в Босилеград мълчим, като риби...