Last news in Fakti

27 Септември, 2020 18:50 2 696 3

На Острова: Позволете на студентите да се приберат за Коледа

  • великобритания-
  • студенти-
  • ес-
  • коледа-
  • коронавирус-
  • пандемия

Немислимо е студентите да бъдат затворени в стаите си

На Острова: Позволете на студентите да се приберат за Коледа - 1
Снимка: Shutterstock

Във Великобритания Лейбъристката партия призова правителството да позволи на студентите да се приберат у дома за Коледа. Това става след плановете на правителството да наложи карантина в университетите заради зачестилите случаи на заразяване с COVID-19, предаде БНР.

Кейт Грийн от Лейбъристката партия призова в писмо министъра на образованието Гавин Уилямсън за незабавна яснота за случващото се със студентите. Кейт Грийн пише: „Немислимо е студентите да бъдат затворени в стаите си и да не могат да се върнат по домовете си при семействата си за Коледа“. Повече от 3000 студенти в момента са в карантина от Дънди на север в Шотландия до Екзитър на юг в Англия. Сред тях са 1700 студенти в университета в Манчестър, където охраната и полицаи ги спират да не напускат.

Много студенти изразиха загриженост и обърканост по повод на създалата се ситуация. Повече от 520 случая на заразяване с COVID-19 в 32 университети в страната са потвърдени, след като висшите учебни заведения отвориха отново врати. Сега опозицията обвинява правителството, че университетите са направили всичко възможно, за да подготвят безопасното завръщане на студентите, но министрите не са свършили тяхната работа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Острова

    7 3 Отговор
    Само, ако си сложат чип !
  • 2 Оня

    6 3 Отговор
    Тези кръвосмесителите на Острова не са наша работа вече.
  • 3 Све

    3 0 Отговор
    Британия наложи мерки за да измести фокуса от БРЕКЗИТА !!!!!!!! Протести до дупка
Новини по държави: