Last news in Fakti

25 Септември, 2020 09:05 1 646 0

Историческо! "Хамас" и "Фатах" се разбраха за първите избори в палестинските територии от 15 години насам

  • палестина-
  • фатах-
  • хамас

Неотдавна палестинските движения започнаха диалог с надеждата да обединят силите си, за да се противопоставят на нормализирането на отношенията между Израел и някои арабски страни от Залива

Историческо! "Хамас" и "Фатах" се разбраха за първите избори в палестинските територии от 15 години насам - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ислямистите от "Хамас", които са на власт в ивицата Газа и светските им съперници от "Фатах", които управляват на Западния бряг, се споразумяха да се произведат палестински избори до шест месеца, съобщиха представители на двете движения, цитирани от "Франс прес".

Според постигнатите на срещи в Турция договорености ще се произведат парламентарни и президентски избори, които ще са първите в палестинските територии от 15 години. Първо ще се състоят парламентарните избори, след това ще бъде избран президент на Палестинската автономна власт и накрая - Централен съвет на Организацията за освобождение на Палестина.

Неотдавна палестинските движения започнаха диалог с надеждата да обединят силите си, за да се противопоставят на нормализирането на отношенията между Израел и някои арабски страни от Залива.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА