Last news in Fakti

25 Септември, 2020 14:12 2 537 7

Рекорден брой на заразени с Covid-19 във Великобритания

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи

Рекорден брой на заразени с Covid-19 във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от 6 634 нови случаи на заразени с Covid-19, откакто започна масовото тестване. Починали са 40 души.

Пикът на пандемията във Великобритания бе през април. Последва рязко намаляване на случаите на заразявания. От юли насам обаче кривата отново върви нагоре, за да се стигне до последното рекордно денонощие. Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи.

Междувременно бе съобщено, че пристигащите във Великобритания от Дания, Словакия, Исландия и карибския остров Кюрасао от събота ще трябва да се самоизолират за 14 дни. В отговор на новите ограничения, засягащи работната сила, министърът на финансите Риши Сунак обяви нова схема в подкрепа на трудовата заетост. Тя ще помогне на компаниите да наемат персонална съкратено работно време.

Новата схема, която не е толкова великодушна, заменя предишната, при която на пуснати в принудителен отпуск работници правителството изплащаше 80 процента от заплатите. Както заяви Сунак: „Не мога да спася всеки бизнес или всяко работно място“.

В Шотландия студентите бяха посъветвани да не ходят в пъбове, ресторанти или на парти през уикенда в опит да се обуздае пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bandita

    4 9 Отговор
    а наще тук не вярват че има вирус и мерки са наложителни :)

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Умен

    4 4 Отговор
    Очеизвадното доказателсво, че карантината не действа и е била безсмислена. Язък за битите с пръчка в Индия, там е същото дередже.
  • 4 Иван

    3 0 Отговор
    Английските варвари са эараэили Скрипал с Ковид-19.
  • 5 Ян Бибиян

    3 1 Отговор
    Някои хора не вярват, че коронавирусът съществува, но иначе вярват, че американците са били на Луната преди половин век!
  • 6 папатаната

    1 4 Отговор
    някои вярват, че земята се върти и не се разлива.. че водата на океаните е на земното кълбо и гравитацията я държи и летим в космоса.. Лъжииии.. срамотаааа!!! корона - лъжа.. в остата
  • 7 cien

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "bandita":

    Живея там, коронаизмамата е грандиозна, отворили са безплатни тест центрове със съмнителни тестове и воала, бум на инфектираните, сами се задълбаваме, насърчават населението да се тества, уж да се обуздае "пандемията", а единственото което става е затягане на мерките и разбираемо нови ограничения, икономическа криза и безработица, пък ти си вярвай колко е страшен вируса. Глада е по-силен от тока