Last news in Fakti

28 Септември, 2020 08:50 1 541 13

Жертвите на COVID-19 вече са над милион

  • жертви-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ-
  • бразилия

В САЩ има най-много жертви на коронавируса

Жертвите на COVID-19 вече са над милион - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на жертвите на коронавируса по света надхвърли 1 милион души. COVID-19 е засегнал над 33 млн. души по света, но положителната новина е, че към днешна дата оздравелите са над 22 млн. Най-широко е разпространението на вируса в Латинска Америка, предаде БНТ.

Държавите с най-много смъртни случаи са Съединените щати с над 204 000, Бразилия - 141 000 хиляди и Индия, където се очаква скоро да надхвърлят 95 000.

Гърция съобщава за първа жертва на вируса в бежански лагер. От днес в Русия влизат в сила нови, по-строги мерки срещу разпространението на заразата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    12 2 Отговор
    "Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги."

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Странджата

    10 2 Отговор
    Добро утро и успешен ден!Нека лъжата,психическата атака и промиването започнат сега!
  • 4 др Гей Билтс

    7 1 Отговор
    По случай честването на специалното число 33, очаквайте НОЩ с нови униформи от гардероба на Междузвездни войни и Стартрек.
  • 5 Грейс

    6 1 Отговор
    От 5,57 ч досега три информации за вируса! До довечера още 30. Да дадете информация колко са умрелите само от другите заразни болести, защото заразен е не само ковид 19.?

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ковид нанай

    7 1 Отговор
    А жертвите от стреса на мерките за COVID-19, са вече над два милиона.
  • 8 Рошко

    1 1 Отговор
    20 мил да станат другата седмица вие мисирката стопирайте умирането като сте толкова умни
  • 9 Анонимен

    2 1 Отговор
    Не следвай стадото,в противен случай ще газим е тор.
    Докато се вкарва медийна помия всеки ден в главите на хората и продължават да живеят под страх,стрес и нямане робувайки на тази болна система това ще е положението.
  • 10 55555556

    5 1 Отговор
    Жертвите на К19 за половин година са 1млн....да приемем , че тази ПЪЛНА ЛЪЖА е истина...
    Имам един въпрос :
    ЗА ТАЗИ СЪЩАТА ПОЛОВИН ГОДИНА СА ПОЧИНАЛИ ТРИ МИЛИОНА ДЕЧИЦА ПОД 5 ГОДИНИ!!!!
    Да точно това показва статистиката!!!
    3 000 000 деца под 5г.!!!!
    Някой нещо да е чул за това, да са взети мерки, и изобщо на някой пука ли му???

    Коментиран от #13

  • 11 aaron

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "COVID1984":

    По-скоро лице смазано от кубинка
  • 12 Може ли да обясниш коя

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Грейс":

    заразна болест, предаващи се по въздушно капков път имаш предвид?СПИН е заразен, но предполагам, че не спиш с всеки срещнат/а. А ако го правиш поне ползваш презервативи. Морбили също е заразна болест, затова ваксинират бебетата. А където ромки и антиваксърки отказват да го правят има доста случаи... В момента световна пандемия е обявена за ковид, а не за холера, чума, сифилис или трипер. Мерките за африканска чума по свинете бяха много драстични и всеки ден говореха и за тях. Нормално е момента да се говори и пише най-вече за ковид.Всеки ден от, с или заради ковид умират от 4 до 6 000 души по света. И вече официално са над 1милион жертвите, а неофициално може би 2 пъти повече. 80%от тях може да са имали придружаващи заболявания, но с повечето от тези болести биха могли да живеят средно с 10-13 години повече. А който го дразнят тези новини да не ги чете. Има достатъчно други.
  • 13 Какви мерки да вземат?

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "55555556":

    Постоянно се вземат мерки и се пращат помощи, търсят се източници на чиста вода в Африка и т. н. Или може би предлагаш да се вържат тръбите на младите бедни африканки, азиатки и т. н. и да не им се позволява да раждат по 10 деца, след като нямат елементарни условия за отглеждането им. У нас знаеш кои са най-вече многодетните. Може да направиш дарение или да приютиш няколко гладни циганчета у вас ако желаеш щом си такъв филантроп. Никой не е казал, че светът е устроен по справедлив начин. За разлика от болестите, гладът, недохранването, лошите битови условия, войните, мизерията и други подобни заради, които винаги са умирали хора, включително деца и бебета при ковид жертвите не са непременно най-бедните. Въпреки, че при заразяване шансовете да им се окаже адекватна медицинска помощ също са много по-малко без съмнение.