Last news in Fakti

26 Септември, 2020 12:40 3 452 5

Гърция намалява работното време на някои магазини

  • гърция-
  • магазини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • работно време

Премиерът призова гърците да се придържат към носенето на маски и спазването на социална дистанция

Гърция намалява работното време на някои магазини - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Някои гръцки магазини ще трябва да затварят по-рано от днес до 4 октомври, заявиха властите, налагайки нови ограничения на фона на увеличение на случаите на коронавирус в района на Атина и други части в страната, съобщи "Ройтерс".

Премиерът Кириакос Мицотакис призова гърците да се придържат към носенето на маски и спазването на социална дистанция, за да помогнат да се избегне втора всеобща изолация, която би имала "драматичен ефект" върху икономиката, предаде Нова телевизия.

Заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас заяви, че будките, минимаркетите и магазините за вино ще бъдат затворени от полунощ до 5 часа сутринта в Атина и други райони с високо ниво на заразяване, включително островите Лесбос и Миконос.

Аптеките и бензиностанциите са изключени от новите мерки. Здравните власти в страната съобщиха, че през последното денонощие са потвърдени 286 нови случая на COVID-19. Повече от половината от тях са в областта Атика, включваща столицата Атина, където живее една трета от населението на страната. Общият брой на потвърдените случаи от февруари достигна 16 913. Регистрирани са още три смъртни случая, с което броят на жертвите нарасна до 369 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мицотакис

    10 4 Отговор
    С европейски евраки ще си пиеме узаки и ще си тропаме сиртаки а дълга ни ще го плаща бай Уйтаки..
  • 2 Агата

    5 5 Отговор
    ЕС защо финансира тази Гърция. Това е фалирала държава. Ако не е ЕС Гърция ще бъде окупирана набързо от Ердоган пашата.

    Коментиран от #5

  • 3 QR Виза

    7 1 Отговор
    Д-р Първанова вчера го каза за всички 1:1, че такъва тип мерки са малоумни и няма никаква полза от тях, доказано! Единствено се прилагат с цел чиновниците да демонстрират "воля, че правят нещо" т е чиста политика за сметка на хората ! Чудно ми е като свършат парите и Европа спре да печата евраци, какво ще последва ???
  • 4 Няма полза от тхпи мерки

    4 0 Отговор
    Преди да затварят пак да се запитат каква полза имаше от пълното затваряне преди, но от сегашна гледна точка.
  • 5 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Агата":

    Щото ако не е и Гърция, ЕС ще бъде окупиран от същия. Затуй и им дават заеми, а пък с тях те си купуват немски подводници, немски танкове Лео 2А6, каквито турците нямат, за фесовете има само стари А4, купуват си и фрегати, самолети. Демек ЕС хем им дава заеми, хем си ги взима обратно като им продава разни скъпи работи. Ти, понеже има много файда от теб, на теб ти дават заем от 1500лв да имаш да ядеш, на гърците им подаряват пари. За нашите пенсионери 3х50лв, за гръцките 800 евро. Туй понеже нас ни имат за голяма работа, а гърците за бастуни.